Ziua Logo
  Nr. 3361 de miercuri, 29 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Generalul Diamandescu, urmarit penal
-- Procurorii il acuza pe fostul sef al Politiei Romane de subminarea puterii de stat * Avocatul lui Corneliu Diamandescu considera demersul anchetatorilor "prematur, abuziv si ilegal"
Generalul Corneliu Diamandescu (foto dreapta), fostul sef al Politiei Romane, este urmarit penal pentru subminarea puterii de stat in dosarul care priveste mineriada din 13-15 iunie 1990. Procurorii militari care instrumenteaza dosarul mineriadei din 1990 l-au audiat, ieri, timp de patru ore, pe Corneliu Diamandescu. La finalul audierilor, avocatul fostului sef al Politiei Romane a declarat ca urmarirea penala impotriva clientului sau "este prematur inceputa, abuziva si ilegala".
La precedenta intalnire cu anchetatorii, in 22 iunie, Corneliu Diamandescu a declarat presei ca interventiile din Piata Universitatii, din timpul mineriadei din iunie 1990, au avut loc la ordinul fostului ministru de Interne Mihai Chitac. Intrebat de jurnalisti cine a tras in manifestanti, in Piata Universitatii, Diamandescu nu a precizat o institutie sau persoana, spunand doar ca politistii din Piata Universitatii "nu aveau nici un cartus asupra lor".
Chitac este asteptat astazi la audieri
Fostul ministru de Interne Mihai Chitac este asteptat astazi la audieri, dupa ce nu s-a prezentat la ultimele citari ale procurorilor. El a fost inculpat intr-un proces privind moartea, in 13 iunie 1990, a patru persoane, insa dosarul a fost declarat de instanta suprema drept incomplet. Astfel, in 30 iunie 2003, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis - dupa aproape trei ani de dezbateri - completarea urmaririi penale in dosarul in care erau inculpati generalul Mihai Chitac - fost ministru de Interne, generalul Gheorghe Andrita - fost adjunct al ministrului de Interne, coloneii de Politie Calin Traian Stefan, Costea Dumitru si Constantin Vasile. Judecatorii au apreciat atunci ca depozitiile martorilor din proces nu au fost relevante in stabilirea cu exactitate a gradului de vinovatie a fostilor ofiteri de Politie inculpati in dosar.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Cind Iliescu?   de Costescu
Diamandescu Cercetat! Iliescu Urmareste!   de Radu Dragan
A r h i v a
  "Vulpea" apreciat de ministrul Blaga    
  PNA a chiulit de la procesul cu ziarul ZIUA    1 comentariu
  Audieri de martori in procesul Berceanu-Becali    1 comentariu
  Seful SPP ar putea fi schimbat    
  Ziaristi agresati la Craiova    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Caragiale, go home! (271 afisari)
 Poveste cu tineri artisti (105 afisari)
 Scolasticizarea invatamantului teologic (90 afisari)
 Bac' la mana dascalilor (77 afisari)
 A inviat Goma! (49 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00739 sec.