Ziua Logo
  Nr. 3319 de miercuri, 11 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Varza de Bucuresti
Roland Catalin PENA 
Inteleaga cine poate ce se intampla in Romania. Cine conduce de fapt trebile tarii? Basescu vrea, dar Plesu nu mai poate. Presedintele, care are, fara doar si poate, mana buna la electorat, e lipsit complet de harul de a-si selecta colaboratoarele. Mai mult blonde. Nimeni nu e perfect. Lui Emil Constantinescu i-au trebuit cativa ani la Cotroceni pentru a recunoaste ca a castigat alegerile, dar nu a preluat puterea. Il invinsesera securistii. Traian Basescu are abia cateva luni la Cotroceni. Treaba cu dosarele Securitatii, CNSAS si SRI este o frumusete de chix. Cele sase luni de gratie acordate magistratilor si politistilor ca sa-si revina in fire sunt ca si expirate. Chiar daca Blaga tot inlocuieste pe unul cu altul, politistii tot politai raman. Oamenii pe care se baza Rodica Stanoiu, cand se ambala in Stenogramele PSD sa i se da mana libera la vanat basesti, sunt tari si mari in posturi. Vai de mandatul Monicai Macovei! Celula de criza de la Cotroceni este, la vedere, doar presedintele Basescu. Halal comunicare. Cand s-o duce pe apa Sambetei si increderea in marinar sa te tii inundatii, sa te tii valuri pesediste, sa vezi cum se darama sandramaua orange. Pacat ca alternativa e tot aia veche. Cu serviciile secrete a ramas cum era stabilit din 1989. Mare parte a presei e arvunita de guvernarea Nastase pe termen lung. E de ras ce se intampla cu sefii TVR si SRR. Basca, nesimtirea cu care au fost tratate amenintarile sefului statului de catre membrii CSM. Ia sa fi venit ele de la Iliescu!
In partea ailalta, la Palatul Victoria, Calin Popescu Tariceanu face pe dracu-n patru sa dea impresia ca e in fruntea unui guvern solid si solidar. Altminteri, cam solitar. Nu se exista pe lumea asta Cabinet serios sabotat de partidele care-l sustin. Umanistii-conservatori tin pe fata cu Opozitia la conducerea Camerelor, iar UDMR-istii mai cu perdea. Din cele patru formatiuni ale Coalitiei, una este afiliata partidului popular, alta se redescopera, de mai mare dragul, conservatoare, PD nu stie incotro s-o ia, iar PNL contine cam putini liberali sadea. Pe marile probleme Puterea e impartita tot in patru. Asa se vede, dincolo de ce ar vrea Executivul sa credem.
Macar de s-ar fi invrednicit Guvernul Tariceanu sa inceapa, asa cum e normal cand se preda-preia o gestiune, cu inventarul ultimilor patru ani de pesedism. Altfel ar fi stat de vorba cu competentele vechii guvernari, cand cad digurile pe noi. Sau cand furnizorii de medicamente, fese si leucoplast sisteaza alimentarea spitalelor din cauza datoriilor acumulate intre 2002-2004. Il mai injura vreun suferind pe maestrul Branzan, mare smecherean? Sanchi, toate zoaiele se varsa in capul lui Cinteza, care abia mai piuie.
Un mare capital de voturi pentru Alianta l-a constituit promisiunea cu proprietatile intoarse urgent la proprietari. De auzit se mai aude cate ceva dinspre ministrii Flutur si Olteanu, dar proprietarii au vazut praful dupa toba. In timp ce Nastase se da in barci ca a dat 98% din titlurile de proprietate, nici o voce din Coalitie nu-l contrazice cu date: Ai dat pe dracu' ba, sunt doar in statisticile tale electorale! Liniste.
Un bun exemplu despre cum merg lucrurile in administratia locala este Adriean Videanu, care facea in campanie, dar nu face. Are si poporul, fie el bucurestean, rabdarea lui.
Daca Regimul Iliescu-Nastase a suferit de mult prea multa politizare, Guvernarea Basescu-Tariceanu e bolnava grav de lipsa de vointa politica. Ce au furat predecesorii cu legea in mana nu poate fi recuperat tot cu legea lor in mana actualilor.
Asta fiind starea de fapt, cum sa nu ne faca parlamentarii europeni varza la Bruxelles?
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Sintem in latinii din Balcani si am platit 400 ani impozit la turci!   de Badea
Imi place, dar ma doare   de Trycy
Capitan la 15 ani...   de neamtu tiganu
opinie bine argumentata   de netchrome
A r h i v a
  Hai, baieti, la PCR!    15 comentarii
  S-a incins samovarul    9 comentarii
  Arborele mortii si semintele lui    6 comentarii
  Economia Chinei - un balon care sta sa explodeze    10 comentarii
  La judecata zilei    1 comentariu
  Ciocanitoarea de tabla    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Escrocherie marca Posta Romana (482 afisari)
 Opiumul si substantele inrudite (465 afisari)
 Stiri pe scurt (212 afisari)
 Baronul publicitatii stradale (131 afisari)
 Procurori santajabili pe urmele lui Moldovan (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.86079 sec.