Ziua Logo
  Nr. 3371 de luni, 11 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Basescu, ocupantii Romaniei si urmasii lor
Victor RONCEA 
Presedintele noii Romanii, Traian Basescu, n-are a cere scuze nimanui, in numele statului roman - adica si al nostru - pentru crimele comunismului, o cerere care ar putea parea doar infantila daca nu ar fi periculoasa de-a dreptul.
La initiativa unei fundatii caritabile, un grup eteroclit de "intelectuali" pretinde de mai mult timp aceste scuze "in numele victimelor comunismului si urmasilor acestora". Demersul risca insa sa genereze modificarea trecutului real al Romaniei aflate sub comunism iar consecintele falsificarii istorice dupa un tipar evident de strain ar putea fi cu adevarat dramatice pentru viitoarele generatii de romani. "Cauza morala" pentru care militeaza numitii si pretinsul dezinterez al acestor "oameni de bine" a reusit sa atraga, in mod tragic si stupid, inclusiv o parte din victimele regimului comunist din (subl. autorului) Romania, a caror suferinta trecuta da imbold vehementei de azi. Insa toata aceasta actiune risca sa se transforme intr-o operatiune de deturnare a realitatii istorice pornind de la un fundament complet fals: romanitatea comunismului. Statul roman, se spune, trebuie sa-si asume responsabilitatea represiunii comuniste. Dar ce legatura are statul roman cu regimul comunist impus cu forta armelor sovietice in Romania? Cand, incepand din 1944, Romania a fost un stat aflat sub ocupatie bolsevica. Cum sa-si asume "statul roman" crimele acestei ocupatii inainte de a avea loc un proces al comunismului care sa puna degetul si, apoi, mana, pe adevaratii vinovati, sau sa solicite aceste scuze publice si desuete adevaratei mostenitoare a regimului bolsevic adus de URSS: Rusia!
Asadar, numai un proces al comunismului impus ca regim criminal statelor si natiunilor europene ar putea rezolva ceva, nu niste scuze, pe care nu noi trebuie sa ni le cerem si tot noi sa ni le oferim, ci adevaratii autori ai ororilor comunismului. Sa luam cel mai bun exemplu: statul evreu si comunitatea internationala responsabila, care, dupa ce au obtinut condamnarea nazismului si azi urmaresc criminalii nazisti, oriunde s-ar afla ei! Sau Balticele si criminalii sovietici! Dar de ce oare ar trebui si azi ca Tarile Baltice sa ne serveasca drept exemplu si prin cererile lor ferme de despagubiri adresate direct ocupantului iar Romania ar trebui sa ramana proasta satului?! Intrebari la care intelectualii "naivi" nu au raspuns in actiunea lor derulata in numele "victimelor comunismului si urmasilor acestora", deci in primul rand al detinutilor politic. Si totusi, poate ar trebui doar sa-si aplece putin ureche si la gura acestora, cat mai au inca vlaga, pentru a afla ca, incepand din 1944 si pana in 1964, cand s-a actionat pentru eliberarea detinutilor politic, majoritatea covarsitoare a comisarilor si tortionarilor Securitatii erau sovietici.
Odioasa creatura sovietica s-a intins baloasa deasupra Romaniei sugandu-i seva si imprastiind apoi dinlauntru-i toate scursorile aduse din "soviete". La putere pe fata pana in 1964, sovieticii s-au facut apoi ca lasa Romania din pumn in organismul "democrat" al Pactului de la Varsovia. Urmasii lor au facut insa pui, au dominat 15 ani Romania si-si continua operatiunea de infestare, prin viata politica si extra-politica, inclusiv intelectualoida. Reputatul cercetator anticomunist Vladimir Bukovski releva in Romania cum cel mai pervers serviciu inteligent al lumii, KGB, reusise sa infiltreze in estul european pseudo-rebel nu numai toate sferele puterii dar si celalalte "paturi sociale". Iar, la nevoie, KGB nu se sfia chiar sa creeze si polul opus puterii prin asa numitii "dizidenti", de fapt "schimbul de maine" al comunismului. Evident, cei autentici erau eliminati brutal (vezi cazul Goma). Ceilalti, facaturile, erau lasati sa respire chiar si aer occidental de era sa fie, cu voie si stipendii de la stapanire. Scopurile erau multiple. Pe de-o parte, Occidentul era dezinformat strategic ca exista "alternative democrate" ( vezi Iliescu-FSN) iar pe de alte parte, supapele erau destinse, iar Gheorghe si Ion nu se mai ridicau, pentru ca stiau ca exista niste alte voci, care chipurile militau pentru "democratie" si "drepturile omului" si in numele lor.
