Ziua Logo
  Nr. 1927 de sambata, 14 octombrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dupa o saptamana neagra a fotbalului romanesc, campionatul intern revine cu etapa a 9-a
Dinu incepe urcusul cu Stefan
-- Derby-urile se joaca maine la Piatra Neamt si in Giulesti
Dupa tragica disparitie a lui Catalin Haldan si esecul umilitor suferit de Nationala in Italia, campionatul intern se intoarce cu etapa a 9-a. Peste el au mai trecut doua saptamani, in care punctul de atractie a fost din nou arbitrajul care, de data aceasta, si-a numit reprezentantii pentru Europa. Nefiind de acord cu Vali Alexandru, care crede ca un meci derby este dat doar de locurile din clasament, ne permitem sa consideram partidele de maine ca fiind cele mai interesante.
* PETROLUL - ROCAR - Un meci intre doua revelatii. "Gazarii" au invins pe terenul lui Dinamo, dupa ce facusera acelasi lucru si la Galati, prinzand un loc pe podium. Pe care n-are cum sa-l piarda in mod normal, dar Rocar se stie ca joaca mult mai bine in deplasare. Chiar daca vine dupa nunta, Dumitriu este constient ca orice punct adus acum va valora imens la primavara.
* FCM BACAU - FC BRASOV - Clubul bacauan si-a aniversat cu fast cei 50 de ani de existenta, asa ca doar o victorie cu Braosvul ar mai fi necesara pentru o sarbatoare completa. Cursaru priveste cu speranta spre Nationala, dar brasovenii, ramasi fara Ilie Dumitrescu, nu-si pot permite sa-l piarda si pe Gabi Stan.
* FC ARGES-DACIA - GLORIA - Altadata era un meci cu final asteptat. Acum, nu numai dupa votul de la Liga, Stroe si Sicoe au alte criterii de alegere a prietenilor, pensionarul Padureanu nefiind de loc in pas cu vremurile. Dupa SuperNova, Pitestiul asteapta lansarea SuperArgesului.
* GAZ METAN - FORESTA - Napastuitii medieseni poarta o palarie prea mare. Prima liga nu mai inseamna Petrosani sau Severin, ci "Pinalti" sau "Tata Jean". Poate la anu'! In acest timp, Hutu a facut rost de bani din transferuri, pentru ca stie bine cat va insemna un punct peste vreo 10 etape.
* STEAUA - ASTRA - Cu echipa mergand aproape struna si fara mari probleme interne, Piturca n-are cum sa se impiedice de Astra. Nu numai pentru ca i-a luat deja cei mai buni doi jucatori, dar si pentru ca in Ghencea totul este sub control. Banii s-au platit in avans iar Vladoiu a dat dovada de intelegere (cam in stilul Lupescu de anul trecut) dupa meciul cu Gloria. Steaua arata altfel, dar o asteptam sa bata la portile Europei.
* CEAHLAUL - DINAMO - Meci greu pentru ambele echipe. Stefan cade de nu se mai opreste (chit ca Vadana si Anghelinei s-au opintit in toata nesimtirea lor sa se lupte cu legea gravitatiei), iar Dinu are o misiune imposibila pentru a-si confirma postul. Zvonuri au fost si vor mai fi, dar se pare ca nimeni nu vrea sa cedeze. Si daca se strange lantul, vorba lui Traian Tomescu, pe unde-si scoate "Pinalti" punctele? In fine, "cainii" au o datorie morala uriasa pentru Haldan, fiind de asteptat sa-i urmeze exemplul de daruire pe teren. Ramane de vazut daca asta va fi de ajuns pentru a-i intrece pe pietreni.
* RAPID - FC NATIONAL - "Generalul" da semne de revenire. Un 0-0 la Liverpool, un 1-0 la Astra si un 0-2 la Istanbul sunt rezultate care confirma ca Rapidul este "acolo". In Giulesti vine insa Lacatus, dusmanul tribunelor visinii. Pacat ca vine cu niste jucatori care nu sunt inca o echipa. Altfel, doua echipe departe de asteptari care abia asteptau sa-si lase libere orgoliile.
Marius GHERGHE 
A r h i v a
  Dr. Ioachim Oana, nevinovat din punct de vedere medical    
  "Cazul Balan" aprinde Ghencea    
  Aglomeratie de derby-uri in baschetul masculin romanesc    
  Cinci milioane de dolari pentru linistea hocheiului romanesc    
  Niro baga Dinamo la apa    
 Top afisari / comentarii 
 Hyperion a eliberat numai acte care atesta absolvirea cursurilor sale (31 afisari)
 Vinerea neagra (30 afisari)
 Gao Xingjian a tradus in limba chineza Eugen Ionesco (28 afisari)
 Dr. Ioachim Oana, nevinovat din punct de vedere medical (20 afisari)
 STIRI (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00835 sec.