Ziua Logo
  Nr. 1826 de luni, 19 iunie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Politicienii au fost primii la urne
-- Sorin Oprescu: Am votat bine
Candidatul PDSR la functia de primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a sosit la sectia de votare insotit de tatal sau. El a spus ca a votat bine si si-a exprimat increderea ca bucurestenii vor veni la urne in numar mai mare decat acum doua saptamani. Glumind, Oprescu si-a intrebat tatal de ce a zabovit atat de mult in cabina de vot. "A fost greu sa te decizi?", a intrebat malitios candidatul PDSR.
Traian Basescu: Am asigurate patru voturi
La fel ca si in urma cu doua saptamani, Traian Basescu, candidatul democratilor la functia de primar general al Capitalei, a venit sa voteze impreuna cu sotia si cu cele doua fiice. "In mod clar, am asigurate patru voturi: al meu, al sotiei si al fetelor", a subliniat, zambind, Basescu. Cum data trecuta, presedintele PD, Petre Roman, a ajuns chiar dupa ce plecase Basescu de la vot, duminica aceasta liderul democratilor a venit la timp si a stat alaturi de ministrul Transporturilor. (I.D.)
Ion Iliescu: Daca cetatenii nu voteaza, lasa decizia in mana altora
Presedintele PDSR Ion Iliescu a votat dimineata devreme la liceul Jean Monet in speranta ca "va castiga cel mai bun candidat". El s-a aratat sigur de victoria lui Oprescu si i-a multumit candidatului PD, Traian Basescu, pentru ca a fost un bun chalenger. Referindu-se la prezenta alegatorilor la urne, liderul PDSR a spus ca e bine ca toata lumea sa-si faca datoria pentru ca votul este controlul cetatenesc asupra puterii. "Daca cetatenii nu voteaza lasa decizia in mana altora", a mai spus Iliescu. (Mihai TOADER)
Teodor Melescanu: Nu am votat pentru ceva, ci impotriva cuiva
Liderul ApR, Teodor Melescanu, a declarat, ieri, dupa ce a votat, ca a dat un "vot negativ impotriva mitocaniei din politica romaneasca". El a precizat ca este "pentru prima data in viata mea cand am dat un vot impotriva. Nu am votat pentru ceva, ci impotriva cuiva". Melescanu a facut un apel la populatie sa vina la vot, afirmand ca acesta este o responsabilitate pe care trebuie sa si-o asume fiecare odata la patru ani. (Laura GAFENCU)
Ion Diaconescu: Noul Primar are sanse sa faca mai mult decat vechiul Primar
Presedintele PNTCD, Ion Diaconescu, a apreciat, dupa ce a votat, ca noul Primar General are sanse sa faca mult mai mult decat vechiul primar, deoarece conditiile din tara se vor imbunatati ca urmare a faptului ca "partea dureroasa a reformei este pe sfarsite". El a afirmat ca acordurile internationale aduc in tara capital, iar Primaria va avea o situatie mai buna.
Valeriu Stoica: Am ales Traian Basescu
Prim-vicepresedintele PNL Valeriu Stoica a votat la Primaria de sector cu liberalii, iar pentru functia de Primar General al Capitalei cu democratul Traian Basescu. Liderul liberal a precizat ca nu s-a transmis o indicatie clara liberalilor cu cine sa voteze pentru fotoliul de primar general, urmand ca fiecare sa aleaga pe cine doreste. Stoica s-a deplasat singur, ieri, la ora pranzului, la Scoala nr. 150 din Cotroceni pentru a vota. Ministrul Justitiei a precizat cu aceasta ocazie ca este important ca fiecare cetatean sa se prezinte la urne pentru ca ei vor decide viitorul tarii pentru urmatorii patru ani. "Noul primar al Capitalei trebuie sa gaseasca solutii pentru ordinea si linistea orasului, pentru cainii vagabonzi, iar investitiile trebuie sa fie dirijate astfel incat Bucurestiul sa devina o capitala europeana", a declarat Stoica la iesirea de la urne. (B.P.)
