Ziua Logo
  Nr. 3382 de sambata, 23 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Litoral fara droguri
-- Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Organizatia Salvati Copiii au lansat campania "Litoral fara droguri - Marea, singura noastra dependenta" * Actiunea se adreseaza in special tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani
Pavel Abraham, presedintele ANA
Agentia Nationala Antidrog (ANA) si Organizatia Salvati Copiii au lansat, pe litoral, o campanie de informare in privinta prevenirii si stoparii consumului de droguri. "Litoral fara droguri - Marea, singura noastra dependenta", campanie inspirata de o actiune desfasurata la nivel european, in 2003, in cinci state, se va derula intre 25 iulie si 21 august si va cuprinde intreg litoralul romanesc, incepand din Constanta, a declarat, ieri, chestorul-sef Pavel Abraham, presedintele ANA. Programul presupune prezenta pe litoral, in acest interval de o luna, a aproximativ o suta de persoane, dintre care 78 sunt voluntari (pregatiti de experti in domeniul prevenirii consumului de droguri din Belgia, in cadrul a doua cursuri, desfasurate in Bucuresti si Constanta), restul fiind reprezentanti ai Agentiei Nationale Antidrog.
Echipele de voluntari, cate trei in fiecare statiune, vor purta discutii cu tinerii, pe plaja, vor imparti pliante si afise contra consumului de droguri ilegale si legale (alcool si tutun). De asemenea, adolescentii vor fi invitati sa paricipe la jocuri si concursuri, care vor avea premii atractive, oferite de sponsori.
Bugetul acestui proiect este de 50.000 de euro, la care se adauga premiile oferite de diferiti sponsori, continand produse cosmetice, dar si o suta de bilete de intrare la parcul de distractii din statiunea Mamaia. Campania isi propune sa ajunga la aproximativ 120.000 de tineri, fiind puse la dispozitie tot atatea pliante informative. Totodata actiunea urmareste sa convinga cat mai multi adolescenti sa nu consume droguri, oferindu-le alternative de petrecere a timpului liber.
30.000 de consumatori
Presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii, Gabriela Alexandrescu, a precizat ca acest proiect se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani, avand in vedere ca, dupa ultimele statistici, peste zece la suta dintre adolescenti au incercat cel putin o data droguri, iar alti zece la suta ar face-o, daca li s-ar oferi ocazia.
De asemenea, potrivit unui studiu, in primele luni ale acestui an s-a inregistrat o crestere alarmanta a traficului si consumului de droguri in Romania, unde, la acest moment, sunt inregistrati peste 30.000 de consumatori de stupefiante, dintre care 24.000 numai in Bucuresti. (G.T.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
tot cu militari in frunte vom avea victorii multe   de mihai ciobanu
A r h i v a
  Fraudarea fondurilor europene in vizorul PNA    1 comentariu
  Mugur Ciuvica: Procurorul Chiciu minte    1 comentariu
  Raport incomplet in cazul procurorului Panait    1 comentariu
  Comisar in atentia procurorilor anticoruptie    1 comentariu
  Grav accident in Cernica    
 Top afisari / comentarii 
 A ordonat generalul Antonescu declansarea pogromului de la Iasi? (916 afisari)
 Incalzirea globala provoaca scandal in Congresul american (835 afisari)
 Scheele: Proiectul Tichilesti, o reusita (452 afisari)
 Atentatele din 7/7 de la Londra (412 afisari)
 Scolile de Arte si Meserii duc tot la Bac' (302 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00824 sec.