Ziua Logo
  Nr. 3390 de marti, 2 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Noi dezvaluiri despre accidentul printesei Diana
Politia britanica a anuntat ca a luat urma unui martor de o importanta cruciala in cazul mortii printesei Diana, relateaza presa britanica, citata de Daily Mail. Martorul a fost interogat de politie, care a declarat ca acesta a demolat numeroase teorii ale conspiratiei care inconjurau accidentul de la pasajul din Paris.
Noile dovezi ale acestui caz vorbesc despre faptul ca printesa Diana se conversa la mobil cu cineva in momentul in care s-a produs accidentul, cand Mercedesul in care se afla a lovit un stalp din tunel. In urma accidentului, atat ea cat si Dodi Fayed au murit, precum si soferul Henri Paul.
Acum, ofiterii de la Scotland Yard incearca sa descopere cu cine vorbea aceasta la telefon, ce discuta si ce a auzit persoana de la celalalt capat al firului in momentul accidentului. Astfel, aceasta reconstituire este importanta in construirea unei imagini de ansamblu asupra starii pshice a Dianei in momentul tragediei.
Varianta conform careia Paul a "fost orbit de o lumina puternica" a fost in final eliminata, iar teoria conform careia in accident ar fi fost implicat un misterios Fiat Uno nu este veridica, au dezvaluit oficialii francezi si cei britanici.
Cu nume de cod "Operatiunea Paget", anchetele continua, insa pana acum nu s-a descoperit nimic suspect care sa contrazica varianta anchetatorilor francezi, care sustine ca printesa Diana a murit in urma unui simplu accident de masina.
Aceste noi descoperiri sunt vazute de autoritati ca un element esential in stabilirea clara odata pentru totdeauna a cauzelor reale a mortii printesei Diana.
Circumstantele in care s-a petrecut accidentul din data de 31 august 1977 au fost inconjurate de controverse, mai ales ca tatal lui Dodi, patronul magazinului Harrods, Mohamed al Fayed, insista si acum ca fiul sau si iubita sa Diana au fost ucisi de agentii britanici, care aveau ca misiune eliminarea printesei care era insarcinata si care ar fi "deranjat" astfel familia regala britanica in cazul in care s-ar fi casatorit cu un musulman. Insa oficialii francezi au declarat ca accidentul a fost cauzat de soferul Henri Paul, care a condus in stare de ebrietate si cu o viteza excesiva. (D.M.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
saraca limba romana   de cosmin ciortan
. . . . accidentul din data de 31 august 1977   de Olga Khan
Da, da! Cum statea ea cu piciarele mai cam in sus, deodata ce sa vezi? i-a intrat ceva egiptean, in forma de obelisc!   de Morkova Vesela
A r h i v a
  Cea de a zecea planeta a sistemului solar a fost botezata    1 comentariu
  Dracula, marginalizat la festivalul de la Sighisoara    
  Sean Connery suparat pe "idiotii" din cinematografie    1 comentariu
  A doua iesire in spatiu a doi astronauti de pe Discovery    
  Trupa Apocalyptica va reveni in Romania    
  Dusul zilnic si vizitele, printre motivele de reclamatie ale vecinului de bloc    1 comentariu
  Recomandari tv    
  meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Poezia anchetata la Petrila (211 afisari)
 Epopeea frustratilor (148 afisari)
 Montesquieu, Tocqueville, Aron (77 afisari)
 Razbunare de prefect (44 afisari)
 Efectul TVA (29 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00721 sec.