Ziua Logo
  Nr. 3371 de luni, 11 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
CONU' DA UMBRA
"Olteni prin gratie divina"
Zilele trecute am avut proasta inspiratie sa ne zgaim pe cateva din numeroasele site-uri de Internet ale prospat retrogradatei Universitatea Craiova. Deprimanta experienta in general, insa si amuzanta pe alocuri, pentru ca daca nici oltenii nu s-or pricepe la umor involuntar nu stim cine altcineva ar mai putea-o face. De exemplu, pe prima pagina a unui astfel de site apare la interval de cateva zeci de secunde o fraza halucinanta care se vrea un fel de motto, anume "Romani prin nastere, olteni prin gratie divina!"
Frumos spus, nu-i asa, poate chiar emotionant, tocmai de aceea gandul ne-a dus imediat catre cel mai exponential la ora actuala "oltean prin gratie divina", adica la noul mandatar de la Stiinta, numitul Mititelu Adrian. Gratie divina la magraonul asta? Mai degraba greata, desi credem ca deloc divina. Revenind la ceea ce am vazut consemnat pe site-urile amintite mai sus nu ne putem reprima o mai veche nedumerire: cum o putea sa incapa atata credulitate in capetele, de altfel nu prea mari, ale celor mai multi dintre cei care alcatuiesc gloata de pe stadionul "Ion Oblemenco" incat acestia sa-l considere pe hidosul si interlopul Mititelu drept marele salvator al Universitatii, singurul capabil sa reinvie asa-zisul spirit al Craiovei Maxima? Zau daca nu-ti vine sa crezi ca oamenii acestia chiar isi merita soarta.
Pai cum o fi sa-ti legi toate sperantele de un individ cu mecla de recuperator de gaini ciordite care la viata lui nu s-a remarcat decat ca patron de gogoserie, unde vindea merdenele si coltunasi cu salmonela, afacere care, de altfel, a si dat faliment la scurt timp de la infiintare? Insa hai totusi sa ne facem ca-i acordam prezumtia de bine intentionat. De cand a pus mana pe echipa acest Mititelu nu a facut altceva decat sa o populeze cu o ciurda de jucatori de la FC Caracal, o echipa mediocra din Divizia B, cu care cica tinteste sa obtina promovarea inca de la finalul turului. Ce-i drept, el le promite in acest timp bezmeticilor care ard gazul pe la antrenamentele echipei ca pregateste cateva transferuri bomba pe final, cel mai vehiculat nume fiind cel al lui Claudiu Raducanu, si el originar din Craiova, adica "oltean prin gratie divina". E adevarat ca pe locatarul din bloc-notes nu-l duce mai deloc mintea, insa chiar ne indoim ca s-ar dovedi atat de natarau, sa ajunga din Primera Division sau Bundesliga alaturi de Feleaga si Dananae in "B"-ul romanesc, iar cand afirmam asta ne referim in primul rand la vointa nevesti-sii, care fara indoiala nu va avea curajul sa zaboveasca prea mult in preajma lui Mititelu, de teama sa nu-i dispara poseta.
Ca sa se vada ca nu suntem deloc rau intentionati si ne preocupa soarta acestei echipe mai mult decat pe cealampadii care zbiara pe la meciuri nu vom insista prea mult asupra infrangerii de sambata suportata pe propriul teren in fata Daciei Mioveni, ci ne vom referi la detaliul mult mai important ca alte echipe de esalon secund au refuzat sa dispute partide amicale cu Universitatea, printre care chiar si Minerul Motru, cautand adversari mai puternici. Mai mult decat atat, Mititelu este cat p'aci sa piarda si acel regiment de jucatori adusi de la Caracal, intrucat nu a achitat la timp banii pentru transferul acestora. Adaugand la toate acestea numeroasele somatii de plata a unor mai vechi datorii ce sosesc pe adresa clubului "gratiosilor divini", lucru care ar putea duce la neprogramarea echipei la primele meciuri din Divizia B, gandul ne duce la declaratia de acum cateva saptamani a lui Ilie Balaci care spunea ca la lotul pe care il are in prezent Stiinta nu trebuie sa se gandeasca la promovare, ci doar la evitarea retrogradarii. Si poti sa-l contrazici?
Constantin DINU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Dinu Paturica recidiveaza   de John
Dinule, iar o sa iei praz dupa cap de la olteni, prin gratzie divina!   de Pavel_Badea
Ce-ai d-le Dinu ? Nu mai ai de cine sa te iei ?   de motanul incaltat
A r h i v a
  Gigi Netoiu il ataca pe Victoras Iacob    
  Mihai Stoichita a demisionat de la Otelul Galati    
  Romulus Miclea ramane la Politehnica    
  Mititelu a pus ochii pe Cl. Raducanu    
  Romania a cucerit "Cupa Dunarii" la polo    
  Montoya sparge gheata    
  Deportivo nu mai vine la Bistrita    
  Dorinel face istorie la Cluj    1 comentariu
  UEFA: "Triumf memorabil pentru CFR"    1 comentariu
  Lucescu a luat Supercupa Ucrainei    
  Radu a inscris pentru Energie    
  Moratti: "Roma l-a declarat pe Chivu netransferabil"    
  Armstrong pierde tricoul galben    
  McKain: "Am venit sa castig campionatul!"    
  Sabau a ratat finala    
 Top afisari / comentarii 
 Liberalii Fenechiu si Vlasov - ventuze de fonduri europene (78 afisari)
 Reforma proprietatii demareaza cu frana trasa (74 afisari)
 Cele mai mari diamante la Muzeul Luvru (54 afisari)
 Coruptii lor si neputinta noastra (26 afisari)
 Basescu, ocupantii Romaniei si urmasii lor (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00937 sec.