Ziua Logo
  Nr. 3389 de luni, 1 august 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Alta celula de kamikaze pregateste atentate la Londra
-- Publicatia britanica "The Times" citeaza surse din cadrul serviciilor de securitate care afirma ca in vizorul atacatorilor sinucigasi s-ar afla tinte precum trenurile, metroul, autobuzele, dar si alte mijloace de transport * 6000 de politisti inarmati pana in dinti continua sa patruleze in capitala Marii Britanii
Foto: EPA
O a treia celula islamica pregateste un alt val de atentate multiple si simultane comise de kamikaze impotriva unor obiective sensibile din Londra, nota, ieri, publicatia britanica "The Times", citand surse din cadrul serviciilor de securitate Dupa cum afirma sursele citate, in vizorul atacatorilor sinucigasi, care detin cantitati de explozibil, s-ar afla tinte precum trenurile, metroul, autobuzele, dar si alte mijloace de transport. In acest context, peste 6000 de politisti inarmati pana in dinti continua sa patruleze in capitala Marii Britanii. In plus, oameni ai armatei si cei din cadrul fortelor de ordine incearca sa previna un posibil "al treilea val de atentate", dar, dupa cum au indicat sursele mentionate de "The Times", "amenintarea ramane specifica".
Gruparea e independenta
Potrivit acelorasi surse, aceasta a treia celula de atacatori care ar putea intra oricand in actiune este "independenta" de cele doua care au lovit Londra in 7 si, respectiv, 21 iulie, chiar daca este posibil ca unii dintre membrii ei sa fi avut legaturi cu atacatorii sinucigasi din 7 iulie si cu suspectii arestati in cazul atentatelor esuate din 21. Pe de alta parte, The Telegraph nota ieri ca autoritatile britanice verifica ipoteza conform careia atacurile de la Londra, atat cele din 7, cat si cele din 21, sa fi fost orchestrate de persoane din Arabia Saudita, avand in vedere ca barbatul etiopian arestat, vineri, la Roma si banuit de implicare in deflagratiile din 21 iulie, ar fi dat un telefon, de pe celularul sau, in Arabia.
In plus, adauga publicatia amintita, chiar autoritatile saudite ar investiga posibilitatea ca atacurile din Marea Britanie sa fi fost organizate de extremisti sauditi. Scotland Yard crede insa ca in Marea Britanie nu exista legaturi intre cele doua celule responsabile pentru cele doua serii de atacuri, dar investigheaza posibile conexiuni intre teroristi si celule din strainatate. Anchetatorii analizeaza si indiciile conform carora, ca si autorii atacurilor din 7 iulie, si unii dintre cei implicati in atentatele esuate din 21 iulie au calatorit in strainatate cu putin timp inainte de producerea acestora. In plus, politia crede ca, desi se asteptau sa moara in atacuri, ei aveau si planuri pentru cazul in care bombele nu ar fi explodat sau misiunea ar fi fost anulata. Arabia Saudita, care are relatii bune cu tarile occidentale, se afla intr-o situatie dificila din cauza legaturilor cu terorismul international, fiind tara de origine a liderului Al-Queda, Osama ben Laden, dar si a 15 dintre teroristii care au comis atentatele din 11 septembrie 2001 din Statele Unite.(D.E.)
A r h i v a
  Cvartetul atacurilor din 21 iulie a fost arestat    1 comentariu
  Bodyguardul lui Ben Laden, "creierul" masacrului din 7 iulie    1 comentariu
  Executivul de la Sofia, la a doua incercare    2 comentarii
  Jurnalul evacuarii din Gaza (13)    6 comentarii
  Romania - Euro - regiunea Marii Negre, pe agenda Consiliului Europei    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Facultatea de spargatori (447 afisari)
 Subminarea BCR prin PNA (244 afisari)
 Uzbekistanul, noul front in "Marele Joc" (58 afisari)
 ANCPI, singura autoritate nationala care avizeaza lucrari cartografice (49 afisari)
 Dosarul "Vulpea" (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00911 sec.