Emil Constantinescu: E greu sa alegi, dar necesar
Presedintele Emil Constantinescu a declarat ieri la iesirea din sectia de votare ca important este sa avem un primar gospodar care va sti sa foloseasca fondurile banesti. "Prin legea administratiei publice locale, primarii vor dispune de fonduri importante, mai ales in Bucuresti, avand in vedere ca fondurile se raporteaza la numarul de salariati. Primaria are mari sanse sa devina o celula de baza a administratiei locale, totul depinde de cei care o conduc, iar eu voi sti foarte repede acest lucru, in functie de numarul de sesizari care sosesc la Presedintie". Intrebat daca este greu sa aleaga intre doi candidati de stanga, Presedintele a spus ca este greu, dar necesar. (Mihai TOADER)
Varujan Vosganian: Am votat impotriva PDSR
Co-presedintele UFD, Varujan Vosganian, a votat, ieri, la ora 11,00, la sectia 143 din cadrul Scolii Profesionale Speciale numarul 3 din sectorul 2 al Capitalei. Vosganian a declarat imediat dupa ce si-a exprimat optiunea, ca "a votat impotriva PDSR, a socialismului, conform principiilor de dreapta". El a fost insotit de fetita sa, Armine, care a afirmat ca i "se pare mai simpatic PD decat PDSR". (R.A.)
Petre Roman: Ne trebuie om care a dovedit ca poate sa faca
Liderul PD, Petre Roman, a recunoscut ieri la pranz ca la votat pe Traian Basescu si a declarat ca "ne trebuie un om care a dovedit ca poate sa faca". El a spus ca lupta in turul doi este usoara pentru ca se confrunta un candidat care a dovedit ca poate face ceva, si un candidat care doar spune ca face. "Aceasta este diferenta dintre PD si PDSR", a mai spus Roman. (Mihai TOADER)
Catalin Chirita: Am votat cu cel mai bun
Candidatul CDR pentru Primaria Capitalei, Calin Catalin Chirita, devansat de Traian Basescu in primul tur, a votat ieri in jurul orei 12.00 la Facultatea de Drept. Vesel si bine dispus, Chirita a spus ca a votat cu Horia Radocea, candidatul CDR la Primaria sectorului 5. Intrebat fiind in dreptul caruia dintre dintre cei doi candidati pentru Primaria Capitalei a pus stampila, el a spus ca "am votat cu cel mai bun". Chirita si-a reprosat faptul ca trebuia sa fie mai dur in campanie si sa raspunda atacurilor. "Am tacut din gura, nu am raspuns atacurilor pentru ca am crezut ca asa este bine, iar din aceasta cauza s-a creat impresia ca sunt slab", a declarat el. (Bogdan GALCA)
James Rosapepe a fost interesat de turul doi al localelor
Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, James Rosapepe, a vizitat mai multe sectii de votare din judetul Hunedoara. Ambasadorul le-a spus celor prezenti la vot ca acest exercitiu democratic este singura modalitate prin care se poate croi destinul unui popor. Rosapepe s-a interesat de apartenenta politica a fiecarui membru din comisiile de votare si a vrut sa afle care este rata de participare la vot.
Mihai TOADER 
A r h i v a
  Tudjman este acuzat post-mortem de furt din fondurile statului    
  Israelul a testat rachete capabile sa poarte focoase nucleare    
  CDU a reusit sa stranga 15 milioane de marci    
  Atacatorii lui Draskovici au fost retinuti    
  Corpul de Control al Congresului American critica proiectul de aparare anti-racheta    
  Havel a fost externat    
  Papa a fost invitat, oficial, sa viziteze cele doua Corei    
  Romanii n-au prea avut chef de vot    
  Nereguli electorale    
  D'ale votului    
  Energeticienii scot sigurantele    
  Cu ocazia grevei generale, se scumpeste curentul    
  Absolventii de gimnaziu sustin astazi prima proba    
  Centurile de siguranta vor deveni obligatorii pentru toti soferii    
  Lacunele legislative au permis agresarea padurarilor    
  Rosapepe cauta locuri de munca pentru mineri    
  RATB a pierdut 15 miliarde de lei in ultimele trei luni    
  RGAB cere beneficiarilor sa limiteze consumul apei    
 Top afisari / comentarii 
 S-a stins George Borcescu (50 afisari)
 Seful Aeroportului Baneasa este in solda lui Dan Voiculescu (32 afisari)
 Teroarea iacobina (29 afisari)
 Nereguli electorale (15 afisari)
 Flasificatorul de acte de pe Internet a fost identificat (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01094 sec.