Ziua Logo
  Nr. 1865 de joi, 3 august 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Un aparat electric lasat in priza a provocat un incendiu care a distrus un etaj al celui mai cunoscut magazin din inima Capitalei
"Victoria" a luat foc
-- Pompierii militari au sosit intr-un minut de la apel * Pagubele sunt imense pentru comerciantii ale caror marfuri au fost distruse * In urma cu 22 de ani, in jurul aceleiasi ore si la acelasi etaj, a avut loc un incendiu soldat cu doi morti
Pompierii bucuresteni au fost solicitati sa intervina ieri dimineata pentru stingerea unui incendiu care izbucnise la etajul trei al magazinului Victoria. La un minut dupa apelul de ajutor, la ora 07.04, pompierii Detasamentului 1 Izvor au sosit la fata locului cu sase autospeciale cu apa si spuma si doua autoscari. In 45 de minute, flacarile au distrus intreaga aripa a etajului trei al magazinului, dar in jurul orei 08.00 incendiul a fost oprit. Valoarea pagubelor nu a fost inca estimata, dar pompierii militari apreciaza ca aceasta este considerabila, deoarece in incendiu au fost distruse materiale textile, incaltaminte, aparatura electrica si electronica, precum si produse de papetarie.
Dupa cercetarile preliminarii, pompierii au apreciat ca flacarile au izbucnit din cauza unui scurtcircuit provenit de la un dispozitiv electric lasat in priza.
Tragedia din 1978
Acum 22 de ani, in jurul orei 8.00 dimineata, magazinul Victoria a fost cuprins de flacari. Incendiul a izbucnit tot la etajul trei, de la o lucrare de sudura ce se desfasura fara aplicarea normelor PSI. Doua femei si-au pierdut viata, sarind pe fereastra din cauza panicii. Dupa acest incident, pompierii au solicitat montarea unei scari exterioare pentru evacuare, scara ce a fost folosita ieri pentru stingerea flacarilor si evacuarea personalului magazinului.
Petre NITEANU 
A r h i v a
  Internele sterg urmele    
  Preotul Ignat a rupt mana unui copil de 13 ani    
  Plutonierul Vede a mutilat un barbat de suparare ca nu i-a intrat fiica la liceu    
 Top afisari / comentarii 
 Eveniment tragic la UM 01060 Bucuresti (19 afisari)
 Muncitorii de la Allied Deals Phoenix Baia Mare pleaca in vacanta fortata (15 afisari)
 "Victoria" a luat foc (14 afisari)
 Berceanu propune transferarea minerilor de la Gura Barza (14 afisari)
 Constantinescu a gratiat 21 de condamnati (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00667 sec.