Ziua Logo
  Nr. 1908 de vineri, 22 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Corpul de Control al Guvernului cere destituirea secretarului de stat de la Departamentul pentru Romanii de peste Hotare
Badea afara!
-- Parchetul s-a sesizat in privinta ilegalitatilor lui Viorel Badea * SRI si SIE vor cerceta spagile luate de angajatii DRRH pentru acordarea de burse in Romania copiilor din Basarabia si Bucovina * Consilieri guvernamentali angajati fara respectarea prevederilor legale * Presa din exil a relatat pe larg faradelegile lui Badea * Secretarul de stat trebuie sa dea inapoi vila de patrimoniu pe care a obtinut-o ilegal * Principiul lui Viorel Badea: "Unui demnitar al patriei i se cuvine ceea ce nu li se cuvine oamenilor de rand"
Corpul de Control al Guvernului a finalizat ancheta privind Departamentul pentru Romanii de peste Hotare (DRRH) si a propus premierului Mugur Isarescu "eliberarea imediata din functie" a secretarului de stat Viorel Badea. Corpul de Control a prezentat premierului un dosar cuprinzand 47 de pagini si inca o suta de pagini de anexe, unde se prezinta ilegalitatile comise de secretarul de stat de la DRRH. Totodata, Corpul de Control a trimis o copie a dosarului Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Coruptiei si pentru petitii din Camera Deputatilor si va sesiza Parchetul de pe langa Curtea Suprema de Justitie pentru a cerceta daca sunt intrunite elemente constitutive ale vreunei infractiuni in cazul faptelor savarsite de Viorel Badea. De asemenea, au fost sesizate SRI si SIE in legatura cu reclamatiile facute de organizatiile romanesti din Basarabia si Bucovina. Romanii din aceste zone reclama faptul ca de la DRRH le-au fost cerute sume de bani, in valuta, astfel incat copiii lor sa obtina burse in Romania.
Mentionam ca o mare parte din concluziile la care a ajuns Corpul de Control al Guvernului in privinta abuzurilor si ilegalitatilor de la DRRH au fost prezentate pe larg de ziarul ZIUA inca de acum un an. Corpul de Control a inceput aceasta ancheta la data de 3 februarie anul curent si dupa o jumatate de an de cercetari au descoperit si alte abuzuri si ilegalitati ale secretarului de stat Viorel Badea si ale angajatilor acestei institutii.
Viorel Badea a pus mana ilegal pe o casa de patrimoniu
Corpul de Control al Guvernului cere anularea de catre Primaria municipiului Bucuresti a contractului de vanzare-cumparare a apartamentului nr. 2 din imobilul situat in Str. General Berthelot nr.7, et 1, Sector 1, obtinut ilegal de Viorel Badea. Totodata, Corpul de Control cere sanctionarea salariatilor Directiei Generale de Administrare a Fondului Imobiliar care au contribuit la incheierea nelegala a contractului de catre Viorel Badea. Deoarece casa obtinuta ilegal de acesta este de patrimoniu, Corpul de Control a cerut Ministerului Culturii sa ia masurile necesare. Viorel Badea a contribuit si la degradarea vilei apartinand patrimoniului national prin angajarea unor lucrari de reconstructie. Vecinii au protestat fata de distrugerea patrimoniului de catre demnitarul guvernamental, primind din partea mamei secretarului de stat un raspuns stupefiant: "Unui demnitar al patriei i se cuvine ceea ce nu i se cuvine unui cetatean de rand".
Fonduri DRRH cheltuite aiurea
Secretarul de stat Viorel Badea a cheltuit circa un miliard si 200 de milioane in 10 luni de zile in fruntea DRRH. Aceasta suma a fost, in principal, destinata excursiilor in strainatate, cu scopul declarat de a lua contact cu comunitatile romanesti. In Statele Unite ale Americii, de exemplu, Viorel Badea a cheltuit peste 40 de milioane cu toate ca a avut cazarea asigurata de catre parohia ortodoxa romana din Alexandria, statul Virginia. Din informatiile obtinute de ZIUA de la surse ale comunitatilor romanesti reiese ca Viorel Badea a fost prea putin interesat de doleantele acestora, aratandu-se preocupat mai mult de frumusetile tarilor vizitate.
Corpul de Control cere cercetarea cazului Eugen Popescu
Corpul de Control al Guvernului a cerut Secretariatului General al Guvernului sa analizeze situatia lui Eugen Popescu, salariat al DRRH. Acesta a precizat cand a fost angajat ca este de profesie medic, insa nu a putut prezenta diplomele necesare. ZIUA a informat ca in privinta lui Popescu exista suspiciunea ca acesta nu ar fi medic, din cauza ca studiile sale medicale se limiteaza la un curs de acupunctura la Montreal. Totodata, Eugen Popescu a mentionat intr-un interviu ca ar fi corespondentul ziarului "Cuvantul Romanesc" din Hamilton, Canada, lucru neadevarat caci respectivul nu a scris nici macar un singur articol in ziarul mentionat.
Abuzurile lui Badea reflectate in presa Exilului
Ancheta Corpului de Control al Guvernului s-a desfasurat paralel cu publicarea de catre principalele ziare romanesti din Exil a abuzurilor si ilegalitatilor lui Viorel Badea. Publicatiile "Lumea Libera" de la New York, "Dorul" din Danemarca, "Caminul Romanesc" din Elvetia, "Buletinul de Informatii al Romanilor din Australia" de la Sydney, "Meridianul Romanesc" de la Los Angeles s-au ocupat pe larg de faradelegile secretarului de stat Viorel Badea si au cerut destituirea imediata a acestuia.
Viorel Badea a plans in fata premierului si a cerut iertare
In momentul in care Corpul de Control al Guvernului i-a inmanat premierului Mugur Isarescu concluziile raportului a fost chemat si Badea. Dupa ce i-a fost prezentat continutul raportului, Badea a inceput sa planga, afirmand ca nu a stiut ce face si ca cere iertare.
Andrei BADIN 
A r h i v a
  Lista telefoanelor interceptate la TEPRO    
  Angajatii au blocat din nou intersectia de la Tepro    
  Privatizarea Tepro va fi judecata la Bucuresti    
  ZIUA a aflat decizia anchetatorilor    
  Salariatii au fost invitati in Cehia    
  Iliescu a ordonat compromiterea lui Constantinescu de catre SIE    
  Harnagea va fi audiat de Comisia SIE    
  Comisia senatoriala de abuzuri verifica afirmatiile facute de sora lui Sahleanu    
  Procurorul Luana Firoiu a eliberat un criminal    
  Un raket in Sectia 20 Politie    
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Milea a fost asasinat (78 afisari)
 Iliescu a ordonat compromiterea lui Constantinescu de catre SIE (69 afisari)
 Gheordunescu s-a inecat ca tiganul la mal (30 afisari)
 Un raket in Sectia 20 Politie (30 afisari)
 Gabriel Fatu a luat primul premiu din cariera sa actoriceasca (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01045 sec.