Ziua Logo
  Nr. 1908 de vineri, 22 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PDSR a oficializat relatia cu PSDR
Ion Iliescu promite de toate pentru toti
-- PDSR vrea sa umble la serviciile secrete
Desfasurat ieri la Palatul Parlamentului sub sloganul "O guvernare mai buna pentru o viata mai buna", Consiliul National al PDSR a adoptat cu unanimitate de voturi Protocoalele prin care PSDR adera la Polul Democratiei Sociale din Romania, fuziunea PSDR cu PDSR si transformarea alocutiunii presedintelui Ion Iliescu de la intalnirea cu Liga primarilor din 8 septembrie in program electoral al partidului.
Ion Iliescu a criticat actuala Putere afirmand ca poporul roman are toata autoritatea morala sa ceara socoteala actualilor guvernanti pentru scaderea dramatica a nivelului de trai. Iliescu a mai spus ca raspunsul la problemele Romaniei este constituirea unei bune guvernari, precizand ca oferta PDSR este cea viabila. El a laudat programul partidului spunand ca reflecta interesele muncitorilor, functionarilor, intelectualilor, taranilor, intreprinzatorilor mici si mijlocii, femeilor, pensionarilor, tineretului si ale persoanelor defavorizate. Iliescu a spus ca statul trebuie sa intervina cu corective in functionarea spontana a economiei capitaliste, sa redistribuie costurile reformei, dupa principiul solidaritatii, catre toate categoriile sociale, sa ofere o noua sansa persoanelor defavorizate. Iliescu a aratat ca actul de guvernare trebuie sa se transforme intr-un veritabil parteneriat cu cetatenii, sa functioneze dupa principiul: "alaturi de oameni, impreuna cu ei". In privinta proprietatii private, liderul PDSR a declarat ca "dincolo de garantarea dreptului de proprietate sau ocrotire a proprietatii private trebuie exprimata preocuparea pentru sustinerea si incurajarea acelor forme de proprietate care valorifica eficient managementul si munca".
Programul politic al PDSR adoptat ieri de Consiliul National al partidului este structurat in opt capitole in care se amesteca aspectele economice cu cele sociale, de securitate si relatiile cu exteriorul. La capitolul securitate nationala PDSR considera ca a venit vremea ca serviciile de informatii sa fie modificate "in acord cu evolutia si experienta acumulate in ultimii ani". PDSR considera strict necesara si modificarea cadrului legislativ privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pe care o va declansa cu propunerea de schimbare a denumirii in Consiliul pentru Securitate Nationala. Pe de alta parte, la capitolul grija pentru categoriile defavorizate, partidul lui Iliescu are o solutie pentru consolidarea pozitiei femeii in societatea romaneasca, unul dintre puncte referindu-se la "eliminarea violentei domestice, a abuzurilor si a hartuirii sexuale impotriva femeii in colectivitate".
BNS, la caruta pedeserista
Matei Bratianu, vicepresedintele Blocului National Sindical, a spus la sedinta de ieri a Consiliului National al PDSR ca formatiunea sa sindicala s-a decis sa sprijine PDSR in alegeri. El a precizat ca demersul sau nu a fost determinat de "dorinta de a face comert cu locurile din Parlament si nici de pretinderea unor sume de bani".
Mihai TOADER 
A r h i v a
  Legea caselor nationalizate se apropie de plenul Senatului    
  INSOMAR crediteaza CDR cu 14 procente    
  Conducerea PNTCD va incerca sa-i imbuneze pe senatorii taranisti nemultumiti    
  Surdu il apara pe Isarescu    
  PD il acuza pe premier ca actioneaza in favoarea PNTCD    
  STIRI    
  Belgradul il condamna pe Clinton la 20 de ani de inchisoare    
  Petre Roman pledeaza pentru libertatea presei la alegerile din Iugoslavia    
  SUA considera ca singura solutie pentru criza iugoslava este schimbarea regimului de la Belgrad    
  Romania va deveni in curand membru al UE    
  Sase persoane au fost capturate la Soci    
  Armata si politia peruana sprijina decizia lui Fujimori    
  Negocierile israeliano-palestiniene se deruleaza in hopuri    
  Bulgarii serbeaza astazi Ziua Independentei    
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Milea a fost asasinat (78 afisari)
 Iliescu a ordonat compromiterea lui Constantinescu de catre SIE (69 afisari)
 Gheordunescu s-a inecat ca tiganul la mal (30 afisari)
 Un raket in Sectia 20 Politie (30 afisari)
 Gabriel Fatu a luat primul premiu din cariera sa actoriceasca (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00801 sec.