Ziua Logo
  Nr. 1826 de luni, 19 iunie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Declaratii dupa meci
-- Emeric Ienei
"Cred ca ambele echipe au jucat o partida de un inalt nivel tehnic. Nu a fost un meci foarte spectaculos, dar cred ca a fost unul interesant. Din pacate am pierdut in ultimele secunde din cauza unei erori defensive comise de Galca, care trebuia sa-l marcheze pe Costinha. Totusi nu voi arunca vina pe jucator pentru ca in astfel de situatii trebuie sa ne ajutam intre noi. Cred ca am fi putut obtine un rezultat de egalitate, dar sa nu uitati ca am jucat cu cei care au invins Anglia. Acum trei ani am castigat printr-un gol marcat din lovitura libera in ultimul minut meciul cu Portugalia de la Porto, iar astazi a fost revansa lor. Sigur ca sunt trist pentru ca acesta ar putea fi ultimul meci al lui Hagi sub tricoul Nationalei, el neputand evolua in ultimul meci al grupei, dar fotbalul nu e totdeauna corect. Nu sti niciodata ce se poate intampla si de aceea toata lumea iubestea acest joc".
Humberto Coelho
"Romania a fost un adversar foarte dificil. S-a asteptat foarte mult de la noi dupa performanta din meciul cu Anglia, dar acest joc a avut o alta istorie. Romanii nu ne-au lasat prea mult spatiu in care sa ne desfasuram si l-au sustinut pe Hagi de fiecare data cand avea balonul. Din cauza pozitiei noastre superioare in grupa, ne-ar fi fost suficient si un rezultat de egalitate, dar bine-inteles ca suntem incredibil de fericiti ca am castigat. Meciul s-a transformat foarte repede intr-unul foarte tactic, care de obicei nu ni se potriveste, insa jucatorii mei s-au descurcat admirabil sub presiunea romanilor. Nu l-am trimis in teren pe Costinha ca sa inscrie. De obicei evolueaza pe postul de mijlocas defensiv, dar este fantastic faptul ca inscrie si goluri."
Dorinel Munteanu
"S-a intors roata. Pentru ei a fost tragic atunci (n.r. - la Porto), pentru noi este acum. Noi am controlat practic jocul, ei nu au dat in repriza a doua, practic, nici un sut la poarta, n-au fost periculosi decat in ultima secunda si asta ne-a costat. Noi am incercat sa castigam meciul dar daca jocul s-a dus asa pana in ultimele minute, normal ca eram multumiti si cu un 0-0. Acum sansele noastre de calificare sunt mai reduse, dar asta-i fotbalul, trebuie sa mergem mai departe."
Fernando Couto
(declarat de UEFA, Omul Meciului): "De obicei nu un fundas este cel care obtine premiul acordat Omului Meciului. Ultima oara cand l-am castigat a fost la Euro 96, in meciul Portugalia - Turcia. Nu am avut timp sa ma gandesc cu cine as vrea sa jucam in sferturile de finala. Acum sunt doar fericit ca am castigat. Am jucat impotriva lor (n.r. - a romanilor) in preliminarii, deci stiam ca va fi un joc foarte greu si asa s-a si intamplat. Ne-au marcat foarte bine, dar in final am gasit spatiul necesar in apararea lor si l-am speculat imediat."
Jozef Venglos
(membru in Comisia tehnica a UEFA): "A fost un meci intre doua echipe cu un stil de joc foarte apropiat. Am vazut multe calitati fenomenale in jocul de pase, dar in general meciului i-a cam lipsit viteza si initiativa. Echipele nu au parut la fel de competitive ca in meciurile anterioare, dar jocul a oferit totusi o multime de detalii stralucitoare. Cred ca meciul s-a disputat intr-o maniera extrem de corecta, si este placut sa vezi ca echipele care concureaza la acest nivel pot sa evolueze intr-o asemenea maniera. In final, Portugalia a avut noroc si cred ca ea va fi un adversar puternic pentru orice echipa in sferturile de finala".
Ionut Lupescu
"Sa vorbeasca cei care au jucat!"
Adrian Ilie
"Fara Hagi, in meciul cu Anglia vom incerca sa strangem randurile si sa ne jucam sansa noastra. Avem jucatori buni care pot sa joace pe un post de atacant sau de mijlocas. Sigur ca m-a nemultumit faptul ca am fost schimbat, pe orice jucator il nemultumeste faptul ca este inlocuit."
Ionel Ganea
"Eu zic ca trebuie sa riscam mai mult, si o sa riscam in ultimul meci. Ne-am multumit si cu nemtii cu un egal, ne-am fi multumit si astazi. Parca nu e fotbal daca nu risti."
Gheorghe Hagi
"E inadmisibil cartonasul galben pe care l-am primit. Eu cred ca ne vaneaza, nu vor sa ne lase sa ne desfasuram. Toate cele trei cartonase galbene din prima repriza ne-au fost date aiurea. Iar mie mi-a dat cartonas galben pentru un fault normal la mijlocul terenului, doar ca sa nu joc al treilea meci. Suntem prea "mici" ca sa jucam cu astia "mari". Iar asta e valabil pentru toate echipele mici, pentru Cehia, pentru noi. Eu am zis inainte de meci ca cine va fi mai inteligent va castiga. Eu cred ca le-am dat un cadou prea mare pentru nivelul acesta, in ultima secunda. Sa ai mingea in ultima secunda si sa le-o dai este inadmisibil. Daca tot nu facusem nimic 90 de minute, trebuia sa mai tinem mingea atunci. Mai avem sanse de calificare; noi putem sa-i batem (n.r. - pe englezi) chiar si fara Hagi."
Gheorghe Popescu
"A fost meciul 100 pentru mine si speram sa-l sarbatoresc cu un rezultat pozitiv. N-a fost insa posibil, insa cred ca nu meritam sa pierdem. In a doua repriza, in special, am controlat jocul, am reusit sa si atacam. Daca ne uitam la ei (n.r. - la portughezi), despre care toata lumea spunea ca sunt o echipa buna, n-au reusit sa traga la poarta niciodata in repriza a doua. Eu cred ca, in afara greselii de marcaj de la gol, am jucat extraordinar de bine. Noi toti eram convinsi ca dupa ce portughezii vor arunca de la margine, arbitrul va fluiera sfarsitul meciului, mai ales ca inainte se uitase de mai multe ori la ceas."
Arnhem, 17 iunie
Andrei BESUTIU, 
A r h i v a
  Razbunare pentru Porto    
  Am infrant!    
  La mana lusitanilor    
  Nationala este gata sa explodeze    
  Victorie pentru Romania    
  Trei puncte cu Anglia pot fi sansa tricolorilor    
  Linia a doua pentru Zoff    
  Belgia, gazda infuriata    
 Top afisari / comentarii 
 S-a stins George Borcescu (50 afisari)
 Seful Aeroportului Baneasa este in solda lui Dan Voiculescu (32 afisari)
 Teroarea iacobina (29 afisari)
 Nereguli electorale (15 afisari)
 Flasificatorul de acte de pe Internet a fost identificat (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01101 sec.