Ziua Logo
  Nr. 3342 de marti, 7 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Carute ratacite
Inspectorii comunitari din Primaria Sectorului 6 si Primaria Sectorului 2 au efectuat sambata o razie pe marile artere de circulatie, pentru a surprinde vehiculele cu tractiune animala care circula ilegal, perturband adesea traficul rutier. Actiunea a fost parte a unei ample verificari efectuate pe raza Capitalei de Brigada de Politie Rutiera impreuna cu primariile de sector. Arterele vizate in Sectorul 6 au fost: intrarea in municipiu dinspre autostrada Bucuresti-Pitesti, zona cartierului Militari, Crangasi - intersectie cu Bd. Constructorilor si Calea Plevnei. In urma acestei actiuni, au fost identificate 9 carute, ale caror proprietari au fost legitimati si sanctionati contraventional de reprezentantii Politiei, iar carutele au fost confiscate de angajatii ADP si transportate la CET VEST. (M.S.)
Sezonul admiterilor
Pentru anul universitar 2005-2006 concursul de admitere la Universitatea Romano-Americana are loc pe 23 iulie a.c., inscrierile urmand a incepe din data de 1 iulie, informeaza biroul de presa al Universitatii. Desi este o institutie particulara, interesul pentru calitate si seriozitate explica optiunea conducerii acesteia de a organiza concurs de admitere. Candidatii vor sustine asadar un test grila a carui rezultat va reprezenta 50% din media finala de admitere. Bacalaureatul va reprezenta si el 50% din nota finala. Pentru concurs, candidatii isi vor alege una din urmatoarele discipline: Economie, Geografia Romaniei, Istoria Romanilor, Limba si literatura romana, Limba engleza, Informatica, Fizica, Algebra si Elemente de analiza matematica. Sunt admisi fara concurs: candidatii care detin titluri olimpice; candidatii care au obtinut media 10 la examenul de bacalaureat; candidatii posesori ai diplomelor si atestatelor Cambridge, IELTS, TOEFL, etc.; studentii Universitatii Romano-Americane care doresc sa urmeze a doua facultate din cadrul universitatii; absolventii cu diploma de licenta ai Universitatii Romano-Americane sau ai altor universitati. Candidatii inscrisi la mai multe facultati din cadrul Universitatii sustin un singur concurs de admitere. (Mihaela JITEA)
Strazi in reparatie
Inspectorii Primariei Sectorului 3 vor efectua in aceasta saptamana receptia lucrarilor de modernizare a sistemului rutier realizate pe strazile Vasile Voiculescu si Conacului (Ticus). Pe Str. Vasile Voiculescu s-au executat lucrari de modernizare sistem rutier pe o lungime de 200 m, carosabil 1550 mp si trotuare 900 mp., iar Str. Conacului (Ticus) a beneficiat de modernizarea sistemului rutier pe o lungime de 300 m, dintre care carosabil 2100 mp, la care s-au adaugat 990 mp trotuare. Primaria Sectorului 6 deruleaza lucrari de reabilitare a sistemului rutier pe 20 de strazi, in valoare de 54 miliarde de lei. Pe strazile Parafinei, Costin Nenitescu, Petuniei, Furtunei (cartier Drumul Taberei), lucrarile urmeaza sa fie receptionate, in timp ce strazile Gurahont, Nicodim, Copacului, Corcodusului si Spacu Gheorghe se afla inca in lucru. In Cotroceni, pe Str. Dr. Severin, trotuarele sunt gata si urmeaza sa fie turnat asfaltul. In cartierul Militari, pe Bd. Anul 1864 s-a lucrat la trotuare, dar stagneaza la carosabil, deoarece Apa Nova urmeaza sa inlocuiasca conducta de alimentare cu apa potabila pe tronsonul dintre Piscul Crasani si Catinei. Au fost finalizate si urmeaza receptia lucrarilor de pe strazile Lamaseni si Putna. In Giulesti se lucreaza la carosabil si au fost terminate trotuarele pe strazile Intr. Craiovei si a Frasinului, fiind gata de receptie cele de pe Str. Cornului. Tot in acest cartier se lucreaza pe Str. Vulpeni, dar a fost sistata asfaltarea pe Intr. Sabareni, pana la bransarea unor locatari la retelele de apa si de canalizare. (Magda SEVERIN)
Romaero in mars
Sindicatul Romaero organizeaza azi un mars urmat de miting de protest, incepand cu ora 11.30. Protestatarii se intalnesc la sediul SC Romaero de unde se deplaseaza pe traseul Str. Nicolae Caranfil-Piata Charles de Gaulles-Piata Victoriei (depunerea listei de revendicari la Guvern)-Calea Victoriei-Ministerul Economiei si Comertului. De aici, sindicalistii pleca, din nou in mars spre Piata Revolutiei, pentru a depune lista de revendicari la sediile Ministerului Muncii si Senat. Sindicatul Romaero si Blocul National Sindical cer privatizarea de urgenta, in conditii de transparenta totala, a societatii si acordarea de fonduri pentru investitiile de interes national din SC Romaero SA. (C.P.)
