Ziua Logo
  Nr. 3371 de luni, 11 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Partidul primarilor
-- PD si-a ales vicepresedintii si secretarii executivi
Marele perdant, Radu Berceanu (ZIUA Foto)
Consiliul National de Coordonare (CNC) al PD i-a ales sambata pe cei 10 vicepresedinti ai partidului care lipseau pentru ca structura de conducere a democratilor sa fie completa. Acelasi organism i-a ales pe cei 14 secretari executivi, dar si pe secretarul general, care incepand de sambata este Vasile Blaga. PD a reusit performanta ca, dupa sedinta de sambata, se se transforme intr-un veritabil partid al primarilor. Presedintelui Emil Boc, care este primar la Cluj si presedintelui executiv, Adriean Videanu, primar al Bucurestiului, li s-au alaturat inca patru edili in clubul primarilor din PD. Din cei zece vicepresedinti alesi sambata, patru sunt primari: Mircea Hava (Alba Iulia), Liviu Negoita (Sectorul 3), Petru Filp(Oradea) si George Scripcaru (Brasov). Restul vicepresedintilor care nu poarta drapelul patriei pe umar sunt: Sorin Frunzaverde, Anca Boagiu, Ioan Oltean, Romeo Raicu, Cezar Preda si Gheorghe Barbu. Secretarul general si vicepresedintii alesi sunt membri ai Biroului Permanent National al partidului. Vicepremierul Gheorghe Seculici, vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu si liderul grupului democrat din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu sunt numele cele mai cunoscute dintre candidati care nu au reusit sa fie votati ca vicepresedinti ai PD. Ministrul Mediului Sulfina Barbu si senatorul Dan Carlan s-au retras din cursa pentru vucepresedinte la inceputul lucrarilor Consiliului.
Berceanu crede ca a fost lucrat
Senatorul PD, Radu Berceanu, a sustinut, dupa ce a ratat postul de vicepresedinte al partidului, ca s-a dorit formarea unei echipe de conducere din care el sa fie exclus. Berceanu a legat esecul sau de "caracteristica" sa de a spune lucrurilor pe nume, caracteristica de care "unii s-au cam saturat". "Nu vor sa mai aiba in permanenta in forul de conducere unul care spune mai transant anumite lucruri", a spus Berceanu, precizand ca invalidarea prin vot a candidaturii sale poate fi legata si de motiunea social-democrata pe care a intentionat sa o depuna, la Congresul PD. Berceanu a adaugat ca se astepta sa nu fie ales, pentru ca, a spus el, a primit cateva telefoane cu o noapte inainte, din care a reiesit ca "au avut loc cateva intalniri in care s-au facut evaluari". Potrivit lui Berceanu, colegii, care s-au intalnit sa puna partidul la cale, si pe care nu i-a nominalizat, au gasit "sustinerea si modalitatea" prin care sa faca o formula a echipei de conducere din care sa fie exclus. "S-a mers in general pe ideea celor din Transilvania, care au lansat un curent cum ca daca noi am castigat, noi trebuie sa fim la conducere", a spus Radu Berceanu, adaugand ca "n-are ganduri de a face ceva care sa-i faca rau partidului", chiar daca sunt unele lucruri care "il nemultumesc".
Inflatie de secretari executivi
Dupa trei tururi obositoare de scrutin, democratii i-au ales sambata si pe cei 14 secretari executivi ai partidului care vor fi coordonati de secretarul general Vasile Blaga. Printre cei 14 secretari executivi alesi de Consiliul Nationnal de Coordonare ai PD se afla deputatul Mihai Stanisoara, deputatul Roberta Anastase, primarul din Arad, Gheorghe Falca, liderul democrat din Constanta Stelian Dutu si Silvian Ionescu. Dupa ce si-au exercitat dreptul de vot in turul secund pentru desemnarea secretarilor executivi si a membrilor celor doua comisii, majoritatea membrilor CNC au parasit, in jurul orei 22.00, sala in care a avut loc intrunirea. Putinii membri CNC care au ramas in sala pentru aflarea rezultatelor au avut surpriza sa constate, in urma lecturarii statutului formatiunii, care le era usor strain, ca este necesara organizarea unui al treilea tur de scrutin pentru desemnarea secretarilor executivi, intrucat la turul secund doar unul dintre cei 20 de candidati (Mihai Stanisoara) a intrunit conditiile regulamentare pentru a ocupa aceasta functie (obtinerea majoritatii voturilor exprimate). Singurele functii pentru care nu a fost nevoie de tururi suplimentare de scrutin au fost cele de secretar general si trezorier. Vasile Blaga si trezorierul partidului, Ion Ivascu, au castigat din primul tur pentru ca nu au avut contracandidati.
Roxana ANDRONIC, Carmen EPURAN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
ce mai muhaia!   de RO-keepgoing
A r h i v a
  Servus, Adriana!    2 comentarii
  Inspectia CSM evidentiaza vicii de procedura in cazul Patriciu    
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Liberalii Fenechiu si Vlasov - ventuze de fonduri europene (78 afisari)
 Reforma proprietatii demareaza cu frana trasa (74 afisari)
 Cele mai mari diamante la Muzeul Luvru (54 afisari)
 Coruptii lor si neputinta noastra (26 afisari)
 Basescu, ocupantii Romaniei si urmasii lor (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00923 sec.