Ziua Logo
  Nr. 1972 de miercuri, 6 decembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
La Iasi a avut loc ieri prima infatisare in instanta a celor opt persoane acuzate de asasinarea liderului sindical Virgil Sahleanu
Apararea lotului "Tepro" cere stramutarea procesului
-- Priplata a pledat nevinovat * Singurul inculpat judecat in libertate nu a venit la proces * Sotia lui Sahleanu solicita daune materiale de 100 de milioane de lei, 200 de milioane cu titlu de daune morale si o pensie lunara pentru copilul minor
Primul termen al procesului in care opt persoane sunt acuzate de implicare in uciderea liderului sindical de la Tepro, Virgil Sahleanu, a avut loc, ieri, la Tribunalul Iasi, fiind prezentat rechizitoriul in acest caz. In boxa acuzatilor au fost adusi cei opt inculpati, Victor Balan, Catalin Ciubotaru, Gelu Spuma, Ioan Tofan, Claudiu Bahna, Valentin Blanita, Nelu Vartolomei si cehul Franmtisek Priplata, arestati preventiv pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, omor calificat si instigare la la omor. Rechizitoriul, care cuprinde aproape o suta de pagini, face referiri atat la modul in care s-a desfasurat licitatia prin care pachetul majoritar de actiuni al societatii Tepro Iasi a fost atribuit firmei cehe Zelezarny Veseli, cat si la imprejurarile in care, in data de 7 septembrie, a fost ucis Virgil Sahleanu. Cu privire la inculparea lui Franmtisek Priplata si Sergiu Sirbotei pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave in dosarul privatizarii Tepro, avocatii cehului i-au sustinut din nou nevinovatia, iar seful din cadrul FPS Bucuresti, pus in libertate dupa o zi de arest, nu s-a prezentat la proces. Aparatorii lui Victor Balan, fostul director al Tepro, au invocat starea precara a sanatatii inculpatului, solicitand o expertiza medico-legala pentru a se stabili daca acesta suporta sau nu regimul de detentie.
Avocatii inculpatilor au declarat ca au facut o cerere catre Curtea Suprema de Justitie, in care solicita stramutarea cauzei la un alt Tribunal din tara, din cauza presiunii sindicatului si a opiniei publice. Sindicalistii de la Tepro, prezenti ieri in instanta doar prin doi lideri, nu sunt multumiti de o eventuala stramutare a procesului.
In cazul asasinarii lui Sahleanu, sotia sa s-a constituit in proces ca parte civila, solicitand daune materiale in valoare de 100 de milioane de lei, 200 de milioane cu titlu de daune morale, plus o pensie lunara pentru copilul minor. Urmatorul termen de judecata in acest proces a fost stabilit pentru data de 5 ianuarie 2001.
Dan ISTRATE 
A r h i v a
  Praznicul Sfantului Nicolae    
  Tortionarul Craciun va fi audiat la domiciliu    
  Discoteca Dumars iese live pe Internet    
  A fost prins un autor al jafului armat de la Pitesti    
  Sofia nu ne cere inca vize    
  Instantele amana dosarele revolutiei    
  PNTCD are congres intre 19 - 21 ianuarie    
  Moartea alba loveste din nou    
  Asasinat in stil chinezesc la Piatra-Neamt    
  STIRI    
  Americanii cred ca au gasit leacul impotriva leucemiei    
  Artistul plastic Horia Bernea a murit la Paris    
  Cea de a V-a editie a transformat "Cinemaiubit" in festival international    
  "Struma", o docu-drama semnata de Stelian Tanase    
  Lansare de carte cu recital la Centrul Ceh    
  Se ridica cortina festivalului de publicitate "Ad.Print 2000"    
  Libertatea presei in Romania de maine    
 Top afisari / comentarii 
 Discoteca Dumars iese live pe Internet (32 afisari)
 Americanii cred ca au gasit leacul impotriva leucemiei (32 afisari)
 Artistul plastic Horia Bernea a murit la Paris (27 afisari)
 "Struma", o docu-drama semnata de Stelian Tanase (18 afisari)
 Gaura neagra langa Calea Lactee (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00765 sec.