Ziua Logo
  Nr. 3272 de miercuri, 16 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Antidrog
Progrese importante in combaterea traficului de droguri
Romania a fost reprezentata la Reuniunea Subcomitetului de Asociere Romania-Uniunea Europeana nr. 8 - "Vama, Impozitare, Droguri si Spalarea Banilor" - care a avut loc la Bruxelles, de presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), chestorul-sef dr. Pavel Abraham, se arata intr-un comunicat al ANA. Reuniunea s-a desfasurat potrivit calendarului de lucru al Directiei Generale Extindere a Comisiei Europene, fiind abordate problematica drogurilor si tabelele de monitorizare ale Comisiei Europene. In acest context, Pavel Abraham a prezentat modul de indeplinire a angajamentelor asumate cu ocazia negocierii problematicii drogurilor in Capitolul 24 "Justitie si Afaceri Interne".
La reuniune au fost invitati reprezentanti ai tuturor institutiilor cu atributii in domeniul antidrog, din tarile membre si candidate la aderarea la UE.
Romania a facut progrese importante, dar trebuie sa mai depuna eforturi sustinute in ceea ce priveste combaterea evaziunii fiscale in domeniul impozitarii, in special in ceea ce priveste colectarea accizelor, intarirea capacitatii administrative, accelerarea eforturilor vizand pregatirea reprezentantilor serviciilor vamale si combaterea traficului de droguri.
Acestea sunt concluziile Subcomitetului de Asociere Romania-UE privind impozitarea, serviciile vamale, controlul financiar, lupta impotriva spalarii banilor, traficului si consumului de droguri, rezumate de negociatorul-sef al Romaniei, Leonard Orban (foto), intr-o declaratie pentru postul de radio Romania Actualitati, preluat de Rompres.
A r h i v a
  Voluntari antidrog in liceele Capitalei    
  Traficant polonez capturat in Maramures    
  Captura de hasis la Vama Albita    
  Slovacii la ANA    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (203 afisari)
 Fratia lupilor (198 afisari)
 Primaria si Prefectura Bucuresti au fost depesedizate (120 afisari)
 Imperiul de carton al "Clanului Nicoara" (II) (109 afisari)
 Spalatoria "Europa" (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00774 sec.