Ziua Logo
  Nr. 1865 de joi, 3 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Regulamentul de functionare a Legii Educatiei Fizice si Sportului naste polemici
Directorul MTS, Artur Hoffmann, isi da cu stangul in dreptul
-- Chiar daca mai mult franeaza activitatea de performanta, trei "specialisti" din minister s-au inghesuit sa se vada pe listele pentru Sydney
Cu toate ca Legea Educatiei Fizice si Sportului a fost de mult promulgata, lucrarile pentru elaborarea regulamentului de functionare dureaza ingrijorator de mult. Chiar daca proiectul trebuia sa fie gandit in paralel cu legea, actul cu pricina fiind nefunctionabil in atari conditii. Mai mult, cei insarcinati cu aceasta problema sunt foarte sarguinciosi cand vine vorba sa nu se puna in slujba intereselor sportivului de mare performanta. Mai exact, la Broul Executiv al COR, desfasurat marti dimineata la sediul din "Otetari", o polemica absurda s-a nascut pe marginea "validarii" rezultatelor obtinute de atleti in sala. Adica, daca federatia internationala de specialitate admite pentru participarea la Jocurile Olimpice baremurile realizate indoor si in aer liber, directorul MTS, Artur Hoffmann, considera ca un titlu mondial in sala nu face nici cat o ceapa degerata. Pretinde 'mnealui ca 200 m indoor e un flecustet, colo, neluand in calcul cateva notiuni de baza, pe care probabil ca nu si le-a insusit la timp, in vremea in care era student la Institutul de Educatie Fizica si Sport. Mai precis, un tur in aer liber masoara 400 m, iar in sala numai 200 m. Deci, mai multe turnante, timpii realizati fiind mai slabi din aceasta cauza. Adica este mai greu in sala decat in aer liber, un titlu valorand cel putin egal!
Mobilul discutiilor viza admiterea campionilor indoor la pensia viagera stipulata in lege. Daca tot este atat de vigilent cand este vorba de banii contri-buabililor, ne intrebam atunci cum si-a permis directorul Hoffmann sa aprobe dislocarea a zeci de performeri din hotelul "Olimpia", pentru ca aici sa fie aduse birouri? Adica dai afara productia s-o inlocuiesti cu birocratia? Pana la urma, insusi presedintele COR, Ion Tiriac, si-a dat votul pentru, dar Hoffamnn tot pe pozitie a ramas, chiar daca asta nu a mai contat, pentru ca majoritatea a decis pro!
Si apropo de interese. Artur Hoffmann si subalternii lui directi, Ioan Pandele si Mircea Hornet, cei care taie si rastaie cand e vorba despre premierile celor care fac cinste Romaniei, s-au inghesuit pe listele COR pentru Sydney: unul la natatie, altul la judo, respectiv, canotaj. Fara nici un pic de jena, "trio atomic" se va deplasa la Antipozi, frustrand prin prezenta lor trei specialisti reali de a fi langa sportivii pe care i-au pregatit cu atata truda. (Cristina VLADU)
A r h i v a
  Locul unde nu se intampla nimic    
  Handbalistele noastre o tin tot intr-o victorie impotriva campioanelor lumii    
  Ladislau Bölöni a fost validat ca antrenor principal    
  Romania s-a calificat in sferturile de finala ale Europenelor de tineret    
  Recordmenii mondiali la atletism sunt calificatI din oficiu la JO    
 Top afisari / comentarii 
 Eveniment tragic la UM 01060 Bucuresti (19 afisari)
 Muncitorii de la Allied Deals Phoenix Baia Mare pleaca in vacanta fortata (15 afisari)
 "Victoria" a luat foc (14 afisari)
 Berceanu propune transferarea minerilor de la Gura Barza (14 afisari)
 Constantinescu a gratiat 21 de condamnati (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00755 sec.