Ziua Logo
  Nr. 2125 de miercuri, 13 iunie 2001 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Il va compromite Dancu pe Nastase sau invers?
Rasvan MOLDOVEANU 
Tot felul de lucruri necurate se petrec sub nasul lui Adrian Nastase, fara ca acesta, premierul, sa para afectat. Despre ispravile celor trei bunicute nesabuite, Stanoiu, Puwak si Andronescu, ziarul ZIUA a scris pe larg. Acum, un alt ministru a calcat pe bec. Este vorba de Vasile Dancu, ministrul Informatiilor Publice. Colegii de la cotidianul "Evenimentul Zilei" au obtinut si publicat un raport al lui Dancu, destinat exclusiv membrilor Guvernului, care demonstreaza ca acest minister nu informeaza, ci dezinformeaza. Ministrul Dancu ne minte pe banii nostri. Una dintre recomandarile lui catre colegii sai ministri este "distragerea atentiei opiniei publice de la problemele din Ministerul Justitiei". Ce dovedeste "Solutia Dancu"? In primul rand, ca presa a avut dreptate cand a dat de pamant cu Rodica Stanoiu. In al doilea rand, ca Guvernul stie acest lucru. Iar in al treilea rand, si cel mai grav, ca minstrul Dancu nu vede alta iesire decat "distragerea atentiei publicului". Adica, pacalirea, aburirea, mintirea cetatenilor. Nu sunt acestia suficient de umiliti, zi de zi, fara ca un minister sa se ocupe special de batjocorirea lor? Repet, pe banii lor!
Teoretic, Ministerul Informatiilor Publice coordoneaza raspandirea informatiilor guvernamentale in mass-media si asigura transmiterea unui mesaj unitar catre public. Nu este vorba, deci, de minciuni, de diversiuni sau de campanii de imagine, ci de adevar, de informarea corecta a cetatenilor. Nici nu poate fi altfel intr-o democratie. De la Dancu se vede altfel. Si nu de ieri, de alaltaieri. In calitate de sociolog, s-a ocupat, inca din 1996, de campania electorala a PDSR. Apoi, in calitate de sef al Metro Media Transilvania, a scos din burta sondaje favorabile PDSR, in campania electorala din 2000. Dancu s-a prostituat ca sociolog, de dragul PDSR. Ar fi fost problema lui personala, daca nu ar fi indus in eroare alegatorii, cautionand date false in dispretul profesiunii oamenilor, al legii si al profesiunii sale. Rezultatul: Dancu a ajuns ministru. Un mincinos a ajuns, culmea! ministrul Informatiilor. Si face ce stie mai bine. Isi apara stapanii prin diversiune si propaganda. In plus, le recomanda si lor sa minta, "sa distraga atentia publicului". Prins cu mata in sac, el continua sa minta. Da vina pe altcineva. Nu se stie cine. Si, cu un tupeu ordinar, vrea sa ameteasca fraierii. Guvernul a creat un aparat, pe care ministrul Dancu il foloseste impotriva cetateanului, insist, pe banii acestuia. Nu este o situatie unica intr-o democratie. Probabil, toate guvernarile din tarile civilizate folosesc o armata de functionari in folosul propriei imagini. Si ei mint. Si ei pacalesc poporul. Diferenta este ca atunci cand sunt prinsi in flagrant, dispar. Sunt eliminati cu tinichea de coada. Iar sefii lor se scutura de ei si reusesc sa-si spele obrazul. Democratia nu este un sistem perfect. Ca dovada, un individ ca Vasile Dancu a ajuns ministru. Democratia este, totusi, cel mai bun sistem existent. Ca dovada, un individ ca Vasile Dancu n-a reusit sa devina decat un Goebbels ratat al Romaniei, iar presa a putut sa spuna adevarul despre el. Ultimul pas care ramane de facut pentru a arata ca democratia din Romania nu este mai prejos decat cea din Uniunea Europeana sau Statele Unite este demiterea lui Dancu. Pasul ii apartine premierului Adrian Nastase.
Atunci cand secreterul de stat Antonescu a pipait o stripteusa la lansarea revistei Hustler, in timpul sau liber si, evident, pe banii sai, premierul Nastase a reactionat inchizitorial, ordonandu-i sa prezinte in termen de o luna un proiect de lege impotriva pornografiei. In cazul Dancu, ministru plin surprins in timpul programului propovaduind minciuna, pe banii nostri si impotriva noastra, Nastase, intelegator, afirma ca este vorba de o "exprimare nefericita". Daca mincinosul Dancu ramane in functie, inseamna ca Nastase i-a fost sau, automat, ii devine complice. La diversiune si la desconsiderarea romanilor. Daca seful Guvernului il demite sau il forteaza sa demisioneze, democratia scapa cu fata curata. Si premierul scapa cu fata curata. Si, cel mai important, oamenii inceteaza sa mai fie tratati ca niste prosti de catre un personaj sinistru cocotat intr-o functie-cheie din statul roman. Iar PDSR va avea nevoie, in continuare, de sondajele mincinoase ale pseudo-institutului de sondaje condus de Dancu, Metro Media Transilvania.
A r h i v a
  La judecata zilei    
  Neamul prost se naste ofensat    2001-05-29
  Investitia cetateanului in stat    2001-05-19
  Madgearu se crede telecomanda    2001-05-17
  Justitia de partid si de stat    2001-05-08
  Cloaca lui Ouatu    2001-03-14
 Top afisari / comentarii 
 "Ma cheama Oana. Sunt din Voluntari" (421 afisari)
 Primaria Jilava a reimpartit pamantul dupa bunul plac (396 afisari)
 Urinoterapia cucereste Thailanda (342 afisari)
 Seful SRI Bacau a fost demis din cauza Afacerii Aerostar (149 afisari)
 Maestri si incepatori la expozitia "Copilul in lumea artelor" (75 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2001 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.71887 sec.