Ziua Logo
  Nr. 3352 de sambata, 18 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Hodorkovski: "Mi-am indeplinit datoria fata de tara"
-- Nevinovat
Fostul presedinte al IUKOS, Mihail Hodorkovski, care la 31 mai a fost condamnat la noua ani de inchisoare de Curtea Mescianski a Moscovei, a inaintat, joi, un apel impotriva sentintei catre administratia inchisorii Matrosskaia Tisina. Dupa cum a declarat avocatul lui Hodorkovski, Ghenrih Padva, acesta nu numai ca a inaintat un apel impotriva sentintei "ilegale si nejustificate", dar si-a exprimat, de asemenea "opinia sa personala privitoare la ea", scrie Kommersant.
Avocatii lui Mihail Hodorkovski si Platon Lebedev au completat un apel la verdictul Curtii Mescianski din 9 iunie. Potrivit lui Genrih Padva, avocatul lui Hodorkovski, clientul sau a aprobat ieri pozitia apararii. Conform regulamentelor interne ale inchisorii Matrosskaia Tisina, Hodorkovski a trimis apelul administratiei penitenciarului, care il va trimite apoi la Curtea Moscovei. Lebedev, potrivit avocatilor sai, lucreaza la propriul sau apel, care ar putea fi gata astazi.
In apelul sau, Hodorkovski afirma ca el nu este vinovat de crimele de care este acuzat. El cere instantei de apel a Curtii Moscovei sa le demonstreze oficialilor de rang inalt ai Kremlinului si publicului, in cel mai scurt timp posibil, ca un ordin politic nu poate servi drept fundament pentru impunerea unei sentinte injuste, bazata pe o interpretare absurda a legii sau pe presupuneri, concluzii nefondate si chiar pe fabricatii fatise. Dupa parerea lui Hodorkovski, sentinta ar trebui anulata, pentru ca precedentele ilegale puse in functiune de verdictul in cazul IUKOS ar putea distruge, in final, sistemul legal al tarii si reputatia Rusiei si a administratiei justitiei.
Presupuneri nefondate
In ceea ce priveste interpretarea incorecta a legii de catre Curte, chestiunea se refera la un contract de achizitionare a 44 de procente din Institutul de Cercetare al ingrasamintelor si Insecticidelor. Decizia Curtii de a anula acest contract nu presupune ca partile sa ia vreo masura pentru a executa decizia in cauza. Curtea nu face decat sa declare ca acel contract nu mai este valid. Pentru ca institutului de cercetare sa-i fie returnate actiunile, Fondul Federal Rus de Proprietate trebuia sa completeze o noua cerere, ceea ce nu a facut.
Hodorkovski a catalogat afirmatia potrivit careia el ar fi delapidat profiturile rezultate de pe urma vanzarii produselor OAO Apatit, drept presupuneri absolut lipsite de fundament ale procurorilor. Hodorkovski scrie in apel ca Tribunalul Mescianski a ignorat interdictia legislativa de a elabora o sentinta pe baza de presupuneri. Aceasta practica tine, in opinia lui Hodorkovski, de justitia medievala, iar aceasta metoda este ilegala.
"Indepliniti-va datoria!"
Hodorkovski considera ca acea parte a sentintei care vorbeste despre cartea de credit a lui Lebedev este o fabricatie fatisa, din moment ce nu exista nici o mentiune a acesteia in materialele cazului. "De ce se pretinde, in mod fals, ca documentele au fost obtinute din computerul companiei, cand raportul intocmit in urma inspectiei afirma ca ele au fost obtinute din computerul investigatorului, care era legat in reteua locala cu un al doilea computer pe care nu l-a inspectat nimeni?", a spus Hodorkovski, continuand pe tema fabricatiei. "Nu voi cita alte exemple; acestea sunt suficiente in acest document rusinos".
"Mi-am indeplinit datoria fata de tara - am fost lasat fara nimic. indepliniti-va si voi datoria", a spus Hodorkovski, adresandu-se membrilor consiliului apelurilor penale al Curtii Moscovei si cerandu-le sa asigure participarea sa la audierea apelului.
Agentia "Rusia la zi" 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Bine ,bine, poate ca ai dreptate dar....................   de Aladin
A r h i v a
  Rusia prevede o criza in Ucraina    7 comentarii
  Revolte masive la Biskek    
  S-a furat patentul bombei cu hidrogen    21 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Axa SUA-UE si service-ul "La Base" (162 afisari)
 Oleoductul Baku-Tbilisi-Ceyhan si rivalitatea marilor puteri in Asia Centrala (159 afisari)
 Un puci ratat (125 afisari)
 Crestinii praznuiesc Rusaliile (123 afisari)
 Hakeri capturati de politisti (84 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00842 sec.