Ziua Logo
  Nr. 3342 de marti, 7 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Leo Strizu, in instanta
Directorul sportiv al Fotbal Club Steaua, Leonardo Mario Strizu, a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, sub acuzatia ca ar fi pretins bani de la administratorii unor societati in schimbul interventiei sale pe langa inalti functionari din Ministerul Apararii Nationale. De asemenea, a fost deferit justitiei si generalul de flotila (r) Antohi Vergil Popescu, prins in flagrant delict, in timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri, pentru a le facilita adjudecarea unor licitatii pentru achizitionarea de combustibil. In cazul directorului de la clubul Steaua, anchetatorii au dispus punerea sub sechestru a unei suprafete de teren detinute de acesta in comuna Mogosoaia, judetul Ilfov. (G.T.)
Rastignit de dorul copiilor
Un barbat in varsta de 39 de ani, din comuna bacauana Parjol, si-a pierdut viata ieri, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute, s-a rastignit pe o cruce improvizata si si-a dat foc de dorul copiilor. Alexandru Solomonea traia singur de peste 12 ani, dupa ce sotia si cei patru copii l-au parasit. Vecinii spun ca de atunci, barbatul ar mai fi incercat sa se sinucida. Martorii au declarat ca barbatul "si-a facut o cruce pe care a pus-o in gradina. In jur a adunat haine, carpe, bidoane de plastic si fan. S-a legat de cruce si si-a dat foc. Cand i-a ars legatura, a fugit langa casa si striga dupa ajutor. Am adus apa, dar nu aveam ce sa ii fac. Era ars rau". Barbatul a fost transportat la Sectia de Chirurgie Plastica a Spitalului Judetean de Urgente Bacau, cu arsuri de gradul III si IV pe 75 la suta din suprafata corpului, el decedand dupa zece ore. (V.R.)
Crima in Italia
Un roman a murit in Italia, ucis de un conational, crima petrecandu-se pe fondul consumului de alcool. Nicolae Cucos, care se afla in Italia de opt ani, este acuzat ca l-a ucis pe Marius Silviu Cristoiu, in varsta de 17 ani, fiul concubinei sale, Vasilica Cristoiu, de 32 de ani, care la randul a fost grav ranita. Potrivit Rompres, Cucos a scos un cutit si l-a lovit de cinci ori pe conationalul sau in abdomen, acesta prabusindu-se intr-o balta de sange. Romanul s-a predat apoi carabinierilor dupa ce a sunat la numarul de urgenta si a amenintat cu sinuciderea. "Veniti sa ma luati, daca nu ma voi arunca de pe un pod de pe autostrada", le-a spus el carabinierilor. "Am actionat pentru a ma apara. Marius m-a apucat de spate iar eu m-am intors si am infipt cutitul", a declarat Cucos in fata magistratului Procuraturii din Tivoli. (B.C.G.)
Patru morti in Hunedoara
Patru persoane au murit in urma cu doua zile dupa ce masina in care se aflau a intrat pe contrasens, sub rotile unui TIR, accidentul producandu-se in dreptul localitatii hunedorene Campuri Surduc. Aron Chifor, de 53 de ani, soferul unui autoturism Audi 80, care se deplasa de la Arad spre Deva, nu a adaptat viteza la conditiile de trafic si, intr-o curba periculoasa, a pierdut controlul asupra masinii, care a intrat pe constrasens si s-a lovit frontal cu un TIR ce circula regulamentar. In urma impactului, conducatorul auto, sotia acestuia, Verghelia Chifor, de 52 de ani, si alti doi pasageri din masina au murit pe loc. Martorii accidentului sustin ca autoturismul a intrat sub rotile TIR-ului, iar masina a fost tarata pe o portiune de cativa metri, pana cand soferul autotrenului a reusit sa franeze. (V.R.)
Potoroc achitat
Ioan Potoroc, barbatul care a fost prins cu o persoana ce avea asupra sa sapte kilograme de droguri si care s-a prezentat anchetatorilor drept consilier parlamentar, a fost achitat de Tribunalul Bucuresti, pe motiv ca fapta nu exista. Totusi, in acelasi dosar, instanta l-a condamnat la 16 ani de detentie pe Regep Ramadan, care era impreuna cu Ioan Potoroc si care avea asupra lui valiza cu cele sapte kilograme de droguri. Ramadan venise la Bucuresti cu o cursa de la Madrid, stupefiantele fiindu-i furnizate de persoane pe care ulterior le-a denuntat ca facand parte dintr-o retea internationala de droguri. Sentinta nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti. Regep Ramadan a facut deja apel impotriva acestei decizii. (Mediafax)
Copil grav ranit
Un copil in varsta de 12 ani a fost grav ranit, iar alte trei persoane au murit intr-un accident rutier produs duminica seara pe DN 1, in judetul Sibiu. Ovidiu D., de 50 de ani, se afla la volanul unui autoturism Opel Astra in care mai erau sotia sa, Angela D., de 48 de ani, si Carmen R., de 36 de ani, impreuna cu fiica ei de 12 ani. Politistii sustin ca soferul rula cu viteza mare, iar la un moment a intrat pe contrasens si s-a izbit frontal de un TIR care circula regulamentar. In urma impactului cei trei adulti au murit, iar fetita a fost grav ranita, fiind preluata de elicopterul SMURD si transportata la spitalul din Targu Mures. (G.T.)
Masina a Politiei rasturnata
O masina ce apartine Inspectoratului de Politie al Judetului Olt s-a rasturnat pe camp ieri, dupa ce a fost implicata intr-un accident rutier produs in apropierea localitatii doljene Cosoveni. Potrivit Rompres, in masina IPJ Olt se aflau doi politisti care transportau un detinut de la Caracal la Penitenciarul din Craiova. Din cauza carosabilului umed, soferul a pierdut controlul volanului, masina a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat pe camp. In urma accidentului, soferul si detinutul au suferit leziuni usoare, viata acestora nefiind pusa in pericol insa in nici un moment. (V.R.)
Amanare in dosarul Caceu
Magistratii Inaltei Curti de Casatie au decis ieri acordarea unui nou termen in procesul in care fostul comandant al Corpului 1 Armata, generalul Neftalin-Septimiu Caceu este acuzat de trafic de influenta, dupa ce s-a constatat ca cei cinci martori care trebuia sa fie audiati au fost citati gresit. Astfel, din cauza neprezentarii acestora, instanta a decis acordarea unui nou termen, pe data de 20 iunie, atunci cand va fi desemnat si expertul ce va efectua expertiza contabila si grafologica a contractelor care fac obiectul dosarului. La termenul precedent, Septimiu Caceu a ridicat in fata instantei o exceptie de necompetenta a Parchetului National Anticoruptie (PNA) in anchetarea cazului sau, motivand ca nu este acuzat de luare de mita si suma imputata este mai mica de 10.000 de euro. (V.R.)
A r h i v a
  Mana criminala la Activele Statului    3 comentarii
  Ioan Muresan judecat de Tribunalul Bucuresti    
  Priplata solicita gratierea    1 comentariu
  Partenerul lui Mihail Vacaroiu, cercetat de PNA    
 Top afisari / comentarii 
 I.C. Dragan refuza testul ADN in procesul de paternitate (343 afisari)
 Mana criminala la Activele Statului (102 afisari)
 Stiri pe scurt (100 afisari)
 Partidul crestinului e Biserica (89 afisari)
 Stiri pe scurt (45 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01213 sec.