Ziua Logo
  Nr. 3166 de luni, 8 noiembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PSD lanseaza baloane de incercare
-- Dupa ce Miron Mitrea a pregatit terenul pentru o guvernare cu PRM, Cozmanca a venit cu ideea unei intelegeri cu PNL
PSD ia in calcul mai multe "ipoteze de lucru" in privinta asigurarii unei sustineri parlamentare majoritare a Guvernului pe care il va forma dupa alegerile generale, inclusiv o intelegere "cu un grup de negociere din PNL", a declarat sambata, presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca. Cozmanca a spus, intr-o conferinta de presa sustinuta la Suceava, ca Uniunea Nationala PSD+PUR isi propune sa obtina un rezultat electoral care sa-i permita sa formeze Guvernul, dar daca aceasta nu se va realiza are "mai multe ipoteze de lucru" privind intelegeri de sustinere a unui Guvern PSD+PUR, aratand ca, potrivit sondajelor de opinie, in Parlament vor intra sase partide - PSD, PUR, PNL, PD, UDMR si PRM. El a afirmat, conform Mediafax, ca una din ipotezele de lucru prevede o intelegere de sustinere a Guvernului de UDMR, partid cu care PSD a format actuala majoritate parlamentara. Cozmanca a spus ca, daca nu se poate realiza o astfel de intelegere, PSD+PUR vor putea forma un guvern minoritar, sau "o intelegere punctuala cu PRM sau cu un grup de negociere din PNL".
"Exista si oameni intelepti in PNL, oameni rationali, oameni care stiu ca, in vederea integrarii in UE, tara are nevoie de un guvern cu o sustinere puternica", a precizat Cozmanca. Intrebat care sunt liberalii din "grupul de negociere", el a spus ca "pana la urma, PNL introduce PD in Parlament" si a precizat ca sunt "liberali vechi" care nu sunt de acord ca PNL "sa fie partidul de serviciu al lui Basescu". Cozmanca a aratat ca din aceste trei "ipoteze de lucru" va fi adoptata "varianta care va asigura un guvern stabil, care va asigura continuitate".
Basescu: "Diversiuni tipic cozmanciene"
Liderii PNL-PD, aflati ieri la Arad, au respins ferm ipoteza lansata de Cozmanca. In timp ce Traian Basescu a sustinut ca astfel de afirmatii intra in categoria "diversiuni tipic conzmanciene", liberalii Mona Musca si Calin Popescu Tariceanu au negat posibilitatea unor fisuri in PNL. "A luat in considerare o ipoteza care nu exista. Asa cum fura si cumpara tot, ei cred ca pot cumpara si constiinta politicienilor", a comentat Basescu. El s-a declarat convins ca exista fisuri intre cele doua partide ale Aliantei. Basescu a exemplificat cu momentul retragerii lui Stolojan, cand liberalii si democratii au dovedit "maturitate politica". La randul sau, vicepresedintele PNL Mona Musca a sustinut ca fisuri exista mai degraba intre taberele din PSD, iar Tariceanu a asigurat ca nu s-a produs nici o ruptura in partid dupa plecarea lui Stolojan.
Tariceanu: "Nu avem nici cea mai mica intentie"
"Cozmanca este un batran politruc care stie ca PSD pierde puterea si vrea sa dea semnalul ca vor face jocurile pentru a se mentine la guvernare. Nu avem nici cea mai mica intentie de a face o intelegere cu PSD", a punctat Tariceanu. Pe de alta parte, liderii DA au apreciat ca este posibila o alianta intre partidul lui Nastase si cel al lui Vadim. Referindu-se la semnalul emis in urma cu cateva zile de liderul PSD Miron Mitrea, care a recunoscut ca partidul sau nu exclude o eventuala guvernare alaturi de PRM, Basescu si-a exprimat convingerea ca partidul de la putere nu va avea nici o ezitare in a incheia o astfel de intelegere. "Gura lui Miron Mitrea adevar graieste. Orice a spus Miron Mitrea s-a sustinut", a adaugat Basescu.
Roxana ANDRONIC Ovidiu BANCHES 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Reformarea PSD   de Vasile Teodorovici
A r h i v a
  Candidatii la alegeri in bai de multime    1 comentariu
  "Mercedes-ul inapoi!"    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cutremurele din Vrancea, o provocare (59 afisari)
 MM Stoica vs. R. Lucescu la "Fanatik" (38 afisari)
 Actul de a face icoane este un act neuman (29 afisari)
 "Insula Serpilor", memoria resuscitata a istoriei (25 afisari)
 Candidatii la alegeri in bai de multime (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04286 sec.