Ziua Logo
  Nr. 3371 de luni, 11 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
UEFA: "Triumf memorabil pentru CFR"
"Echipa lui Dorinel Munteanu a inregistrat un triumf memorabil", a notat site-ul UEFA, dupa victoria inregistrata de CFR Cluj in meciul cu Athletic Bilbao, in mansa secunda a turului II al Cupei UEFA-Intertoto. "CFR Cluj s-a calificat in turul III al Cupei UEFA-Intertoto, sambata, dupa ce a reusit sa isi pastreze calmul la loviturile de departajare si a invins pe Athletic Bilbao, din Primera Division, desi dupa cele 90 de minute de joc si dupa prelungiri era condusa cu 1-0", scrie "uefa.com". Site-ul forului fotbalistic european precizeaza ca in repriza secunda formatia spaniola a dominat partida si CFR Cluj a avut doua ocazii importante. "CFR Cluj s-a deplasat in Spania cu dorinta de a-si apara avantajul de 1-0 obtinut in prima mansa, dar in curand a fost prinsa pe picior gresit si Athletic a inscris. Echipa spaniola a marcat in minutul 36, cand Javi Gonzalez a reluat cu capul in poarta si a lasat rezultatul deschis pentru ambele formatii. Athletic a controlat jocul in mare parte in repriza secunda, dar nu a avut fermitate in atac, in timp ce Clujul a avut ocazia de a obtine victoria in primele 90 de minute de joc. In doua randuri, formatia romana a avut ocazii bune, cand Tilinca si Coroian au avansat, dar nu au reusit sa finalizeze", mentioneaza site-ul UEFA. Sursa citata noteaza ca Tilinca a mai avut ocazia de a inscrie in a doua repriza de prelungiri, dar din nou a avut probleme la finalizare. "Apoi, capitanul lui Athletic, Julen Guerrero, a ratat o ocazie de aur, prelungirile s-au terminat si s-a trecut la loviturile de departajare. Clujul a fost echipa care si-a pastrat calmul, a transformat toate cele cinci penalty-uri si s-a calificat", noteaza "uefa.com". (MIG)
"Marca": "Penalty la Coroian"
"Ghinionul nu a disparut", a titrat ieri cotidianul spaniol "As", care apreciaza totusi ca eliminarea lui Athletic este consecinta jocului practicat de formatia spaniola. "Romanii au avut o posesie mai buna a balonului si cautau culoare pentru a patrunde prin defensiva spaniola. Fundasii de la Athletic, cu Amorebieta in postura de lider, aveau insa lectia bine invatata si i-au anihilat pe Anca si Tilinca. Atacurile au parut lipsite de idei, iar partida se indrepta catre niste prelugiri pe care nimeni nu si le dorea. Singurul lucru notabil din prelungiri a fost acela ca Munteanu a dictat propria sa inlocuire. Antrenorul-jucator a obosit sa mai fie obosit si s-a asezat pe banca, de unde a continuat sa dea indicatii", noteaza "As". Jurnalul spaniol a semnalat si faptul ca portarul clujenilor, Petru Turcas, a avut o evolutie ezitanta, in special in ultimele minute ale partidei. Publicatia spaniola l-a desemnat pe clujeanul Dorin Toma ca fiind "durul" partidei. "Fundasul balcanic a fost, in minutul 20, protagonistul celei mai urate faze a partidei, atunci cand a avut o interventie dura asupra lui Gontzal, care ar fi trebuit sa-i aduca eliminarea. A primit insa numai cartonas galben", scrie "As". Cotidianul "Marca" noteaza ca arbitrul portughez Da Silva ar fi putut acorda penalty in favoarea clujenilor in minutul 101, cand un jucator spaniol a avut o interventie in careu asupra lui Coroian. (MIG)
Incident la antrenamentul oficial
