Ziua Logo
  Nr. 3380 de joi, 21 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Protest la inchisoare
Cinci detinuti de la Penitenciarul Arad s-au urcat, marti seara, pe acoperisul unei cladiri din incinta puscariei, protestand fata de amanarea intrarii in vigoare a noului Cod Penal. Ei s-au urcat in jurul orelor 17.00 pe acoperisul unui atelier de productie aflat in constructie si situat in incinta inchisorii, folosindu-se de o schela montata pentru lucrari. Detinutii au fost scosi din camera lor pentru a vorbi la telefon cu familiile si au profitat de "insuficientele masuri de supraveghere si insotire", astfel ca au reusit sa se deplaseze in zona atelierului. Cei cinci erau nemultumiti fata de amanarea aplicarii prevederilor noului Cod Penal, care ar fi trebuit sa intre in vigoare la sfarsitul lunii iunie anul acesta.
Marti seara, la penitenciarul Arad s-a deplasat si comandantul Jandarmeriei, Emil Chis, pentru a ajuta la negocieri, familiile detinutilor ajungand si ele la fata locului. "Fiul meu protesteaza fata de pedepsele foarte mari, pentru ca a primit zece ani de detentie pentru furt. Si-a pus sperante ca noul Cod Penal ii va reduce pedeapsa", a declarat mama unuia dintre detinutii protestatari. In timpul noptii, ei au amenintat ca se arunca de pe acoperis in cazul in care personalul de paza se apropie.
Fara sanctiuni
Detinutii au renuntat, ieri dimineata, in jurul orei 9.30, la protest si au coborat de pe cladire. "Au renuntat abia dimineata la protest, dupa ce i-am convins ca nu vor fi sanctionati pentru actiunea lor. Ne vom tine de cuvant in aceasta privinta", a declarat adjunctul comandantului Penitenciarului Arad, Marius Gheorghe Ugron. Pe tot parcursul protestului, care a durat mai bine de 14 ore, detinutii nu i-au lasat pe paznici sa se urce pe acoperis, ei amenintand ca se arunca in gol. De asemenea, in timpul noptii, protestatarii nu au solicitat apa sau mancare. Cei cinci protestatari sunt Cristian V., de 26 de ani, - condamnat pentru talharie la sapte ani si sase luni de detentie, Claudiu C., de 27 de ani, - condamnat pentru furt la zece ani de inchisoare, Robert K., in varsta de 22 de ani, - condamnat la 11 ani pentru talharie, Valentin G., de 24 de ani, - condamnat la opt ani si jumatate pentru talharie si Petru S., de 26 de ani,- condamnat la trei ani si jumatate pentru furt. (B.C.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cind citesti ce sentintze au....   de traktorist
A r h i v a
  Drepturile copiilor, ignorate de instante    1 comentariu
  Basescu la Academia de Politie    
  Profesori arestati pentru spaga    2 comentarii
  Macelarul din Vitan    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Moldova fara tren (101 afisari)
 Topul celor mai importante personalitati (77 afisari)
 America yankeilor nostri (65 afisari)
 Tehnicile domnului Michael Shafir (62 afisari)
 Drepturile copiilor, ignorate de instante (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00894 sec.