Ziua Logo
  Nr. 1865 de joi, 3 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Comitetul Executiv al FRF si-a dat votul pentru selectionerul Nationalei
Ladislau Bölöni a fost validat ca antrenor principal
-- Presedintii de cluburi si-au impus punctul de vedere
Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a aprobat, ieri, numirea tehnicianului Ladislau Bölöni in functia de antrenor principal al reprezentativei Romaniei, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai. Presedintele FRF, Mircea Sandu, care a fost imputernicit de Comitetul Executiv in problema numirii antrenorului principal al reprezentativei nationale, a lipsit de la sedinta Comitetului Executiv, deoarece se afla la Bratislava, unde va asista, in calitate de observator UEFA, la partida dintre formatiile Inter Bratislava si FC Haka, care s-a disputat aseara, in turul doi preliminar al Ligii Campionilor.
Comitetul Executiv a decis ca membrii Comisiei pentru Evaluarea Etapei sa analizeze prestatia arbitrilor la cele opt partide din fiecare etapa numai pe baza rapoartelor observatorilor, nu si pe cea a casetelor video, cum fusese propunerea initiala. "Presedintii de cluburi au revendicat faptul ca FIFA si UEFA folosesc casetele video ca probe numai in cazurile care implica abaterea de la etica sportiva, deci s-a renuntat la casetele video", a precizat Kassai, care a adaugat ca s-a convenit ca in rapoartele de arbitraj sa fie trecuti 18 jucatori, precum in partidele internationale, si nu 16, cum se facea sezonul trecut.
Comitetul Executiv a validat examenul pentru obtinerea licentei de observatori oficiali, nivelul intai si a aprobat trecerea observatorilor Dan Ionescu, Mircea Cezar Ionescu si Petre Mehedintu in lotul de observatori ai Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Liga a solicitat sa-si completeze lotul de 16 observatori in urma unor examene proprii, care sa respecte regulamentul FRF referitor la activitatea observatorilor. Astfel, observatorii FRF vor analiza prestatia arbitrilor, in timp ce observatorii LPF vor raspunde de organizarea partidelor. Kassai a precizat ca membrii comitetului au decis ca, in mod exceptional, Mircea Salomir sa poata fi delegat la partidele din Divizia A "Ursus", chiar daca regulamentul observatorilor interzice ca cineva sa fie delegat intr-un esalon in care are rude de gradul intii (n.r. - fiul lui Mircea Salomir este arbitru de Divizia A). "S-a considerat ca, daca Salomir este observator FIFA si UEFA, el poate fi delegat si in campionatul nostru", a spus Kassai.
De asemenea, Comitetul Executiv a stabilit componenta subcomisiilor tehnice si de disciplina. Subcomisia Tehnica este formata din Mircea Nesu - presedinte, Constantin Stefan - secretar, Gheorghe Constantin, Nicolae Grigorescu, Cornel Sorescu, Patritiu Abrudan, Mircea Constantinescu si Mircea Salo-mir, in timp ce Subcomisia de Disciplina, condusa de Dan Petrescu, este alcatuita din Constantin Stefan si Francisc Kollosi - membri si Alexandru Dobrin, secretar fara drept de vot. Comitetul a decis ca presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Nicolae Pantea, sa se ocupe de delegarile arbitrilor pentru primele doua etape, urmand ca in acest timp sa se intocmeasca un algoritm referitor la tragerea la sorti prin care sa fie delegati arbitri. Membrii Comitetului au convenit ca in maximum sapte zile FRF si LPF sa alcatuiasca un regulament referitor la echipele satelit, urmand ca acesta sa fie apoi analizat de Comitetul Executiv. (C.V)
A r h i v a
  Locul unde nu se intampla nimic    
  Directorul MTS, Artur Hoffmann, isi da cu stangul in dreptul    
  Handbalistele noastre o tin tot intr-o victorie impotriva campioanelor lumii    
  Romania s-a calificat in sferturile de finala ale Europenelor de tineret    
  Recordmenii mondiali la atletism sunt calificatI din oficiu la JO    
 Top afisari / comentarii 
 Eveniment tragic la UM 01060 Bucuresti (19 afisari)
 Muncitorii de la Allied Deals Phoenix Baia Mare pleaca in vacanta fortata (15 afisari)
 "Victoria" a luat foc (14 afisari)
 Berceanu propune transferarea minerilor de la Gura Barza (14 afisari)
 Constantinescu a gratiat 21 de condamnati (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00808 sec.