Ziua Logo
  Nr. 3272 de miercuri, 16 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Sediu pentru dans contemporan
-- Ramane nerezolvata problema financiara, din cauza ca fosta guvernare nu a prevazut bugetul pentru CNDB
Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) a capatat in sfarsit sediul din cladirea Teatrului National, care ii fusese atribuit prin Hotararea de Guvern din iulie 2004 prin care s-a infiintat institutia.
Reprezentantii Muzeului National de Arta Contemporana (administratorul spatiului) si cei ai CNDB au semnat, luni, protocolul de predare-primire, primind imediat si aprobarea ministrului Culturii si Cultelor, Mona Musca.
Semnarea protocolului survine la opt luni dupa ce Executivul a aprobat Hotararea de infiintare a Centrului, ca solutie la lipsa de spatii de joc si de repetitii dedicate dansului. Acea prima Hotarare a fost ulterior modificata intrucat continea o eroare: nu mentiona ca administratorul spatiului atribuit Centrului este Muzeul National de Arta Contemporana. Greseala a impiedicat semnarea protocolului de predare-primire anul trecut. Abia in luna noiembrie s-a facut corectura.
Centrul va functiona in salile 4 si 5 si in cateva spatii anexe, situate pe latura nordica a Teatrului National, la etajele 3 si 4. In acest loc se desfasoara din 1992 Targul International de Carte Bucuresti, astfel ca de anul viitor manifestarea va trebui sa se mute. "Avand in vedere bugetul de austeritate pe care-l vom avea, nu vom putea crea totul dintr-un foc. Anul acesta sunt absolut necesare un studio de spectacole si birourile, iar la anul vom face camera de oaspeti, mediateca si celelalte lucruri pe care le avem in plan", a declarat pentru Mediafax Mihai Mihalcea, consultant artistic al CNDB.
O chestiune ramasa nerezolvata este cea a bugetului Centrului. "Prin Hotarirea de Guvern din iulie trebuia mentionat si bugetul", precizeaza Mihalcea. "Dar vechea guvernare a vrut doar sa ne inchida gura, in urma intregii campanii de sensibilizare a opiniei publice pe care am dus-o, a conferintelor de presa si a dezbaterilor. Lucrurile capatasera chiar o anvergura internationala, pentru ca noi am semnalat in strainatate faptul ca in Romania nu avem unde dansa. Prin urmare, fostul Guvern a dat Hotararea, dar nu si-a asumat si bugetul. Impreuna cu noul minister vrem sa corectam acestem lucruri".
Potrivit unor date furnizate de MCC la cea mai recenta conferinta de presa, bugetul pentru 2005 estimat pentru CNDB este de 30 miliarde de lei. Director interimar al Centrului este coregraful Ioan Tugearu, fost consilier de specialitate al ministrului Razvan Theodorescu. (A.M.)
A r h i v a
  Vaticanul: Stiinta si religia se completeaza reciproc    
  CNA interzice apologia totalitarismului    1 comentariu
  Jules Verne la Biblioteca Academiei    
  Stiri pe scurt    
  DomniSoara strip-tease    
  "Occidentul" lui Mungiu, la Berlin    
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (203 afisari)
 Fratia lupilor (198 afisari)
 Primaria si Prefectura Bucuresti au fost depesedizate (120 afisari)
 Imperiul de carton al "Clanului Nicoara" (II) (109 afisari)
 Spalatoria "Europa" (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00762 sec.