Ziua Logo
  Nr. 3361 de miercuri, 29 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Ziaristi agresati la Craiova
-- Jurnalistii veniti la locul unui incendiu au fost bruscati si agresati de bodyguarzi * Politistii nu au facut altceva decat sa se uite si sa ridice din umeri * Seful IPJ Dolj sustine ca de vina pentru producerea incidentului este o parte dintre ziaristi
Mai multi ziaristi au fost agresati in noaptea de luni spre marti, la Craiova, de bodyguarzii celui mai mare centru comercial, al carui depozit fusese cuprins de flacari. Incendiul a izbucnit in jurul orelor 24.00, potrivit unor martori, din cauza unui fulger care a lovit transformatorul uneia dintre hale in care se aflau depozitate materiale din plastic si bauturi alcoolice. Imediat la fata locului si-au facut aparitia mai multe echipe de pompieri, care insa nu au mai putut salva aproape nimic.
De asemenea, la locul incendiului au sosit mai multi ziaristi din presa scrisa si de la unele posturi de televiziune. Daca pompierii au fost lasati sa-si faca treaba, jurnalistii au trebuit sa faca fata furiei bodyguarzilor centrului comercial. Niste agenti de paza care, fara a avea motive si dand mai mult impresia ca ar dori sa ascunda anumite lucruri, au incercat sa-i indeparteze pe ziaristi. Niste "pachete de muschi fara creier" care au dat dovada de un comportament desprins parca din epoca de piatra. Ziaristii au fost injurati ca la usa cortului si bruscati de acesti agenti de paza care au facut tot posibilul ca jurnalistii sa nu filmeze depozitul cuprins de flacari. Unul dintre operatorii agresati de bodyguarzi a declarat ca acestia au incercat sa-i ia atat camera de filmat, cat si telefonul mobil.
Scandalul facut de agentii de paza ai societatii comerciale din Craiova a continuat vreme indelungata, iar unul dintre huliganii insarcinati sa asigure paza centrului comercial, a inceput sa se tavaleasca pe jos si sa urle de durere. Si asta dupa ce s-a impiedicat de una din barierele care se aflau in fata depozitului. Agentul de paza s-a plans insa colegilor sai cu care "trage de fiare" sustinand ca a fost lovit chiar de jurnalisti.
Tablagii, cu privirea in pamant
Pe langa faptul ca mai multi ziaristi au fost agresati si injurati, grav este ca toate aceste violente s-au petrecut chiar sub privirile blajine ale unor politisti. Acestia, cuprinsi probabil de frica si afisand respect fata de gorile, nu au facut altceva decat sa ridice din umeri, sa se uite si sa se plimbe linistiti. Niste tablagii care in momentul in care observau ca sunt filmati de camerele operatorilor pe care gorilele nu pusesera inca mana, lasau rusinati privirea in pamant. Asa-zisi politisti care nu au facut nimic pentru a-i apara pe jurnalistii veniti la fata locului de comportamentul acelor brute.
Discutii neprincipiale
Referindu-se la aceste incidente, comisarul Georgel Enescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Dolj, ne-a declarat ca s-a dispus o echipa care sa efectueze cercetari si sa stabileasca exact ceea ce s-a intamplat. "De dimineata de cand ne-am sesizat am dispus o echipa care sa efectueze cercetari", a spus comisarul Enescu care a adaugat ca ceea ce s-a intamplat in noaptea de luni spre marti nu au fost decat niste "discutii neprincipiale" si ca de vina este o parte dintre ziaristi. "Bodyguarzii au spus ca pompierii le-au cerut sa izoleze perimetrul. Eu am mare respect pentru presa, insa cei de acolo, o parte dintre ei, nu au vrut sa inteleaga si au patruns. Bodyguarzii s-au opus si atunci au fost niste discutii neprincipiale", a declarat comisarul Enescu.
Acesta a precizat ca echipa ce face cercetari va stabili si daca a fost corect modul in care au actionat politistii de la fata locului, insa a lasat sa se inteleaga ca acestia nu au nici o vina. Mai mult, comisarul Enescu a acuzat ziaristii ca i-au jignit pe agentii de Politie. "Pai ce sa mai intervina politistii? Cand au venit politistii, aia de la mass-media au inceput sa tipe "adu-l si pe papagalul ala sa-l filmam". Oricum noi vom face cercetari", a mai precizat seful IPJ Dolj.
In ciuda declaratiilor sale prin care sustine ca politistii au intervenit si actionat corect, comisarul Enescu a fost contrazis de adjunctul Politiei Craiova, care a mentionat ca este posibil ca politistii sa se fi intimidat. "Eu stiu ca cei de la Inspectorat fac verificari. Nu stiu daca au fost amendati bodyguarzii sau daca s-a luat vreo masura impotriva lor. Despre politistii care au fost acolo, este posibil sa fi fost niste agenti mai tineri care sa se fi intimidat in fata bodyguarzilor", ne-a declarat comisarul sef Jean Preda.
George TARATA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Iar agresiune la adresa ziaristilor!   de Trycy
A r h i v a
  "Vulpea" apreciat de ministrul Blaga    
  PNA a chiulit de la procesul cu ziarul ZIUA    1 comentariu
  Generalul Diamandescu, urmarit penal    2 comentarii
  Audieri de martori in procesul Berceanu-Becali    1 comentariu
  Seful SPP ar putea fi schimbat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Caragiale, go home! (271 afisari)
 Poveste cu tineri artisti (105 afisari)
 Scolasticizarea invatamantului teologic (90 afisari)
 Bac' la mana dascalilor (77 afisari)
 A inviat Goma! (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01030 sec.