Ziua Logo
  Nr. 1805 de joi, 25 mai 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Mai sunt 16 zile pana la Euro 2000
-- Katanec are 22 de fotbalisti
Selectionerul sloven Srecko Katanec a anuntat doua nume surpriza in lotul provizoriu de 22 de jucatori pentru Euro 2000: atacantul lui Servette Geneva, Ermin Siljak si mijlocasul Anton Zlogar de la NK Gorica. Siljak este o figura familiara pentru fotbalul sloven, el avand 18 prezente in care a reusit sa inscrie de patru ori, dar a fost indisponibil timp de un an si jumatate din cauza unei fracturi la glezna suferite in primul meci din calificarile pentru Euro, cu Grecia. Pe de alta parte, Zolgar nu are decat o selectie in echipa nationala, evoluand ultimele 5 minute ale amicalului din Polonia, din 1998. El a fost selectionat pentru a acoperi banda stanga in cazul in care titularii se vor accidenta sau vor fi suspendati. Katanec a spus ca acesta nu este lotul final, pe care-l va anunta pe 1 iunie, si ca ar putea face cateva modificari, cei mai vizati fiind internationalii de tineret Nastja Ceh si Muamar Vugdalic. Iata lotul convocat de selectionerul sloven: Mladen Dabanovic (Lokeren), Dejan Nemec (Mura), Marko Simeunovic (Maribor) - portari; Spasoje Bulajic (FC Köln), Marinko Galic (Maribor), Aleksander Knavs (FC Tirol), Zeljko Milinovic (LASK), Darko Milanic (Sturm Graz) - fundasi; Milenko Acimovic (Crvena Zvezda), Ales Ceh (Graz), Saso Gajser (KRC Gent), Rudi Istenic (Uerdingen), Amir Karic (Maribor), Miran Pavlin (Karlsruhe), Zoran Pavlovic (Dinamo Zagreb), Djoni Novak (Sedan), Zlatko Zahovic (Olympiakos), Anton Zlogar (Gorica) - mijlocasi; Milan Osterc (Olimpija Ljubljana), Mladen Rudonja (St Trond), Ermin Siljak (Servette), Saso Udovic (LASK) - atacanti. (A.B.)
Owen e pregatit pentru Euro
Michael Owen nu a reusit sa arate o forma prea grozava de cand a revenit pe gazon, dupa prima accidentare serioasa din cariera sa, insa acum spune ca se simte pregatit pentru Euro 2000. "Ma simt fantastic. Nu m-am mai simtit asa de foarte multa vreme", a declarat el in timp ce se afla in cantonamentul echipei nationale a Angliei care va intalni sambata Brazilia. Selectionerul Kevin Keegan spunea ca vrea sa aiba mai intai o discutie cu atacantul de 20 de ani inainte de a anunta lotul final pentru turneul final al Euro 2000. Insa Owen l-a asigurat pe selectioner ca nu isi ia nici un risc convocandu-l. "Daca mint, veniti sa ma vedeti la antrenamente. Daca antrenorul meu de la Liverpool m-a introdus in ultimele sase, sapte, opt meciuri, inseamna ca a facut-o in interesul meu. N-am nici un fel de probleme fizice", a adaugat Michael Owen. Atacantul lui Liverpool a marcat unul din cele mai frumoase goluri de la Coupe du Monde in 1998 in partida cu Argentina, insa a fost accidentat timp de cinci luni anul trecut. Iar in februarie a suferit o recidiva care a provocat teama ca ar putea lipsi de la turneul din Belgia si Olanda. Totusi, faptul ca a lipsit mai multa vreme poate fi un avantaj pentru Anglia, Owen fiind cel mai "proaspat" jucator din lotul lui Keegan. (A.B.)
Semb ataca federatia daneza
Selectionerul norvegian Nils Johan Semb a acuzat federatia daneza de fotbal (DBU) de proasta organizare a campionatului din aceasta tara. Conducatorul de joc al lui Aalborg, norvegianul Staale Solbakken, va fi nevoit sa lipseasca de la un meci crucial al echipei sale de club din cauza unui meci de pregatire al echipei nationale a Norvegiei. "Planificarea sezonului danez a fost extrem de proasta", a declarat Semb unui ziar danez. "DBU a pus pe Aalborg, Solbakken si federatia norvegiana intr-o situatie foarte dificila deoarece nu a fost in stare sa faca o programare a campionatului care sa fie in acord cu calendarul international", a spus Semb, adaugand ca "nimeni nu vrea sa se amestece in treburile celuilalt, dar in cazul acesta toti avem de pierdut". Solbakken va lipsi din importantul meci de astazi al echipei sale cu Aarhus, pentru ca Norvegia l-a chemat - cu 48 de ore inainte, asa cum prevad regulamentele internationale - pentru amicalul de sambata de la Oslo cu Slovacia. (A.B.)
