Ziua Logo
  Nr. 3409 de miercuri, 24 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Masina Postei din Oradea jefuita
Foto: Mediafax
Un autoturism de transport valori care colecta incasarile oficiilor postale din Oradea a fost jefuit ieri de doi barbati inca neidentificati. Potrivit declaratiilor subcomisarului Adrian Bucur, adjunctul sefului Politiei Municipale Oradea, jaful s-a petrecut in jurul orei 8 si zece minute. Doi agenti de paza, angajati ai Postei Oradea, care transportau corespondenta, au colectat de la Oficiul Postal 10 un sac cu 350 de milioane de lei si s-au deplasat spre Oficiul Postal 9 pentru a continua colectarea corespondentei si a banilor. La un moment dat, cei doi au oprit masina in fata sediului Oficiului Postal 9, unul dintre agenti a intrat in sediu pentru a ridica bunurile, timp in care soferul a ramas in autoturism. In acel moment, potrivit declaratiilor agentului, a fost atacat de doi indivizi mascati, care i-au pulverizat in ochi un spray paralizant, i-au furat sacul cu bani, dupa care s-au urcat intr-o masina si au disparut. Cu toate ca, in momentul jafului, pe strada erau mai multi trecatori care au asistat la incident, potrivit politiei, nici unul dintre acestia nu a reusit sa intervina. Mai mult, martorii oculari au declarat ca cei doi agresori aveau fetele acoperite, unul purtand o masca de motociclist, iar celalalt, o gluga. Singurele detalii pe care martorii le-au putut furniza oamenilor legii au fost semnalmentele agresorilor. Astfel, se pare ca unul dintre hoti era atletic, avea 1,80-1,85 inaltime, iar cel de-al doilea 1,60-1,65 inaltime era astenic. Ambii erau imbracati in haine de culoare inchisa.
Pistele Politiei
La aproape o zi de la comiterea jafului, Politia Oradea nu a reusit sa stabileasca nici macar cu ce autoturism au fugit hotii. Potrivit aceleiasi surse, se crede ca agresorii au fugit ori cu un autoturism Dacia Solenza, de culoare rosie sau bordeau, ori cu un autoturism marca BMW, de aceleasi culori. Nici declaratiile martorilor nu s-au dovedit a fi de mai mare ajutor pentru oamenii legii oradeni, acestia nereusind sa intocmeasca vreun portret robot al hotilor. In ciuda acestui fapt, politistii sustin ca au deja mai multe cercuri de suspecti, din care fac parte recidivisti din Oradea si recidivisti din imprejurimile Oradei, fapt care demonstreaza ca nimeni nu este exclus de la categoria "suspect".
In plus, oamenii legii oradeni au declarat ca au mai multe piste pe care le iau in calcul pana la finalizarea anchetei si descoperirea faptasilor. Astfel, prima pista luata in calcul de politisti este cea potrivit careia faptasii au actionat in compicitate cu agentii de paza, ipoteza sustinuta de faptul ca acestia din urma nu au inchis sacul cu bani in partea din spate a masinii si nici nu au asigurat usile. A doua ipoteza este cea potrivit careia faptasii au actionat premeditat, ei pazind masina care transporta valori si actionand intr-un moment propice. In ambele ipoteze, pana cand faptasii vor fi descoperiti, cei care au de suferit de pe urma acestui incident sunt agentii de paza, cercetati in prezent pentru neglijenta in serviciu si Posta Romana Oradea, care, pana una-alta, a fost prejudiciata cu 350 de milioane de lei.
Voichita RASCANU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
milioane   de the
A r h i v a
  Seful Politiei Hunedoara a fost dat afara    1 comentariu
  Reglare de conturi intre romii din Cernica    
  Retea de falsificatori prinsa la frontiera    
  Judecatoria Sectorului 2 acopera Mafia rusa    
  Viol in Hadareni    1 comentariu
  ZIUA si replica: BRD nu este de acord cu anchetele noastre    1 comentariu
  Sotul presupusei spioane, fost UDMR-ist    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Judecatoria Sectorului 2 acopera Mafia rusa (428 afisari)
 Conventia de la Geneva privind statutul refugiatilor adoptata in 1951 la Conferinta Natiunilor Unite (149 afisari)
 Sotul presupusei spioane, fost UDMR-ist (95 afisari)
 Ce inseamna sa fii refugiat? (53 afisari)
 Misterul de la Nazca, pe cale de a fi descifrat (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00963 sec.