Ziua Logo
  Nr. 3409 de miercuri, 24 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Judecatoria Sectorului 2 acopera Mafia rusa
-- Doi infractori periculosi, membri ai Mafiei ruse, au reusit, prin sprijinul deloc gratuit al unor magistrati si avocati, sa "dribleze" legile romane * Liberi pe strazile din Romania, trei dintre membrii bratului armat al Mafiei ruse pun astfel in pericol siguranta cetatenilor
Actiunea zadarnica a DGIPI
In numarul de ieri v-am prezentat un caz incredibil, in care trei membri ai Mafiei ruse au fost eliberati de magistrati din Timisoara si Bucuresti, dupa ce au comis infractiuni grave pe teritoriul Romaniei. Astfel, la sfarsitul anului trecut, fratii Ghenadie si Igor Catlabuga au fost prinsi in flagrant in timp ce solicitau unui investitor american suma de 200.000 de dolari, sub pretextul sprijinului in vederea eludarii legislatiei economico-financiare. In ciuda faptului ca flagrantul a fost filmat, iar infractiunile de care cei doi se fac vinovati au fost probate, acestia au fost eliberati la mai putin de doua luni dupa arestarea preventiva. Cazul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Sectorului 2, insa, magistratii acestei institutii au reusit ca, undeva, pe drumul dintre solicitarile procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare preventiva si cererile celor doi de eliberare conditionata, infractorii sa fie pusi in libertate.
Judecatorii o dau cotita
Reporterii ZIUA au incercat sa afle pozitia oficiala a Judecatoriei Sectorului 2 in legatura cu motivele legale ale eliberarii celor doi. Incercarile noastre au fost insa ingreunate de atitudinea duplicitara si nefireasca a magistratilor insarcinati cu relatiile cu presa. ZIUA a remis Judecatoriei Sectorului 2 un fax oficial prin care a solicitat comunicarea solutiei date in acest caz, precum si motivatia care a stat la baza acesteia. Fara ca prevederile Legii 544, referitoare la accesul la informatii publice, sa le fie in vreun fel familiare magistratilor Judecatoriei Sectorului 2, si dupa tergiversari nemotivate ale acestora, intr-un final a sosit pe adresa redactiei noastre si un asa-zis raspuns. Asa-zis, pentru ca, de fapt, in faxul oficial remis de Judecatoria Sectorului 2, sub semnatura magistratului delegat Viorica Nastasie si a grefierului sef delegat Ana-Maria Matei, se contureaza un semi-raspuns, care nu lamureste insa, nici macar pe jumatate solicitarea noastra. Redam fragmente din raspunsul oficial: "Pana la acest moment, Judecatoria Sectorului 2 a fost investita doar cu urmatoarele cereri: propunere arestare preventiva - dosar numarul 12529/2002, cu inculpatii Ghenadie Catlabuga, Igor Catlabuga, Paraschiv Cristian Bogdan, Iacob Danut, Tararache Drosi Adrian, -cerere eliberare conditionata - dosar 12900/2004, inculpat Ghenadie Catlabuga, - prelungire arestare preventiva- dosar numarul 13588/2004, inculpati Ghenadie Catlabuga si Iacob Danut." Nici o vorba despre solutie sau despre motivarea ei.
Unde sunt mafiotii?
Dupa cum se poate observa, in nici un fragment din aceasta tentativa de raspuns oficial, nu se precizeaza solutiile date. Motivul este unul lesne de imaginat. Ghenadie si Igor Catlabuga, doi dintre cei mai periculosi membri ai Mafiei ruse, au fost eliberati printr-un mestesug care ne scapa deocamdata. Din ezitarea magistratilor de a comunica solutiile si motivatiile, reiese clar ca infractorii au fost eliberati nu pentru ca nu ar fi fost considerati pericol public, ci pentru ca banii pe care acestia i-au pus in joc le-au adus libertatea.
Cazul celui de al treilea mafiot l-am solutionat noi. Din investigatiile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca Gusan Ivan, alias Gusan Ion, urmarit international, prins la frontiera, a fost eliberat de un magistrat din Timisoara. Motivul eliberarii lui a fost ca judecatorul nu era convins, in ciuda documentelor Interpol, ca Gusan Ivan este aceeasi persoana cu Gusan Ion. Surse confidentiale ne-au declarat ca eliberarea lui Gusan a fost posibila in urma interventiei neoficiale a unui avocat din Bucuresti, sprijinit de un confrate de-al sau timisean.
Niki FLORESCU 
 Afisari: 428  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Masina Postei din Oradea jefuita    1 comentariu
  Seful Politiei Hunedoara a fost dat afara    1 comentariu
  Reglare de conturi intre romii din Cernica    
  Retea de falsificatori prinsa la frontiera    
  Viol in Hadareni    1 comentariu
  ZIUA si replica: BRD nu este de acord cu anchetele noastre    1 comentariu
  Sotul presupusei spioane, fost UDMR-ist    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Judecatoria Sectorului 2 acopera Mafia rusa (428 afisari)
 Conventia de la Geneva privind statutul refugiatilor adoptata in 1951 la Conferinta Natiunilor Unite (149 afisari)
 Sotul presupusei spioane, fost UDMR-ist (95 afisari)
 Ce inseamna sa fii refugiat? (53 afisari)
 Misterul de la Nazca, pe cale de a fi descifrat (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00878 sec.