Ziua Logo
  Nr. 1887 de marti, 29 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Corespondenta din Canada de la Andrei BADIN
Biserica romaneasca "Sfantul Andrei" din Toronto e condusa de un macelar
-- Nicolae Tiu, cu toate ca sustine ca este preot, nu a absolvit decat sapte clase * Reusind sa devina prin fals preotul Bisericii "Sfantul Andrei" din Mississauga - Toronto, Nicolae Tiu le intreaba pe femeile care vin sa se spovedeasca in ce pozitie fac sex * El a provocat de mai multe ori interventia politiei canadiene * Romanii din zona cer Patriarhiei de la Bucuresti sa-i scape de falsul preot
Un imens scandal se desfasoara in aceste zile la Biserica "Sfantul Andrei" din Mississauga-Brampton, o suburbie a metropoliei Toronto, si care il are ca principal protagonist pe Nicolae Tiu, fost macelar in Romania si apoi in Canada si care a reusit prin fals, sa se instaleze preot la aceasta Biserica. Originar din Moldova, el a ajuns in Canada dupa 1990, cand s-a stabilit pentru inceput la Guelph, o localitate la circa 70 de kilometri de Toronto, unde a lucrat in meseria sa de baza, cea de macelar. Simtind ca este momentul sa-si schimbe viata, Nicolae Tiu s-a gandit ca cea mai buna cale ar fi transformarea in preot. Zis si facut. Aruncand minciuni in stanga si in dreapta, Nicolae Tiu a identificat o parohie care nu avea preot, "Sfantul Andrei" din Mississauga-Brampton, Toronto, unde a reusit sa se instaleze, dupa ce i-a convins pe membrii Consiliului Parohial. In acest sens, Tiu le-a povestit unora sau altora cum a devenit el preot, inaintand doua variante. Prima ca ar fi studiat Seminarul la fara frecventa pe cand era in tara, iar cea de-a doua, ca a studiat Semniarul in ultimii ani, cand se afla in Canada, mergand in Romania sa-si dea examenele. O ultima varianta, spusa unora dintre enoriasi, era cea potrivit careia s-a calugarit si apoi preotit la o manastire din Romania si ca este trimisul Patriarhiei Romane sa "aduca pacea in comunitatile romanesti din Canada".
Luand de bune cele declarate de Tiu, cu toate ca variantele sale erau diferite, romanii din Mississauga s-au gandit ca nu are nici un rost sa umble la nuante si deci l-au acceptat ca preot.
Tiu le spunea femeilor ca pentru a le ierta trebuie sa stie cum fac sex
Bucuria ca ar avea preot a fost insa de scurta durata. Tiu a inceput sa-si recapete vechile obiceiuri, printre care si betia, asa cum ne-au declarat unii enoriasi. Dar nu numai transformarea Bisericii "Sfantul Andrei" intr-un loc unde isi fabrica tuica a fost lucrul cel mai deranjant pentru romanii canadieni din zona, ci mai ales stilul sau preotesc. Mai multe persoane de sex feminin, credincioase ale Bisericii "Sfantul Andrei", au declarat pentru ZIUA ca Tiu, cand le spovedea, le intreba cand au facut ultima data sex. Dupa raspunsul femeii, acelasi Tiu le intreba, spunandu-le ca pentru a le ierta, "popa trebuie sa stie" in ce pozitii au efectuat actul sexual, cerand detalii. Cum era si normal, femeile in cauza s-au revoltat, simtind ca asa-zisul preot are dereglari de natura sexuala.
Cand nu era interesat de sex, Tiu era agresiv
Pe de alta parte, Tiu avea si iesiri nervoase in urma carora mai pocnea, din cand in cand, pe unul sau altul din enoriasii care treceau prin biserica. De fapt, de o asemenea iesire, a avut parte si trimisul ziarului ZIUA care a cercetat "activitatea" preoteasca a lui Tiu. Stand de vorba cu asa-zisul preot, acesta s-a trezit, hodoronc-tronc, cu o palma peste cap, acest lucru in prezenta mai multor jurnalisti din Statele Unite, Canada si Romania. Analizand activitatea asa-zisului preot, membrii Consiliului Parohial al Bisericii "Sfantul Andrei" s-au gandit ca ar fi mult mai bine pentru comunitate sa-l retrimita pe Tiu acolo unde ii este locul, adica la macelarie, unde sa-si poata practica meseria de baza. Acest lucru nu a fost inca posibil deoarece falsul preot, impreuna cu cativa acoliti, s-a gandit ca nu este cazul sa renunte de bunavoie la beneficiile meseriei de preot.
Datorita acestui fapt, in ultimele zile, enoriasii, fondatorii Bisericii, au pichetat biserica cerand alungarea falsului preot. Ei au pus afise pe strada in care cer salvarea Bisericii. Deja a fost nevoie de interventia, de doua ori, a Politiei canadiene, care insa nu a putut lua nici o masura, cerandu-le numai manifestantilor sa nu intre in biserica. Falsul preot s-a ascuns in biserica, refuzand sa dea ochii cu acuzatorii sai, ca si cu presa, indiferent ca aceasta este canadiana sau romana.
Deoarece Nicolae Tiu sustine ca are girul Patriarhiei de la Bucuresti, romanii canadieni cer sa se ia masurile necesare pentru alungarea acestuia din Biserica "Sfantul Andrei" din Mississauga.
Alungat de preotii din zona
Nicolae Tiu frecventa, din cand in cand, capela "Sfanta Maria" de la Campul Romanesc din Hamilton, proprietate a romanilor canadieni, unde se strang romanii din zona Toronto. El a dorit sa slujeasca la slujbele oficiate in acest loc, insa ceilalti preoti l-au alungat. Parintele Nicolae Bunea, de la Biserica "Sfantul Gheorghe" din Toronto l-a alungat recent de la capela deoarece falsul preot nu a reusit sa prezinte antimisul, simbol bisericesc care atesta ca este preot.
Un politist canadian care a fost trimis la una din recentele demonstratii impotriva falsului preot Tiu s-a declarat socat de situatia de la biserica romaneasca. Conform saptamanalului "Faptul Divers", el si-a facut cruce, afirmand ca nu a mai vazut o asemenea situatie la nici o comunitate din Canada.
A r h i v a
  Ancheta la Paris    
  Peste 2000 de pagubiti FNI vor invada maine Palatul de Justitie    
  Arestatii din scandalul FNI mai raman o luna dupa gratii    
  Protest la Guvern    
  Tragedie la Predeal    
  Un tigan a fost injunghiat pentru o Dacie castigata la barbut    
  La o farmacie din Timisoara se vindeau droguri    
  A ars turnul Ostankino    
  Sase ostatici eliberati de Abu Sayyaf au plecat spre Libia    
  STIRI    
 Top afisari / comentarii 
 La o farmacie din Timisoara se vindeau droguri (179 afisari)
 Inca din '42, Regele a dorit iesirea Romaniei din Axa (133 afisari)
 De aici este condus Melescanu-ApR (90 afisari)
 Biserica romaneasca "Sfantul Andrei" din Toronto e condusa de un macelar (74 afisari)
 Hotii de titei au dat lovitura in weekend (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01066 sec.