Ziua Logo
  Nr. 1908 de vineri, 22 septembrie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Ce le lipsea sindicalistilor
Salariatii au fost invitati in Cehia
-- Un fax semnat de Zdenek Zemek a chemat un grup de angajati pentru a asista la "sedinta plenara a Consiliului de Administratie" * "La citirea faxului, ne-a umflat pe toti rasul", a afirmat liderul sindicalistilor de la Tepro
In urma cu doua zile, pe adresa societatii Tepro a sosit un fax din Cehia, prin care sindicalistii erau invitati, in numar nelimitat, sa participe la sedinta plenara a Consiliului de Administratie a SC Tepro SA, ce va avea loc in perioada 27 - 28 septembrie in Cehia.
Pe ordinea de zi a acestei sedinte figureaza doua puncte, dintre care cel mai important se refera la "rezolvarea situatiei exceptionale de la societatea TEPRO SA Iasi, aparuta datorita ocuparii intreprinderii de catre muncitori si ulterior oprirea nepermisa a productiei", se poate citi pe invitatia trimisa sindicalistilor. Tot la acelasi punct se precizeaza ca "materialele vor fi pregatite de catre sectia juridica a societatii TEPRO SA, conform hotararii numarului 86 si prezentate de adjunctul imputernicit al directorului general ing.Vasile Plugaru".
"In momentul in care am citit faxul, ne-a umflat rasul. De la cumpararea intreprinderii, Zelezarny Veseli nu a chemat niciodata presedintele sindicatului la astfel de sedinte, desi erau obligati sa o faca. Desi invitatia a fost facuta, va garantez personal ca nu va merge nimeni in Cehia, singurul care va pleca, probabil, fiind directorul interimar Vasile Plugaru. In plus, afirmatia ca muncitorii au ocupat intreprinderea este falsa, caci ei nu fac decat sa asigure integritatea patrimoniului si sa mentina sectiile la cald la cota de avarie", a declarat Constantin Rotaru, liderul sindicalistilor de la Tepro. Acesta s-a aratat surprins de faptul ca a fost numit un director interimar, fara insa ca muncitorii sa fie anuntati de demiterea lui Victor Balan.
Cehii nu l-au recunoscut pe Sahleanu ca lider
Rotaru a mai subliniat ca, desi sindicatul condus de Virgil Sahleanu era recunoscut printr-o hotarare judecatoreasca, Zelezarny Veseli a discutat numai cu fostul lider, Danut Andronache, pe care l-au considerat in continuare ca fiind reprezentantul angajatilor. "Danut Andronache a semnat un act prin care isi dadea acordul ca 1200 de oameni de la Tepro sa fie disponibilizati, desi, legal, el nu mai putea reprezenta drepturile salariatilor", a mai spus Rotaru.
Cu toate acestea, partea ceha se asteapta la o prezenta masiva a salariatilor de la Tepro, sugerand chiar si un traseu: "datorita faptului ca la aceasta sedinta va participa un grup mare de salariati ai societatii Tepro Iasi, recomandam calatoria pe data de 25 septembrie 2000, cu trenul din Iasi, in directia Breclav, Republica Ceha, de unde vor fi transportati cu autovehiculele la sediul societatii Zelezarny Veseli", se poate citi in invitatia trimisa la Tepro. Referitor la aceasta, Constantin Rotaru a precizat ca "patronii din Cehia vor avea o mare surpriza, caci cehii nu merita sa mearga acolo nici macar un muncitor".
Mihai ANDREI 
A r h i v a
  Lista telefoanelor interceptate la TEPRO    
  Angajatii au blocat din nou intersectia de la Tepro    
  Privatizarea Tepro va fi judecata la Bucuresti    
  ZIUA a aflat decizia anchetatorilor    
  Iliescu a ordonat compromiterea lui Constantinescu de catre SIE    
  Harnagea va fi audiat de Comisia SIE    
  Comisia senatoriala de abuzuri verifica afirmatiile facute de sora lui Sahleanu    
  Badea afara!    
  Procurorul Luana Firoiu a eliberat un criminal    
  Un raket in Sectia 20 Politie    
 Top afisari / comentarii 
 Generalul Milea a fost asasinat (78 afisari)
 Iliescu a ordonat compromiterea lui Constantinescu de catre SIE (69 afisari)
 Gheordunescu s-a inecat ca tiganul la mal (30 afisari)
 Un raket in Sectia 20 Politie (30 afisari)
 Gabriel Fatu a luat primul premiu din cariera sa actoriceasca (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00774 sec.