Ziua Logo
  Nr. 3269 de sambata, 12 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare
Cine este Lucian Cornescu Ring
Fiu al lui Camil Ring, mason interbelic si ziarist de stanga, Lucian Cornescu-Ring a emigrat in Franta, in anii regimului Ceausescu, dupa un scandal ramas invaluit in mister. Se pare ca fusese declarat "persona non grata" chiar de "Cabinetul 2". De ce? S-a zvonit ca facuse afaceri cu securitatea si ca ar fi fost implicat in disparitia unor bani din conturile "Dunarea". El personal povestea ca ar fi fost expulzat din cauza unei povesti de dragoste cu fata unui inalt demnitar comunist. Stabilit la Paris, a luat legatura cu cercurile masonice romanesti din exil si a fost initiat.
Intors in Romania dupa 1989, Lucian Cornescu-Ring s-a remarcat ca unul dintre apropiatii lui Petre Roman. A devenit extrem de activ, in politica, afaceri si masonerie. S-a inscris in Partidul Social Democrat condus de Sergiu Cunescu, ajungand vicepresedinte. A pleacat cu mare scandal si si-a infiintat propria formatiune, "Partidul Social Democrat Traditional", devenit, ulterior, "Partidul Particularilor".
Si in afaceri, Cornescu-Ring a parut urmarit de controverse si ghinioane. A fost implicat in scandalurile "Prezident" si "Tineretul liber". Nici pe plan masonic lucrurile nu au fost mai limpezi. A incercat sa intre in MLNR, negocieri in acest sens purtandu-se, se pare, in perioada 1996-1999. Motivele pentru care nu a fost admis raman in continuare neclare. Unii spun ca Lucian Cornescu-Ring avea pretentii prea mari, cerand sa fie primit cu onoruri si pus imediat intr-o functie mare. Altii sustin ca refuzul s-ar fi datorat interventiei lui Marcel Shapira, liderul necotestat al exilului masonic romanesc. Acesta ar fi comunicat, de la Paris, ca Lucian Cornescu-Ring fusese "ars intre coloane" pentru comportament duplicitar. Cert este ca, refuzat de MLNR, Cornescu-Ring s-a indreptat spre "disidentul" Andre Szakvary, care l-a primit cu bratele deschise. Astazi, se prezinta ca porta-voce a unei "federatii masonice", in realitate iregulara (fapt confirmat la Calgary).
Lucian Cornescu-Ring este casatorit cu avocata Gratiela Barla, cea care a candidat in 2000 si 2004, la presedintia Romaniei. Sotia sa pledeaza in toate procesele intentate de Szakvary celor care refuza sa-i recunoasca acestuia statutul de Suveran Mare Comandor. Un fapt divers interesant: la editura Gratielei Barla a fost tiparita prima carte a unui alt personaj controversat: "Printul" Paul Lambrino. (M.M.)
 Afisari: 547  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Masoneria romaneasca trebuie curatata de impostori"    12 comentarii
  Administratia Bush face pe lupul moralist    4 comentarii
  Cine este George Soros?    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 "Masoneria romaneasca trebuie curatata de impostori" (939 afisari)
 Cine este Lucian Cornescu Ring (547 afisari)
 Cine este George Soros? (472 afisari)
 Incepe Postul Pastelui (240 afisari)
 Razboiul chestorilor (111 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00723 sec.