Ziua Logo
  Nr. 1887 de marti, 29 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Mugurel Vintila arata cu degetul
De aici este condus Melescanu-ApR
-- Gaina canta din Popa Soare 40
ApR este condus de Felicia Melescanu, sotia lui Teodor, dintr-un sediu de campanie electorala "conspirativ", situat in strada Popa Soare, numarul 40, ne-a declarat, ieri, fostul vicepresedinte al formatiunii lui Melescanu, Mugurel Vintila. "Partidul este intr-adevar condus de catre Felicia Melescanu, sotia presedintelui ApR, sprijinita de un grup fidel intereselor familiei sale", a spus Vintila. Alaturi de Felicia Melescanu, in polul de decizie al partidului, din strada Popa Soare, se afla seful de cabinet al lui Teodor Melescanu, Cornel Calota, secretarul executiv al partidului, Dan Mihalache, secretarul general, Paul Dobrescu, Sorin Urzica de la Editura Polirom Iasi, care i-a publicat liderului ApR cartea "Pentru o altfel de politica" si vicepresedintele ApR Vladimir Pasti, ne-a marturisit Vintila. El a precizat ca toate deciziile importante din partid sunt luate in cadrul unor intruniri ce au loc in imobilul din strada Popa Soare (vezi foto), iar membrii forului de conducere statutar al partidului, Biroul Executiv Central, primesc deciziile in plic si trebuie sa le voteze.
Tot banutu' trece pe la Felicia
"Unii dintre cei care au participat la intrunirile din strada Popa Soare mi-au descris sugestiv mecanismele prin care este manipulat partidul, lipsa de profesionalism a analizelor si deciziilor, precum si cinismul cu care sunt tratati cei care in mod oficial sunt insarcinati de Biroul Executiv Central cu campania electorala", a spus fostul vicepresedinte ApR. El a adaugat ca in afara unor persoane din conducerea partidului, nici unul dintre membrii ApR nu stie de existenta acestui sediu. De asemenea, a afirmat fostul vicepresedinte ApR, Felicia Melescanu controleaza toata activitatea financiara a partidului.
Surse din cadrul Biroului Executiv al ApR ne-au precizat ca din grupul condus de Felicia Melescanu mai fac parte si Adrian Butuca, un prosper om de afaceri din Iasi, care asigura fondurile pentru chiria casei din Popa Soare si logistica, si vicepresedintele partidului Gheorghe Tinca. Totul este controlat de Felicia Melescanu care nu scapa nimic din mana, iar cei care au format partidul alaturi de Melescanu, in speta, Marian Enache, Iosif Boda, Viorel Salagean, Mircea Cosea si Mugurel Vintila, ori au plecat sau au fost dati afara din partid, ori nu mai au nici un cuvant de spus in privinta deciziilor importante care se iau, afirma sursele citate.
Un taranist pentru fericirea familiei aperiste
Potrivit acelorasi surse, imobilul din strada Popa Soare este inchiriat de Teodor Melescanu prin intermediul sefului logisticii de la Senat, Valentin Radulescu, membru PNTCD, a carui fiica este logodita cu fiul proprietarilor casei, aflati acum in strainatate. Securitatea casei este asigurata de o firma de paza din Iasi, unde sunt angajati fosti functionari ai firmei de paza a fostului secretar general al ApR, Mihai Cuptor. Aceleasi surse sustin ca in sediul "conspirativ" s-a decis separarea campaniei lui Teodor Melescanu de cea a partidului, ApR fiind folosit doar ca "un departament in cadrul campaniei prezidentiale". Sursele noastre spun ca grupul care conduce partidul incearca si crearea unor structuri paralele in judete, unde sa fie cooptati cat mai multi oameni de afaceri care sa finanteze campania lui Melescanu, mai ales ca liderul ApR a contactat pentru realizarea campaniei sale electorale firma de publicitate DARSI, care nu se ocupa decat de imaginea unor mari concerne cum ar fi Coca Cola sau Connex, si pentru serviciile careia ApR va trebui sa plateasca sume foarte mari, in conditiile in care formatiunea lui Melescanu mai are inca de achitat datorii din campania locala.
Laura GAFENCU 
A r h i v a
  Richard Nixon traia sub sedative    
  Disparitia lui Ivan Stambolici ramane un mister    
  Euroregiunea Carpatica primeste un milion de dolari    
  Atentat dejucat la Ierusalim    
  Integristul Abu Hannud a fost capturat de politia palestiniana    
  Saddam da tonul pentru un nou imn national    
  Gavanescu a dezinformat    
  Batalie Opris-Stoica    
  PNL si Stolojan ii dau replica lui Berceanu    
  Adrian Vasilescu a luat pulsul CDR 2000 pentru Mugur Isarescu    
  UFD vrea sa vada banii    
  PDSR si-a lansat candidatul plecat in Germania    
  Mana sa dreapta il ataca pe Remes    
 Top afisari / comentarii 
 La o farmacie din Timisoara se vindeau droguri (179 afisari)
 Inca din '42, Regele a dorit iesirea Romaniei din Axa (133 afisari)
 De aici este condus Melescanu-ApR (90 afisari)
 Biserica romaneasca "Sfantul Andrei" din Toronto e condusa de un macelar (74 afisari)
 Hotii de titei au dat lovitura in weekend (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00951 sec.