Ziua Logo
  Nr. 3371 de luni, 11 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Starurile i-au cantat lui Luther Vandross
Starurile au incercat sa destinda atmosfera
Solistii Stevie Wonder si Aretha Franklin s-au numarat printre cele cateva zeci de staruri si mii fani care i-au adus un ultim omagiu interpretului de soul Luther Vandross, decedat la 1 iulie si care a fost inmormantat la sfarsitul saptamanii trecute, relateaza BBC online. Cosciugul din aur cu trupul neinsufletit al solistului a fost purtat pe stazile din Harlem, New York, sub o ploaie torentiala, pana la Riverside Church, unde au avut loc serviciile funerare.
Wonder a cantat cateva melodii gospel care au impresionat intreaga asistenta, al carei moral a fost ridicat insa imediat de catre Aretha Franklin care a interpretat "Amazing Grace", propria versiune, incluzand in textul original versuri destinate familiei indoliate. Au mai cantat Usher, Alicia Keys, Patti Labelle, etc. Labelle, o foarte buna prietena a regretatului solist, a declarat: "Nu vad nici o figura trista aici. Aceasta nu este o slujba de inmormanatre. Pur si simplu sarbatorim pentru ca Luther si-ar fi dorit asta". "Ar trebui sa ne bucuram pentru Luther. A avut enorm de multe realizari in aceasta viata iar acum are sansa sa danseze din nou cu tatal lui", a declarat o alta buna prietena, celebra cantareata Dionne Warwick.
Cantareata Dionne Warwick
Tatal lui Vandross a murit cand acesta era doar un copil iar, anul trecut, hitul sau "Dance with My Father" a castigat un Grammy. Una dintre cele noua nepoate ale solistului a dorit sa precizeze ca intreaga familie a tinut sa se imbrace in alb pentru ca acesta detesta sa vada oamenii purtand doliu. Corpul neinsufletit al lui Luther Vandorss a fost inmormantant la George Washington Memorial Park din Paramus, New Jersey.
Vandross s-a lansat ca backing singer al lui David Bowie, la mijlocul anilor '70. Albumul sau solo de debut a aparut in 1981 si a castigat primul premiu Grammy in 1990, cu piesa "Here and Now". In urmatorul an, el a intrat in posesia altor cinci distinctii Grammy, cu "The Power of Love/Love Power". Vadross s-a luptat timp de mai multi ani cu diabetul, hipertensiunea si fluctuatiile in greutate. Desi a continuat inregistrarile dupa accidentul cerebral, Luther Vandross nu a mai aparut in public de atunci.
Camelia CIOBANU 
A r h i v a
  Inscaunarea printului Albert de Monaco    2 comentarii
  Cele mai mari diamante la Muzeul Luvru    1 comentariu
  Tinerii din Trabant, vedete la Sfantu Gheorghe    
  Astronautii de pe Discovery au sosit la Centrul Spatial Kennedy    2 comentarii
  "Annie Hall" la TVR Cultural    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Liberalii Fenechiu si Vlasov - ventuze de fonduri europene (78 afisari)
 Reforma proprietatii demareaza cu frana trasa (74 afisari)
 Cele mai mari diamante la Muzeul Luvru (54 afisari)
 Coruptii lor si neputinta noastra (26 afisari)
 Basescu, ocupantii Romaniei si urmasii lor (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00748 sec.