Ziua Logo
  Nr. 3272 de miercuri, 16 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Senatul, cuibul PSD
-- Vacaroiu e de neclintit
Senatul este controlat, aproape in totalitate, de oamenii PSD, cu toate ca fostul partid de guvernamant se odihneste de ceva vreme pe bancile Opozitiei. Fie ca este vorba de presedintele acestei Camere, fie de sefii departamentelor sau directiilor aflate in subordinea secretariatului general, fie de fosti parlamentari pesedisti care, ramasi pe dinafara dupa alegerile parlamentare aveau nevoie de un loc caldut de munca, toti au un numitor comun: PSD.
In primul caz, cel al lui Nicolae Vacaroiu, lucrurile sunt pe deplin lamurite si chiar batute in cuie. Devenit presedinte al Senatului in urma unei sedinte furtunoase, considerata de PNL si PD ilegala, Vacaroiu a reusit timp de patru luni sa reziste tuturor amenintarilor venite dinspre Cotroceni, Palatul Victoria si chiar Parlament privitoare la o iminenta debarcare a sa. In ciuda tuturor declaratiilor razboinice oferite presei de aliati, presedintele Senatului nu a putut fi inlaturat din functie, avand ca aliat de nadejde PRM, PUR si chiar prevederile Regulamentului de functionare al acestei Camere a Parlamentului.
PNL si PD s-au declarat hotarati sa-l schimbe pe Vacaroiu din fruntea Senatului, insa acest lucru nu s-a intamplat decat la nivel declarativ. Daca la inceputul sesiunii parlamentare, vicele PD, Radu Berceanu, asigura opinia publica faptul ca, in cel mai scurt timp, PSD nu va mai detine conducerea in Senat, cu timpul a trecut aceasta "prioritate" pe plan secund, sustinand modificarea Regulamentului in cu totul alte puncte considerate esentiale. Odata instaurata linistea in cabinetul lui Vacaroiu, au inceput bataliile politice in comisiile permanente si mai ales in plen. Umar la umar cu PRM, pesedistii au reusit performanta sa respinga, in doar patru luni de zile, patru proiecte de legi organice.
Fostii parlamentari au devenit consilieri
Alaturi de Vacaroiu, in structurile Senatului se regasesc si multi dintre fostii parlamentari ai partidului de guvernamant. Ex- senatorii pesedisti Sorin Vornicu si Ion Honcescu si-au gasit un loc de munca fiecare. Daca primul s-a cuibarit in postul de consilier al Comisiei de sanatate, cel de-al doilea s-a pricopsit cu o functie tot de consilier, dar la Secretariatul General.
"Absolut toate numirile s-au facut pe vremea PSD"
Nici posturile aflate in subordinea Secretariatului General nu trebuie trecute cu vederea, mai ales ca foarte multi le-au ocupat imediat dupa ce PSD a venit la Putere, in 2000. "Absolut toate numirile s-au facut pe vremea PSD. Au fost numiti oameni ai PSD in toate functiile, de la serviciul tehnic la garaj, de la financiar la relatii externe. Este vorba de clientela PSD. Cum nu exista o lege a functionarului public parlamentar, va dati seama... ", ne-au comentat surse parlamentare situatia existenta in Senat. Aceleasi surse au sustinut ca Alianta lucreaza acum la noua organigrama a Senatului. "Nu o facem ca sa schimbam pe cineva ci pentru a eficientiza activitatea acestei Camere. Este foarte multa birocratie in acest moment. Se cheltuie foarte mult pe tot felul de lucruri, de la materiale consumabile, la parcul auto", au sustinut sursele mentionate.
Constanta Calinoiu, contestata
De altfel, o sefa de departament a fost deja contestata de liderii Coalitiei. Este vorba de cea care conduce Departamentul Legislativ al Senatului, Constanta Calinoiu, pe care Vacaroiu si-a dorit-o in functia de Secretar General al Senatului. Ea a calculat gresit zilele scurse de la intrarea in atentia Senatului a ordonantei de improprietarire a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. Din aceasta cauza, in loc sa fie aprobata tacit - deoarece expirase deja termenul de 30 de zile lucratoare in care un proiect de lege poate fi discutat in Senat - ordonanta a intrat in plen si a fost respinsa de PSD si PRM.
Roxana ANDRONIC 
A r h i v a
  Tara lui PSD    18 comentarii
  Lipsa de oameni de incredere pentru serviciile secrete    4 comentarii
  Ministrul Apararii si-a adus oameni apropiati din Alba    
  Amarie, varful aisbergului PNA    2 comentarii
  Judecatorii lui Iliescu la Inalta Curte    1 comentariu
  Piciorus in CSM    
  MAI a fost curatat    4 comentarii
  Botos a ramas cu toata echipa la Parchetul General    2 comentarii
  Administratia inghetata    
  Blocaj la Autoritatea Electorala Permanenta    
  Pensia a salvat directorii MEC    
  Nica bantuie la Comunicatii    
  Echipa lui Basescu la Transporturi    1 comentariu
  Educatia, apanajul dinozaurilor    1 comentariu
  Reforma la Finante cu directorii lui Tanasescu    2 comentarii
  AVAS e incremenit    
  Cultura a inlemnit pe stil vechi    1 comentariu
  La Sanatate nu s-a operat la nivelul directiilor    1 comentariu
  Primaria si Prefectura Bucuresti au fost depesedizate    
  Munca ramane ca-n regimul Iliescu    
  Nastase si cei 47 de consilieri de la Camera    
  Cotrocenii colcaie de oamenii lui Iliescu    2 comentarii
  Cameleonii PSD reintra in MAE pe usa din dos    4 comentarii
  Nebunia "Codul lui Da Vinci"    2 comentarii
  Vaticanul critica "minciunile sfruntate" din roman    1 comentariu
  Arhiva Securitatii integral la CNSAS    5 comentarii
  Rascoala in Vrancea    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (203 afisari)
 Fratia lupilor (198 afisari)
 Primaria si Prefectura Bucuresti au fost depesedizate (120 afisari)
 Imperiul de carton al "Clanului Nicoara" (II) (109 afisari)
 Spalatoria "Europa" (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00982 sec.