Ziua Logo
  Nr. 3352 de sambata, 18 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Opinii ale participantilor
Denisa Comanescu: "Uniunea Scriitorilor a fost la discretia presedintelui si a �oamenilor sai�. Sper ca noul presedinte, Nicolae Manolescu, sa ne aduca impreuna cu tinerele generatii de scriitori."
Dan Cristea: "Este o sedinta care are un climat tensionat, care in final se va tensiona si mai tare. (In final, nici urma de tensiune; dimpotriva: concordie! - n.r.). Demisia lui Eugen Uricaru a produs nu numai un vid, dar si suspiciuni. De aici se trage si faptul ca intrebari care nu au fost puse la timp, legate de latura financiara, s-au pus si se vor mai pune in continuare. cu acuitate. Daca demisia lui Uricaru a scos pe tapet probleme morale legate de Uniunea Scriitorilor, in acelasi timp ea a declansat multe voci critice legate de chestiuni precum: ce vrem de la aceasta Uniune?; cum vrem sa fie condusa?; cum ii asiguram transparenta, profesionalismul, si nu in ultimul rand, credibilitatea? O Uniune puternica inseamna scriitori puternici, binecunoscuti de public. Reversul il poate banui oricine."
Daniel Cristea-Enache: "Am sperat ca presedinte al Uniunii Scriitorilor sa devina Nicolae Manolescu, pentru simplul motiv ca imaginea buna pe care o are se va rasfrange si asupra institutiei noastre, cu atat mai mult, cu cat s-au inregistrat in ultima vreme nenumarate atacuri ce tind sa diminueze onorabilitatea Uniunii si a breslei scriitorilor."
Bogdan Ghiu: "Sper. Ar putea fi un moment de iesire, nu atat din mizerie, cat din mizerabilism."
Andrei Oisteanu: "Nicolae Manolescu are dreptate: Uniunea Scriitorilor trebuie sa recupereze dimensiunea civica de mult pierduta. De aceea, e absurd ca presedintele Uniunii Scriitorilor sa fie asa cum s-a intamplat in mandatul trecut, inregimentat in structurile puterii."
Ioana Ieronim: "Am, sincer, speranta ca acest moment in viata Uniunii Scriitorilor sa insemne o redirectionare a energiilor comunitatii scriitoricesti, fiindca artistii sunt naturi mai individualiste, iar tensiunile dintre generatii ating momente de absoluta stridenta. Avem mult mai mult de castigat din dialog, empatie, din proiecte care sa faca literatura in cetate."
Cornelia Maria Savu: "Uniunea Scriitorilor pare, dupa aceste alegeri, sa-si regaseasca menirea. Fireste, e nevoie de-o analiza lucida asupra a ceea ce ce-a fost si transparenta maxima in viitor. Increderea lui Nicolae Manolescu in prestigiul breslei si proiectul sau electoral echilibrat sunt garantii ca lucrurile vor merge bine..."
Constantin Stan: "Lipsa de transparenta, lipsa de autoritate morala, prezenta acelorasi, acelorasi, acelorasi figuri in posturile cheie au fost tot atatea parti negative ale mandatului care s-a incheiat. Sper ca de-acum Uniunea se va dovedi viabila, functionala."
Petre Stoica: "Din punctul meu de vedere, Uniunea Scriitorilor este bine sa ramana vie in continuare, cu o modificare care s-ar putea sa fie esentiala, mai precis sa puna accent pe caracterul sindical."
Varujan Vosganian: "Prin Nicolae Manolescu, am sustinut sansa ca Uniunea Scriitorilor sa-si recapete prestigiul. Sunt convins ca, impreuna cu o echipa care sa insotesca prestigiul cu performanta manageriala, vom reusi sa depasim starea actuala, cand USR este pentru multi scriitori doar o apartenenta simbolica."
Declaratii culese de Iolanda MALAMEN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Bromide   de Anticomie
A r h i v a
  Manolescu presedinte!    2 comentarii
  "Povestea" Mioritei in Japonia    
  Don Puric si integrarea europeana    1 comentariu
  Legea lobby-ului sau trafic de influenta?    2 comentarii
  Stiri pe scurt    12 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Axa SUA-UE si service-ul "La Base" (162 afisari)
 Oleoductul Baku-Tbilisi-Ceyhan si rivalitatea marilor puteri in Asia Centrala (159 afisari)
 Un puci ratat (125 afisari)
 Crestinii praznuiesc Rusaliile (123 afisari)
 Hakeri capturati de politisti (84 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.