Ziua Logo
  Nr. 2162 de joi, 26 iulie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
"Surprize, surprize" pe "Acoperisul Africii"
Andreea Marin isi ia parfumul pe Kilimanjaro
-- Ea este insotita de Calin Vrabie, producator independent de televiziune, care a mai facut o incursiune pe cel mai inalt masiv din Kenya * Andreea face trei ore de antrenament in sala, zilnic, si a urcat de mai multe ori in Bucegi
"Ne este teama de razboi, ne este teama de boala. Viata este prea scurta si am sa apuc sa fac prea putin din toate", a declarat, miercuri, prezentatoarea emisiunii "Surprize, surprize" la conferinta de presa organizata pentru lansarea expeditiei "Kilimanjaro 2001", care a re loc in perioada 31 iulie - 16 august. Andreea Marin ar putea fi prima femeie-jurnalist din Romania care va urca pana pe varful Uhuru, al vulcanului Kilimanjaro, a carui inaltime este 5895 m.
Echipa care va porni in expeditia de doua saptamani este formata din Andreea Marin si Calin Vrabie, producator independent de televiziune, avand experienta mai multor expeditii, inclusiv pe Kilimanjaro. Cei doi vor realiza un documentar al expeditiei, iar daca se va dovedi a fi o reusita, atunci, potrivit declaratiilor organizatorilor, se va demara un progam asemanator programului "Lonely Planet", al renumitului canal de televiziune "Discovery Channel".
Andreea va lua cu ea fotografii cu familia si cu prietenii si parfumul sau preferat, lucruri care ii vor aminti de casa. Pentru expeditie, Andreea se antreneaza timp de trei ore pe zi la sala, iar in aceasta vara a facut mai multe excursii prin Muntii Bucegi.
Calin Vrabie a explicat: "Am invitat-o pe Andreea Marin in aceasta expeditie pentru ca poate fi aventura vietii ei. Acolo sus, pe munte, cu siguranta binele si raul i se vor parea OK".
Ascensiunea finala are loc noaptea
Expeditia porneste spre Kenya pe 1 august 2001 si are ca obiectiv principal escaladarea vulcanului Kilimanjaro, cel mai inalt munte al Africii. La coborarea de pe munte, Andreea si Calin vor calatori si filma intr-un safari, in dorinta de a face o prezentare a Kenyei si Tanzaniei. Dificultatile calatoriei sunt foarte mari, cei doi participanti declarand ca sunt constienti de dificultatile pe care le vor intampina. Din cauza altitudinii foarte mari, corpul refuza alimentele, apar hipoxia si hipoxemia si, in cele din urma se manifesta "raul de altitudine". Pericolele pentru sanatate sunt edemul pulmonar si edemul cerebral, care, netratate imediat, provoaca moartea.
Calin Vrabie a precizat ca procesul de ascensiune va decurge lent, in zig-zag, traseul castigand zilnic aproape 1000 de metri. Ascensiunea va dura aproape o saptamana. Pentru succesul expeditiei trebuie angajati porteri (serpasi), un ghid si un bucatar. Ascensiunea finala: conul vulcanic cu o panta accentuata, care se urca noaptea, de la orele 01.30 - 07.30. Aceasta escalada este medie, dar cu grad mare de risc din cauza altitudinii, oboselii, ghetii si intunericului. Andreea Marin a mai adaugat in finalul conferintei de presa ca nu ii este frica de ceea ce o sa infrunte, dorinta ei cea mai mare fiind aceea "de a impinge limitele cat mai sus si de a face un lucru inedit".
Bugetul expeditiei este de 20.000 de dolari, dat fiind ca o asemenea calatorie in Parcul National Kilimanjaro necesita costuri mari. Valentin CEAFALAU
A r h i v a
  Mars spre Ungaria    
  Premierul le-a urat muncitorilor "Cale batuta!"    
  De 3 x sinucigasa    
  Prunc ingropat pe plaja    
  Piramida are pui    
  Prezervativele ar putea fi redimensionate    
  Microsoft boicotat    
  Nanotehnologia, viitorul medicinei    
  Nazistii, atacati cu praf de scarpinat    
  Laura Bush, mai populara decat sotul ei    
  China inchide 2000 de Internet Cafe-uri    
  Mancarime mortala    
  Nelson Mandela are cancer la prostata    
  Americanii, la limita saraciei    
  Ochelarii care opresc masina    
  Fumatul pasiv este periculos pentru artere    
  Inventatorul slipului mecanic cauta sprijin la unguri    
  Bebe Carabina a primit 10 ani de puscarie    
  Avocatii judecatoarei fugare fac recurs    
  Antropologii vor stabili varsta scheletului de la Harlau    
  Politist jefuit in tren    
  Si-a omorat tatal si l-a aruncat in fantana    
  DN1 blocat de cisterna    
  Legile zilei    
  Brasovul risca sa ramana fara patrimoniu    
  "Dark Winter", ultimul cosmar al americanilor    
 Top afisari / comentarii 
 Bebe Carabina a primit 10 ani de puscarie (362 afisari)
 Scandalul de la DJTS Timis se acutizeaza (125 afisari)
 Andreea Marin isi ia parfumul pe Kilimanjaro (63 afisari)
 Asociatia si Liga pentru protectia Cumparatorilor de Autoturisme au ramas cu buzele umflate (54 afisari)
 "Brigada mobila", "Din Dragoste" si "Orient Expres" intra in vacanta (51 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02406 sec.