Ziua Logo
  Nr. 1927 de sambata, 14 octombrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Economie
Programele RICOP si PSAL vor fi coordonate de Remes
-- Executivul a aprobat, in sedinta de joi, urmatoarele acte normative:
* Hotarare privind coordonarea Programului de restructurare a intreprinderilor si de reconversie profesionala (RICOP). Astfel, prim-ministrul, in calitate de autoritate nationala de implementare a RICOP, deleaga intreaga responsabilitate decurgand din aceasta, ministrului Finantelor - coordonatorul RICOP. Ministrul Finantelor poate delega, prin ordin, aceasta atributie unui secretar din cadrul ministerului. Coordonatorul RICOP va asigura corelarea acestui program cu Programul de dezvoltare institutionala a sectorului privat (PIBL). Unitatea de Management de Proiect (UMP) se organizeaza ca serviciu in cadrul Ministerului Finantelor.
* Hotarare privind coordonarea PSAL. Astfel, ministrul Finantelor sau un secretar de stat din Ministerul Finantelor, desemnat de acesta prin ordin, va coordona si monitoriza proiectele PSAL si PIBL, cu Banca Mondiala. Toate institutiile abilitate din structurile statului, care au responsabilitati in realizarea obiectivelor finantate prin imprumuturile PSAL, se subordoneaza coordonatorului proiectului pentru acest scop. Coordonatorul proiectului va raporta lunar Guvernului stadiul derularii proiectului.
* Hotarare prin care Directia de urmarire a performantelor post-privatizare din FPS va fi preluata de Agentia Nationala pentru Dezvoltare Regionala (ANDR), cu personalul de circa 50 de salariati. Acesta masura da posibilitatea ANDR sa-si indeplineasca atributiile privind evaluarea programelor de restructurare a societatilor comerciale privatizate, in scopul redresarii acestora.
* Hotarare privind programul de participare a Romaniei la manifestarile promotionale internationale in 2001, cu finantare de la Bugetul de stat. Sumele necesare acoperirii cheltuielilor in lei sau valuta, ocazionate de participarea la manifestarile promotionale, vor fi prevazute distinct in bugetul Ministerului Industriei si Comertului pe anul 2001, reprezentand contributia statului la promovarea exportului Romaniei. Acestea sunt:
* Hotarare privind corelarea gradelor profesionale prevazute in Statutul personalului silvic, cu categoriile, clasele si gradele aferente functiilor publice, prevazute in Statutul functionarilor publici.
* Notele privind strategiile de privatizare a urmatoarelor societati comerciale: SC COLOROM SA CODLEA; SC BICAPA TARNAVENI; SC SINTER REF SA AZUGA; SC MECANEX SA BOTOSANI; SC ROFEP SA URZICENI; SC CORD SA BUZAU; SC NITRAMONIA SA FAGARAS; SC VULCAN SA BUCURESTI; SC FORTUS SA IASI; SC PETROUTILAJ SA CAMPINA; SC EXFOR SA BUCURESTI; SC ARO SA CAMPULUNG; SC MECANICA SA MARSA; SC ROCAR SA BUCURESTI. (R.M.)
A r h i v a
  Jumatate din adolescentii bucuresteni s-au drogat cel putin o data    
  Firmele care vor sa beneficieze de inlesniri la plata trebuie sa achite o taxa    
  Greva din TVR s-a desfasurat fara oprirea emisiei    
  RAFO vrea sa-si vanda produsele peste Prut    
  Economiile populatiei au scazut cu 1,2% in august    
  Hyperion a eliberat numai acte care atesta absolvirea cursurilor sale    
  Piata auto din Romania este in cadere libera    
  STIRI    
 Top afisari / comentarii 
 Hyperion a eliberat numai acte care atesta absolvirea cursurilor sale (31 afisari)
 Vinerea neagra (30 afisari)
 Gao Xingjian a tradus in limba chineza Eugen Ionesco (28 afisari)
 Dr. Ioachim Oana, nevinovat din punct de vedere medical (20 afisari)
 STIRI (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00789 sec.