Ziua Logo
  Nr. 3361 de miercuri, 29 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Cazul Tanacu, la Iasi
Judecatorii Inaltei Curti de Castie si Justitie au respins, ieri, cererea de recuzare a magistratilor ieseni, formulata de aparatorul fostului preot Petru Corogeanu si a celor patru foste maicute de la Tanacu. In aceste conditii, recursul formulat de avocatul celor cinci va fi judecat de instanta Curtii de Apel Iasi. Dupa cum se stie, la o zi dupa ce a recuzat in bloc magistratii Tribunalului Vaslui, aparatorul fostului preot Petru Corogeanu si al celor patru foste maicute din Tanacu a recuzat toti magistratii Curtii de Apel Iasi pe motiv ca acestia ar fi subiectivi, din cauza mediatizarii excesive a cazului. Recuzarea a vizat instanta care urma sa judece recursul facut de avocatul apararii, Luana Pintilie, impotriva deciziei Tribunalului Vaslui privind arestarea preventiva pentru 29 de zile a celor cinci. (G.T.)
Raniti in explozie
Doua persoane au fost ranite, ieri dimineata, in urma unei explozii urmate de un incendiu, produse intr-un imobil din Constanta, din cauza unei butelii defecte. Explozia a avut loc intr-un apartament de la etajul al patrulea al unui imobil de pe strada Eliberarii din Constanta, in urma deflagratiei fiind sparte geamurile locuintei, iar cioburile fiind imprastiate pe o distanta de peste 50 de metri. Imediat dupa explozie, in locuinta respectiva a izbucnit un incendiu. La fata locului au ajuns echipaje de la Ambulanta si pompierii, cu doua autospeciale, focul fiind stins in cateva minute. Cei doi proprietari ai locuintei au suferit arsuri de gradele I si II, primind ingrijiri medicale de urgenta. Pompierii sustin ca explozia s-a produs din cauza scaparilor de gaze de la o butelie lasata de proprietar in holul apartamentului, unde functiona o masina de spalat. (G.T.)
Cordunenii pusi in libertate
Cei opt membri ai clanului Corduneanu din Iasi, arestati pentru trafic de droguri, au fost eliberati din penitenciar, la doar cateva luni de la incarcerarea lor. Primii care au parasit, in urma cu doua zile, penitenciarul au fost Bogdan Constantin si Calin Vasile Corduneanu. Eliberarile au continuat ieri cu ceilalti membri ai clanului, Florinel si Mihai Corduneanu, Costel Horobet, Octav Rusu, Catalin Emacu si Silviu Gatlan. Cei opt au fost pusi in libertate dupa ce magistratii au considerat ca datele din rechizitoriu sunt insuficiente pentru mentinerea arestului preventiv. Curtea de Apel a invocat ca principal argument in pronuntarea deciziei de punere in libertate a clanului Corduneanu faptul ca in urma schimbarii depozitiilor principalilor martori ai acuzarii, temeiurile arestarii nu mai erau valabile. (G.T.)
Recurs in cazul Electrica
Avocatul lui Silviu Lucian Boghiu (foto), fostul director general al societatii Electrica Bucuresti, arestat in urma cu doua zile a formulat recurs impotriva deciziei judecatorilor timisoreni. Virgil Popa sustine ca Boghiu a fost arestat "pe simple presupuneri, fara nici o proba". Avocatul a mai spus ca daca se stia vinovat, acesta nu ar mai fi venit la audieri. "Daca stia ca era vinovat, mai venea el la Parchet? Sa faca declaratii si sa se mai apere? Dumnealui a venit tocmai ca sa lamureasca lucrurile", a declarat aparatorul fostului director de la Electrica Bucuresti. Referitor la acuzatiile aduse lui Boghiu, ca ar fi primit mita un Audi A8, in valoare de 2,5 miliarde de lei, Popa a sustinut ca exista un contract pentru acel autoturism. "Masina este cumparata de firma dumnealui si s-a platit integral pretul. Daca asta este mita, inseamna ca toti care ne cumparam o masina suntem pasibili de mers aici", a spus, citat de Mediafax, Popa. (G.T.)
Politisti batuti de tigani
Doi politisti comunitari din comuna hunedoreana Rau de Mori au fost batuti cu bate, in noaptea de luni spre marti, de o familie de tigani. Agentul comunitar Mircea Romanescu, responsabil compartiment de Ordine Publica din cadrul Primariei Rau de Mori, a fost lovit in zona fetei, in certificatul medico-legal eliberat de Serviciul de Medicina Legala al judetului Hunedoara aratandu-se ca acesta are nevoie de sapte-opt zile de ingrijiri medicale. Agentul Tiberiu Ciorogaru, colegul lui Romanescu, care a fost lovit la umar si in zona coloanei cervicale, necesita trei-patru zile de ingrijiri medicale. "Cei doi angajati ai Primariei Rau de Mori au povestit ca, in jurul orei 23.00, in timp ce patrulau, o masina s-a oprit in dreptul lor, iar din ea au coborat Nicolae Padurean, de 45 de ani, din Suseni, si fiii acestuia, care erau inarmati cu bate", a declarat primarul comunei. (G.T.)
Traficanti dupa gratii
O membra a gruparii "Luis", una dintre cele mai puternice retele de traficanti de droguri din Capitala a fost prinsa de politistii bucuresteni. Tatiana I., zisa "Mari", fiica lui Paul Iova, zis "Ion al lui Petrisor", un cunoscut membru al lumii interlope bucurestene, era data in urmarire generala de la inceputul anului, dupa ce instanta a dispus cercetarea ei in stare de libertate. Potrivit Politiei Capitalei, luni dupa-amiaza, Tatiana a fost descoperita la o perchezitie facuta in locuinta lui Marian I., de 27 de ani, zis "Adi Piticu". Descinderea a avut loc dupa ce barbatul a fost prins cand vindea unei tinere patru doze de heroina, pentru un milion de lei, bancnotele folosite pentru cumpararea stupefiantelor fiind marcate criminalistic. Tatiana I. si Marian I. au fost retinuti sub acuzatia de trafic de droguri de mare risc. (B.C.G.)
Procuror medaliat de francezi
Procurorul Nicolae Pauna de la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt a fost distins cu doua medalii de exceptie de Politia Nationala Franceza pentru profesionalismul manifestat in doua cazuri de ancheta instrumentata in colaborare cu o comisie rogatorie franceza. Prima medalie este poleita cu aur, cu efigia Serviciului Francez de Cooperare Internationala in Politie, si a fost acordata pentru intaia oara unui procuror roman. Cea de-a doua medalie apartine Brigazii Franceze de Lupta Impotriva Proxenetismului. Comisia rogatorie franceza a investigat impreuna cu procurorul Pauna, doua dosare de trafic de persoane, cu ramificatie in mai multe judete din tara. Intr-un caz, ancheta este finalizata, iar in celalalt dosar de proxenetism si crima organizata, cercetarile sunt in curs de desfasurare. (G.T.)
A r h i v a
  "Vulpea" apreciat de ministrul Blaga    
  PNA a chiulit de la procesul cu ziarul ZIUA    1 comentariu
  Generalul Diamandescu, urmarit penal    2 comentarii
  Audieri de martori in procesul Berceanu-Becali    1 comentariu
  Seful SPP ar putea fi schimbat    
  Ziaristi agresati la Craiova    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Caragiale, go home! (271 afisari)
 Poveste cu tineri artisti (105 afisari)
 Scolasticizarea invatamantului teologic (90 afisari)
 Bac' la mana dascalilor (77 afisari)
 A inviat Goma! (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01204 sec.