Cotidianul spaniol "El Correo Digital" a notat ca antrenorul-jucator al lui CFR Cluj, Dorinel Munteanu, a fost protagonistul antrenamentului oficial efectuat vineri seara, pe Stadionul "San Mames", inaintea partidei retur cu Athletic Bilbao. Sursa citata scrie ca Munteanu a comandat o sedinta de pregatire intensa, la inceputul careia insa jucatorii clujeni nu incetau sa priveasca in tribunele stadionului. "Dupa incalzire, Munteanu a preluat comanda si, cu ajutorul fluierului, le indica jucatorilor sai inceperea unui nou exercitiu. Fostul mijlocas de la Steaua, la 37 de ani, le-a predat elevilor sai o lectie de determinare. In ciuda faptului ca este cu zece ani mai in varsta decat majoritatea dintre ei, Munteanu a alergat, a sarit si a luptat cel mai mult", a scris "El Correo Digital". Publicatia spaniola a notat, de asemenea, ca Dorinel Munteanu a refuzat sa participe la conferinta de presa dinaintea antrenamentului, care a inceput cu o jumatate de ora intarziere din cauza lipsei unui traducator. "Munteanu a refuzat sa discute cu jurnalistii, pentru ca o facuse deja in Romania. In plus, a subliniat ca trebuie sa faca o sedinta de masaj inaintea antrenamentului. Fostului coechipier al lui Gica Hagi nu ii plac intrebarile presei, dar se simte bine pe terenul de joc. Acolo comanda el", a notat "El Correo Digital". (MIG)
ATHLETIC - CFR CLUJ 4-5 (1-0, 1-0), d.l.d.
A marcat: JAVI GONZALEZ (36).
Lovituri de departajare: JULA (gol), 1-1; USTARITZ (ratare), 1-1; VLAJIC (gol), 1-2; GONTZAL (gol), 2-2, TOMA (gol), 2-3; IBON GUTIERREZ (gol), 3-3; AD. ANCA (gol), 3-4; J. GUERRERO (gol), 4-4; COROIAN (gol), 4-5.
Stadion: "San Mames"; spectatori: 15.000.
ATHLETIC: Lafuente - Gontzal, Ustaritz, Amorebieta, Casas (46 Eder Martinez) - Ibon Gutierrez, Jonan Garcia - De Paula (74 Ormazabal), J. Guerrero, Javi Gonzalez (84 Lizoain) - Danobeitia. Antrenor: Jose Luis Mendilibar.
CFR CLUJ: Turcas - Panin, Jula, Milosevic, Toma - Astilean (90 Vlajic), D. Munteanu (97 Mijin), Oncica, Vasie (65 Coroian) - Ad. Anca, Tilinca. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Cartonase galbene: Javi Gonzalez / Toma, Oncica, Mijin, Coroian.
Au arbitrat: J. Da Silva - J. Neto, J. Dos Santos (toti din Portugalia).
In tur: CFR Cluj - Atheltic Bilbao 1-0.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Daca vrei, POTI !!!   de Argus
A r h i v a
  Gigi Netoiu il ataca pe Victoras Iacob    
  Mihai Stoichita a demisionat de la Otelul Galati    
  Romulus Miclea ramane la Politehnica    
  Mititelu a pus ochii pe Cl. Raducanu    
  Romania a cucerit "Cupa Dunarii" la polo    
  "Olteni prin gratie divina"    3 comentarii
  Montoya sparge gheata    
  Deportivo nu mai vine la Bistrita    
  Dorinel face istorie la Cluj    1 comentariu
  Lucescu a luat Supercupa Ucrainei    
  Radu a inscris pentru Energie    
  Moratti: "Roma l-a declarat pe Chivu netransferabil"    
  Armstrong pierde tricoul galben    
  McKain: "Am venit sa castig campionatul!"    
  Sabau a ratat finala    
 Top afisari / comentarii 
 Liberalii Fenechiu si Vlasov - ventuze de fonduri europene (78 afisari)
 Reforma proprietatii demareaza cu frana trasa (74 afisari)
 Cele mai mari diamante la Muzeul Luvru (54 afisari)
 Coruptii lor si neputinta noastra (26 afisari)
 Basescu, ocupantii Romaniei si urmasii lor (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01031 sec.