Salva si Guerrero risca sa piarda Euro
Jose Antonio Camacho a ales deja 12 jucatori pentru turneul final al lui Euro 2000 si se pare ca ii va lasa acasa pe atacantul lui Racing Santander, Salva, si pe capitanul lui Athletic Bilbao, Julen Guerrero. Cum Valencia si Real Madrid mai aveau de disputat finala Champions League iar Espanyol si Atletico Madrid pe cea a Cupei Spaniei, Camacho nu a ales nici un fotbalist de la aceste cluburi, ceea ce inseamna ca sansele lui Salva si ale lui Guerrero sunt foarte mici. Pentru ca, in mod normal, Camacho va completa lotul doar cu jucatori de la cele 4 echipe sus-mentionate. Salva, care a terminat sezonul pe prima pozitie a clasamentului golgeterilor din Primera Division, cu 27 de reusite, se poate considera cel mai ghinionist, dar neconvocarea sa pare a fi urmarea formei foarte bune aratate in ultima vreme de tanarul Valenciei, Gerard. Iata-i pe cei 12 alesi pana acum de Camacho: Abelardo, Sergi (ambii Barcelona), Juan Velasco (Celta), Paco Jemez (Zaragoza), Agustin Aranzabal (Real Sociedad) - fundasi; Vicente Engonga (Mallorca), Josep Guardiola (Barcelona), Fran (La Coruna) - mijlocasi; Joseba Etxeberria, Ismael Urzaiz (ambii Bilbao), Alfonso (Betis), Pedro Munitis (Santander). (A.B.)
Zoff are mari probleme cu accidentarile
Selectionerul italian Dino Zoff este ingrijorat, in perspectiva CE de fotbal, de starea de sanatate a capitanului echipei nationale, fundasul lui AC Milan, Paolo Maldini, care a suferit o accidentare la piciorul drept. Maldini, care s-a accidentat pe 22 aprilie in timpul partidei contra Regginei, nu a putut raspunde la convocarea selectionerului Dino Zoff pentru partida amicala disputata in compania reprezentativei Portugaliei, la Reggio Calabria. Maldini a fost supus unui tratament medical, care nu a avut efectele scontate. Medicul selectionatei italiene, Andrea Ferretti, a declarat ca rezultatele tratamentului "nu sunt exceptionale" si ca jucatorul nu mai are prea mult timp la dispozitie pentru a se recupara in totalitate. Zoff a efectuat o prima selectie, care cuprinde 26 de jucatori, dintre care 21 se afla intr-un stagiu de pregatire la Coverciano. Selectionerul va fi nevoit sa renunte la patru dintre jucatorii selectionati initial, pentru a prezenta, pe data de 28 mai, lista oficiala a celor 22 de jucatori care vor evolua la Euro 2000. Antrenorul reprezentativei de fotbal a Italiei s-a aratat dezamagit de faptul ca atacantul lui Internazionale Milano, Christian Vieri, a suferit o noua accidentare la coapsa stanga, marti, in prima repriza a barajului cu Parma (scor 3-1), in urma careia Inter s-a calificat In Liga Campionilor. (A.B.)
A r h i v a
  Razboi la Tarnaveni    
  Constantinovici spre Rapid    
  Fatih Terim ramane la Galata    
  Absente de marca in selectionata "cocosului galic"    
  Nationala pleaca in Olanda    
  Razbunarea lui Lippi    
  Federatia din Tara lalelelor e multumita de selectioner    
 Top afisari / comentarii 
 Vadim prosteste natiunea cu titluri academice cumparate (65 afisari)
 Istoria zbuciumata a fondurilor mutuale din Romania 1993 (45 afisari)
 Miss Bucuresti 2000 (29 afisari)
 16.500 de casti albastre incearca sa puna capat razboiului diamantelor din Sierra Leone (27 afisari)
 Revansa PDSR (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01052 sec.