Recuperare pentru autisti
Primaria Sectorului 1 deruleaza o serie de proiecte pentru imbunatatirea situatiei copiilor institutionalizati, in prezent lucrand la amenajarea unui Centru de recuperare pentru copiii cu handicap, cu varste cuprinse intre 11 si 18 ani. In luna septembrie 2004 a infiintat Centrul de Recuperare pentru copiii cu dizabilitati, unde se ofera asistenta copiilor cu varste de pana la 11 ani. Aici exista doua centre specializate pentru minorii cu sindromul Langdon Down si pentru cei cu sindromul Autist. Tot in septembrie 2004, prin proiectul PHARE BI-342, s-a deschis un Centru de Zi si Centrul Maternal "Sfantul Andrei", in cadrul carora se incearca reintegrarea sociala a mamelor si a cuplului mama-copil. In luna mai anul acesta a fost inaugurat un nou tip de serviciu social - "Case Familiale destinate copiilor cu dizabilitati grave" -, pentru care au fost construite patru imobile noi, unde se ofera beneficiarilor un mediu cat mai apropiat de cel familial. (Magda SEVERIN)
Icoane pe sticla si foita de aur
O inedita expozitie de icoane pe sticla, realizata de copii din mai multe centre de plasament, este gazduita de Primaria Sectorului 3 la sediul sau din Str. Parfumului 2-4, timp de o saptamana. Cele 50 de lucrari sunt pictate cu mult talent si in conditii grafice deosebite, pe foita de aur, sub indrumarea prof. Mihaela Teodorescu, care pregateste copiii pasionati de desen si pictura la catedra sa din Centrul Social pentru Copii si Adolescenti "Viitorul", din Str. Vasile Goldis nr. 1. Expozitia este cu vanzare, preturile tablourilor fiind cuprinse intre 350.000 si 500.000 de lei. Micutii artisti au participat la numeroase vernisaje in tara si strainatate, organizate de Directia pentru Protectia Copilului Sector 3, Fundatia Salvati Copiii, Asociatia "Romania in lume", Asociatia Evanghelica Germana si Fundatia "Sirois". Pictorii sunt copii din centrele de plasament ale Sectorului 3 si de la Fundatia "Ancora", Centrul "Curcubeul" si Centrul "Viitorul". (M.S.)
Autorizatii pentru meseriasi
Primaria Sectorului 6 a autorizat in acest an 400 de noi liber-profesionisti. Principalele obiecte de activitate pentru persoanele fizice autorizate sau asociatiile familiale sunt comertul, taximetria si prestarile de servicii. Autorizarea se face conform Legii nr. 300/2004 si a normelor de aplicare din HG nr. 1766/12.11.2004 si se acorda persoanelor fizice autorizate sau asociatiilor familiale. In prezent, in Sectorul 6 activeaza 2155 de astfel de societati: 1755 autorizati in baza Legii nr. 507/2002 si 400 autorizati pe Legea nr. 300/2004. Pentru obtinerea autorizatiei de functionare, liber-profesionistii se pot adresa la Primaria Sectorul 6, Serviciul Autorizarea Activitatilor Comerciale,camera 27, etaj II, telefon 318.01.42. (M.S.)
A r h i v a
  Urmeaza catastrofa olteneasca    1 comentariu
  Maine incepe greva la CFR    3 comentarii
  Cinteza temporizeaza criza    3 comentarii
  Carucioare de inchiriat pentru persoanele cu handicap    1 comentariu
  Atribuirea unei locuinte conform Legii 114/1996    1 comentariu
  22 de miliarde pentru recalcularea pensiilor    
 Top afisari / comentarii 
 I.C. Dragan refuza testul ADN in procesul de paternitate (343 afisari)
 Mana criminala la Activele Statului (102 afisari)
 Stiri pe scurt (100 afisari)
 Partidul crestinului e Biserica (89 afisari)
 Stiri pe scurt (45 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01938 sec.