Ce ar trebui sa fie comic daca nu ar fi atat de tragic este cum urmasii bolsevicilor de ieri, ai tovarasilor comunisti cu stampila de "CTC al URSS", continua sa dea lectii despre bine si rau societatii romanesti; cum fii de nomenclaturisti bolsevici ne profeseaza de peste Ocean despre anti-comunism; cum fii de generali NKVD si de Securitate si ginerei utecisti de ilegalisti comunisti ne dau lectii despre "integrarea europeana a Romaniei social-democrate"; cum pseudo-opozanti, anti-crestini verosi, tin predici despre Biserica si Dumnezeu; cum grupari prea eteroclite cer Romaniei sa-i para rau ca s-a autoschingiuit, fara a mai solicita deferirea catre Justitia Istoriei a adevaratilor vinovati si a mostenitorilor acestora, in toata puterea acestui cuvant, fie ei in muma Rusie sau raspanditi prin tarile "eliberate": ocupantii!
PS: In ultimele zile presa romana tanara a fost ranita profund prin tragice pierderi: Gabi Dobre, bunul nostru coleg de la TVRI si Adriana Istodor, minunata noastra colega de la Evenimentul Zilei. Rugati-va pentru ei!
 Comentarii: 20 Afiseaza toate comentariile  
Clasificarea comunistilor.   de neamtu tiganu
-Au cei din UE vot uninominal sau nu? NDC   de doctoru'
National Comunismul   de Catalina Tarziu
adevarul care supara   de lucid
Scuzele.....   de Roxana
Din istoria comunismului din Romania postbelica. Un alt punct de vedere   de synd
Din istoria comunismului in Romania postbelica   de synd
Nihilism stangist (syndist)   de Catalina Tarziu
Condamnarea formala comunismului , cui ar servi?   de Observator
Pina la urma totul va fi OK   de CALUGARUL
Mickey mouse +vrea sa candideze   de traktorist
PSD PARTID CU ORIENTARE ANTI-ROMANA   de Radu Dragan
Ma insel eu, sau Basescu nici macar nu a condamnat comunismul?   de Paul din Ohio
Miscarea, cred eu, trebuie facuta in doi timpi:   de internautul
Omenii, nu tarile   de IonG
Dovezi la judecata   de Vasile Teodorovici
Domnule Roncea, cu parere de rau , iti cade masca !!   de Changeman
Basescu ?   de daniel
Problema lui Stolojan   de Harbuzache
kestie   de avenirv
A r h i v a
  Africa - o Romanie mai mare    17 comentarii
  Coruptii lor si neputinta noastra    6 comentarii
  De ce trebuie inca ucisi Stalin si Hitler    5 comentarii
  Joaca s-a terminat!    6 comentarii
  La judecata zilei    6 comentarii
  Basarabia, 1940-2005: "Cine uita nu merita"    2005-06-28
  Axa SUA-UE si service-ul "La Base"    2005-06-18
  Spalatorii de cadavre au o celula goala    2005-06-15
  Rapirea lui Basescu    2005-06-08
  Pericolul ucrainean la Marea Neagra    2005-05-28
 Top afisari / comentarii 
 Liberalii Fenechiu si Vlasov - ventuze de fonduri europene (78 afisari)
 Reforma proprietatii demareaza cu frana trasa (74 afisari)
 Cele mai mari diamante la Muzeul Luvru (54 afisari)
 Coruptii lor si neputinta noastra (26 afisari)
 Basescu, ocupantii Romaniei si urmasii lor (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.31239 sec.