Ziua Logo
  Nr. 1927 de sambata, 14 octombrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Economie
STIRI
-- RGAB continua debransarea rau-platnicilor
Regia Generala de Apa Bucuresti (RGAB) anunta continuarea, in perioada 16.10-20.10.2000, actiunii de intrerupere a furnizarii apei reci la peste 100 de restantieri din sectorul 5, suma totala ridicandu-se la circa 9,2 miliarde lei. Actiunea de intrerupere are loc in momentul in care s-a depasit suma de 100 milioane lei sau daca exista peste 12 facturi in sold. Pe lista datornicilor figureaza atat agenti economici, cat si asociatii de locatari: Rocar SA, Electromontaj, asociatiile de locatari din blocurile A - Str. Soldat Tunsu Petre 11, 42-44 - Aleea Imasului nr. 9, Z17 - Str. Radu Constantin 23 etc. Pentru ca actiunea de inchidere pentru agentii economici si asociatiile de locatari rau platnice sa aiba rezultatele scontate, RGAB a stabilit ca deschiderea bransamentului sa se faca dupa plata a 50% din valoarea datoriei, iar diferenta se va plati esalonat in 5 luni pentru persoane fizice si 3 luni pentru persoane juridice. In cazul in care restantierii raman mai mult de 5 zile cu apa inchisa se va trece automat la desfiintarea bransamentului. (M.S.)
Comerciantii din Sectorul 6 au fost amendati
Inspectorii Primariei Sectorului 6 au aplicat in aceasta saptamana amenzi in valoare totala de 191 de milioane de lei comerciantilor care isi desfasurau in mod ilegal activitatea. Din 120 de societati comerciale verificate au fost sanctionate 91. Abaterile pentru care au primit contraventii sunt lipsa autorizatiei de functionare (60), lipsa actelor de provenienta a marfii (6), adaos comercial neafisat (5), lipsa brevetului de clasificare (2), lipsa certificatelor de calitate (4), lipsa autorizatiei sanitare (2), neafisarea pretului la marfuri (3), nedeclararea punctului de lucru (5), marfa cu termen de valabilitate expirat (4). Cele cinci echipe de control ale Serviciului Inspectie Comerciala au trimis spre executie Administratiei Financiare a Sectorului 6 un numar de opt procese verbale care au insumat 12,7 milioane de lei. (Magda SEVERIN)
Demolari in campusul studentesc Grozavesti
Administratia Domeniului Public (ADP) din Sectorul 6 a demarat o actiune de dezafectare a unor constructii parasite in zona caminelor C-D din campusul studentesc Grozavesti. Impreuna cu inspectorii Serviciului Disciplina in Constructii din cadrul Primariei, angajatii ADP au ridicat ieri un container metalic si o magazie de tabla, care erau abandonate si intrasera in stare de degradare. Terenul a fost salubrizat si igienizat, urmand ca in zona sa se amenajeze spatiu verde. Actiunea va continua. (M.S.)
Pensionarii din Sectorul 3 isi sarbatoresc ziua
Primaria Sectorului 3 invita toate persoanele de varsta a treia sa sarbatoreasca Ziua Pensionarului, in data de 21 octombrie, la Cinematograful Gloria. Administratia locala a pregatit pentru varstnicii din Sectorul 3 un spectacol sustinut de interpreti de muzica populara. In program figureaza, printre altii, Ionela Prodan si Ansamblul Primavera. In deschiderea manifestarii, primarul Eugen Plesca va asculta doleantele pensionarilor si va stabili, impreuna cu ei, noi modalitati de implicare a autoritatii locale in solutionarea problemelor cu care acestia se confrunta. (M.S.)
Liceenii din Sectorul 6 se intrec de Ziua Armatei
Primaria sectorului 6 organizeaza astazi, la Muzeul Militar National, concursul "File de Istorie" dedicat Zilei Armatei Romane. Se vor intrece, pe teme de istoria patriei, elevi de clasa a XII-a din liceele sectorului 6. Concursul va incepe la ora 10.00 in sala de festivitati situata in pavilionul C al muzeului si este dotat cu premii in bani si obiecte. Absolvent al Colegiului National de Aparare, primarul Dan Alexandru Darabont ne-a declarat ca a initiat aceasta competitie in randul liceenilor considerand ca Ziua Armatei are o semnificatie deosebita. Aministratia locala va desfasura si alte actiuni dedicate zilei de 25 octombrie, impreuna cu unitatile militare din sectorul 6. (M.S.)
Rezervatia Delta Dunarii a primit Diploma Europeana pentru Arii Protejate
Reprezentantul Consiliului Europei, Tarcisio Bassi, a inmanat, ieri, la Tulcea, Guvernatorului Rezervatiei Bioserei Delta Dunarii, Virgil Munteanu, Diploma Europeana pentru Arii Protejate, ca o recunoastere a importantei deosebite acordate Deltei Dunarii, ca zona unica in lume pentru flora si fauna sa. "Comitetul de ministri al Consiliului Europei a decis sa acorde Rezervatiei Delta Dunarii aceasta diploma ca semn al modului in care au fost protejate si conservate aceste locuri unice in lume", a afirmat Tarcisio Bassi. El a adaugat ca diploma a fost acordata pe o perioada de cinci ani si ea poate fi retrasa daca se constata o deteriorare a zonei respective. Diploma este insotita de opt recomandari, care trebuie "studiate cu atentie si implementate". Acordarea Diplomei Europene pentru Arii Protejate a coincis cu aniversarea a zece ani de la infiintarea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) si a 30 de ani de la infiintarea Institutului International pentru Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii (INCDDD). (A.M.)
A r h i v a
  Jumatate din adolescentii bucuresteni s-au drogat cel putin o data    
  Firmele care vor sa beneficieze de inlesniri la plata trebuie sa achite o taxa    
  Programele RICOP si PSAL vor fi coordonate de Remes    
  Greva din TVR s-a desfasurat fara oprirea emisiei    
  RAFO vrea sa-si vanda produsele peste Prut    
  Economiile populatiei au scazut cu 1,2% in august    
  Hyperion a eliberat numai acte care atesta absolvirea cursurilor sale    
  Piata auto din Romania este in cadere libera    
 Top afisari / comentarii 
 Hyperion a eliberat numai acte care atesta absolvirea cursurilor sale (31 afisari)
 Vinerea neagra (30 afisari)
 Gao Xingjian a tradus in limba chineza Eugen Ionesco (28 afisari)
 Dr. Ioachim Oana, nevinovat din punct de vedere medical (20 afisari)
 STIRI (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00968 sec.