Ziua Logo
  Nr. 3272 de miercuri, 16 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Corespondenta din Londra
Sustinere britanica in dosarul transnistrean
Ministrul roman al Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, si-a incheiat ieri vizita oficiala de 4 zile pe care a efectuat-o la Londra. Pe parcursul vizitei, seful diplomatiei romane a avut intalniri la cel mai inalt nivel: cu Lordul Dubs - presedintele Comitetului mixt pentru extinderea UE, cu Kimm Darroch - consilierul pentru afaceri europene al prim-ministrului Tony Blair, cu Dennis Mc Shane - ministrul pentru Afaceri Europene, si in sfarsit cu omologul sau britanic, Jack Straw. Ministrul roman a patronat, de asemenea, manifestarile consacrate celebrarii a 125 de ani de relatii consulare romano-britanice.
Pe parcursul dejunului de lucru cu ministrul Afacerilor Europene Dennis McShane, Mihai Razvan Ungureanu a abordat dosarul aderarii la UE din perspectiva preluarii, de catre Marea Britanie, a Presedintiei UE in al doilea semestru al acestui an. Discutiile au vizat in special sprijinul britanic pentru aplicarea aquis-ului comunitar, dat fiind ca in al doilea semestru se asteapta de asemenea Raportul de tara al Comisiei Europene care trebuie sa se pronunte si asupra eventualei activari pentru Romania a clauzei de salvgardare, introdusa pentru cazul in care Romania ar inregistra dificultati si intarzieri in procesul de adaptare la exigentele comunitare. Ca si in cadrul celorlalte intalniri, ministrul roman de Externe a prezentat viziunea de politica externa a Romaniei, cu accent pe proliferarea democratiei in zona Marii Negre. "Am obtinut sustinere in dosarul transnistrean si am fost intrebat despre evolutiile politice din Ucraina si Moldova. Am discutat de asemenea despre Balcanii Occidentali si despre Kosovo", a declarat ieri seful diplomatii romane.
Fair Press 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Rezervarile avute initial asupra capabilitatii si profesionalismului lui Ungureanu incep sa se topeasca si dispara......   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Detractorii lui Basescu pusi la punct    12 comentarii
  Rusia nu vrea Romania "supraputere in regiune"    11 comentarii
  Baza militara romano-americana la Fetesti    4 comentarii
  Parlamentarii europeni, optimism rezervat pentru Romania    
  Marea Caspica, esentiala pentru securitatea energetica europeana    
  ZIUA, ambasadorii si replica    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (203 afisari)
 Fratia lupilor (198 afisari)
 Primaria si Prefectura Bucuresti au fost depesedizate (120 afisari)
 Imperiul de carton al "Clanului Nicoara" (II) (109 afisari)
 Spalatoria "Europa" (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.