Ziua Logo
  Nr. 3271 de marti, 15 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
contrapunct
De grija altuia
Ioan GROSAN 
"N-am sa procedez niciodata cum a procedat Traian Basescu cu Petre Roman", a spus dl Adrian Nastase la Suceava, referindu-se la faptul ca nu va intra in razboi cu dl Iliescu, desi unii moldoveni, mai putin lirici ca de-obicei, i-au cerut pe fata s-o faca. Frumoase vorbe, exemplara loialitate! Atata doar ca uitandu-ne la consecintele politice ale felului in care a procedat Traian Basescu cu Petre Roman, ce observam? Ca Petre Roman, cu tot cu partid, a ajuns la ceva in jur de 1%, in vreme ce Traian Basescu - sa vezi si sa nu crezi! - e pana una-alta presedintele Romaniei. Asa ca-ti vine sa-ntrebi: a procedat bine sau nu Traian Basescu cu Petre Roman? Sa raspunda cititorii.
Tot prin Moldova, dl Adrian Nastase a sugerat ca un conflict intre Domnia-Sa si dl Iliescu ar cauza prejudicii simpatizantilor PSD, in sensul ca buna parte din acestia e inca legata - cel putin sentimental - de ex-chiriasul de la Cotroceni. E adevarat, dar tot atat de adevarat e faptul ca alegatorii prezumtivi ai dlui Iliescu, in marea lor majoritate oameni in varsta, nu peste mult timp, in mod cu totul natural, vor iesi din peisajul electoral cu picioarele inainte. Si e greu de crezut ca tanara generatie va mai vedea in fostul stralucit student de la Moscova un far calauzitor.
Ping-pong-ul expresiv intre cei - deocamdata - doi lideri PSD ma duce cu gandul la posibilitatea ca dl Iliescu sa procedeze cu dl Nastase cum ar fi procedat Petre Roman cu Traian Basescu, dac-ar fi putut. In aceasta eventualitate, ar fi pacat ca dl Nastase sa ilustreze - involuntar, desigur - proverbul cu cainele care moare de drum lung, iar Domnia-Sa de grija dlui Iliescu.
P.S. - In numele meu si-al colegilor de la ZIUA, multumesc dlui medic primar Terentiu Tiberiu Vlad pentru emotionantele cuvinte adresate cotidianului nostru. Macar asa avem si noi, din cand in cand, senzatia ca nu scriem in pustiu.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Domnule Grosan.. mata ai un condei de calitate... nu pierde timpul cu alde Nastase si Iliescu.. Lasa numele lor sa fie..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Statul e dator vandut    39 comentarii
  Enervarea distinsei doamne    20 comentarii
  Un altfel de raspuns al Europei    3 comentarii
  Scandalul autocarelor si nesimtirea consulara    15 comentarii
  Piata financiara romaneasca - marcata de febra speculatiilor    1 comentariu
  La judecata zilei    2 comentarii
  Popular, popular, dar sa stim si noi!    2005-03-14
  Mucenicul Mache    2005-03-09
  18 gauri pentru proprietari    2005-03-07
  Pe unde s-o mai fi dematerializand Gregorian Bivolaru?    2005-02-26
  Ce-aveti, bre, cu domnul Vanghelie?!    2005-02-22
 Top afisari / comentarii 
 "Toti de la Ram ne tragem!" (236 afisari)
 Imperiul de carton al "Clanului Nicoara" (64 afisari)
 S-a relansat Cenaclul Uniunii Scriitorilor (40 afisari)
 Stiri pe scurt (38 afisari)
 Mostenirea lui Fleming (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.33060 sec.