Ziua Logo
  Nr. 1865 de joi, 3 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
La Manastirea Plumbuita, bataia e rupta din Rai
Preotul Ignat a rupt mana unui copil de 13 ani
-- Fata bisericeasca s-a suparat pe pustiul Alexandru Petcu, pentru ca a rupt cateva mere din livada manastirii, i-a sucit mana la spate si l-a sechestrat intr-o magazie a manastirii, plina cu sobolani * Copilul a fost eliberat numai dupa insistentele rudelor si parintilor acestuia, dupa ce au anuntat ca se duc la Pro-TV
Pe 24 iulie, un copil de 13 ani, Alexandru Petcu, impreuna cu alti colegi de joaca, au sarit parleazul Manastirii Plumbuita, de unde, dintr-o livada, au rupt mai multe mere. Au avut insa ghinion, pentru ca preotul Ignat, un tanar inalt si foarte solid, i-a pandit si, la momentul potrivit, a tasnit pe langa gard si a reusit sa-l prinda pe Alexandru Petcu, un pusti firav si amarat. Preotul Ignat i-a sucit mana la spate si l-a tarat in curtea manastirii, fara sa-i pese de vaietele de durere ale acestuia. Copilul a fost aruncat intr-o magazie plina cu sobolani si incuiat acolo, ca "pedeapsa" ca a furat mere. Alertata de colegii de joaca ai lui Alexandru, bunica acestuia, Petruta Petcu, s-a dus repede la preot si s-a rugat de el sa-i elibereze nepotul. Discutiile in contradictoriu nu au dat nici un rezultat, batrana fiind somata si repezita de unii muncitori care-l acompaniau pe preotul Ignat. Bunica copilului a plecat plangand de la manastire. Dupa un timp, Petrica Nicolae, mama lui Alexandru, a sosit si ea la manastire, unde a cerut sa-i fie eliberat copilul care, precizeaza ea, "a stat doua ore incuiat in magazie".
"Poti sa mergi si la Papa de la Roma!"
Nici Petrica Nicolae nu a avut succes, cu toate ca a amenintat ca se va duce la Patriarhie. Ea ne-a declarat ca preotul Ignat i-a replicat: "Poti sa te duci si la Papa de la Roma!". In cele din urma, cand parintii au anuntat ca daca nu li se elibereaza copilul se duc la Pro-TV, Alexandru a fost lasat sa se intoarca acasa. Petrica Nicolae ne-a spus ca i s-a interzis sa mai intre in biserica. Dupa incident, copilul a fost dus la spital, unde i s-a aplicat un bandaj ghipsat, medicii constatand ca incheietura mainii i-a fost luxata destul de grav. Alexandru ne-a declarat: "M-au tinut doua ore in magazie, cu toate ca plangeam sa-mi dea drumul. Am stat in intuneric, printre sobolani, mi-era foarte frica si ma durea mana".
Abordat in curtea manastirii, preotul Ignat a recunoscut ca el l-a prins pe pusti si l-a incuiat in magazie, "dar numai pentru zece minute, nu doua ore cum zice familia copilului. Trebuia sa-i sperii, sa nu mai rupa gardurile manastirii. Acesti oameni sunt dusmanii bisericii! Eu nu cred ca are mana rupta, verificati daca ghipsul e adevarat". Contactat telefonic, staretul Visarion ne-a spus: "Mana copilului nu a fost rupta. Copilul a venit cu doi, trei recidivisti, care au reusit sa fuga, dar l-au prins numai pe el. De unde stiu ca erau recidivisti? Mi-au spus niste vecini... Mama copilului s-a certat cu toata lumea, e nebuna. Dar ce, vreti sa scrieti asta la ziar? Fiti atenti, ca va dau in judecata!"
Razvan SAVALIUC 
A r h i v a
  Internele sterg urmele    
  "Victoria" a luat foc    
  Plutonierul Vede a mutilat un barbat de suparare ca nu i-a intrat fiica la liceu    
 Top afisari / comentarii 
 Eveniment tragic la UM 01060 Bucuresti (19 afisari)
 Muncitorii de la Allied Deals Phoenix Baia Mare pleaca in vacanta fortata (15 afisari)
 "Victoria" a luat foc (14 afisari)
 Berceanu propune transferarea minerilor de la Gura Barza (14 afisari)
 Constantinescu a gratiat 21 de condamnati (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00721 sec.