Ziua Logo
  Nr. 3380 de joi, 21 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Sala din Lancram va fi totusi modificata
In urma declaratiilor date agentiei Mediafax de primarul orasului Sebes, preluate de ziarele ZIUA si "Gandul", legate de continuarea lucrarilor la sala de sport din Lancram, Biroul de Presa al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a facut public un comunicat in care se precizeaza:
"Sala de sport de la Lancram, ridicata in apropierea mormantului poetului Lucian Blaga va fi mutata in localitatea Sebes, pe un alt amplasament pus la dispozitie de Primarie. In zilele urmatoare, Primaria Sebes va elibera autorizatia de construire ceruta de Compania Nationala de Investitii pentru sala de sport care va ridicata pe alt teren.
In apropierea mormantului lui Lucian Blaga vor ramane zidul de sprijin si spatii pentru elevii din Lancram, urmand ca aceasta cladire sa respecte regimul de inaltime care sa permita vederea spre Rapile Rosii.
Decizia de a muta sala de sport a fost luata de ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Borbely Laszlo, in data de 15 iunie 2005, dupa intrunirea pe aceasta tema a Grupului de Dialog Social la care a participat. Tot la acea data, ministrul a propus ca pe fundatiile salii din apropierea monumentului sa fie amenajate spatii pentru elevii din Lancram, propunere cu care reprezentantii societatii civile au fost de acord."
"Spatiile pentru elevi" reprezinta, dupa cum spun oficialii MTCT, o sala de gimanstica (in locul celei de competitie) si sali de clasa anexe, utile de vreme ce cladirea se afla in imediata apropiere a unei scoli in stare proasta, care nu a intrat intr-un proces de reabilitare. Pentru aceste modificari, MTCT are un proiect aprobat, insa se pare ca primarul Sebesului inclina sa intarzie eliberarea autorizatiei pana la ridicarea unei noi sali.
Sala din Lancram nu poate fi daramata, fiind finantata din fonduri obtinute de statul roman prin imprumut; sala de sport care se va construi la Sebes va fi platita cu bani de la bugetul de stat. (I.P.)
A r h i v a
  Nicolaescu va mai face un film cu bani de la CNC    
  Apunake, marca inregistrata    
  Charles-Joseph Natoire (1700 - 1777)    
  "Blestemul ariciului" se muta la Oxford    1 comentariu
  NIHIL SINE SPAGA    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Moldova fara tren (101 afisari)
 Topul celor mai importante personalitati (77 afisari)
 America yankeilor nostri (65 afisari)
 Tehnicile domnului Michael Shafir (62 afisari)
 Drepturile copiilor, ignorate de instante (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00806 sec.