Ziua Logo
  Nr. 1805 de joi, 25 mai 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Decizia Comitetului Executiv al FRF a facut din Seria a II-a a Diviziei B o lupta pe viata si pe moarte
Razboi la Tarnaveni
-- Prin jocul rezultatelor, cinci echipe au intrat in calculele retrogradarii * Cele mai amenintate sunt Politehnica Timisoara si FC Bihor
FRF incurca borcanele rau de tot
Doua comisii ale FRF au dovedit ca la Turnu Severin, intre Drobeta si Chimica s-au petrecut lucruri necurate. Mai pe limba fotbalului, a fost blat. Verdict pentru cele doua echipe necinstite: retrogradare in Divizia C. Ei, uite ca s-a trezit Comitetul Executiv al FRF si s-a facut de ras. C.Ex. a validat blatul, dar a decis reconsiderarea pedepsei: sase puncte penalizare pentru Drobeta si meci pierdut pentru ambele echipe. S-a ajuns astfel ca, "ajutate" si de program, echipele implicate sa se bata intre ele. Sa vezi arbitrii fericiti, sa vezi cerere si oferta... Numai ca, intre decizia Comisiei de Apel a FRF, care a validat retrogradarea dictata de CCN, si hotararea Comitetului Executiv, care si-a batut joc de cele doua premergatoare, echipele in culpa nu au jucat. Reprogramarea meciurilor a insemnat, in primul rand, egalul lui Apulum la Tarnaveni, care le-a mai dat o sansa lui FC Bihor si "Poli" Timisoara. Presedintele CCN, generalul Cornel Badoiu a acuzat influente politice in luarea unei decizii fotbalistice. N-ar fi prima data, mai ales ca un senator severinean care a pledat pentru schimbarea sanctiunilor a facut parte din comisia care a lucrat la Legea Sportului, alaturi de membrii marcanti ai FRF.
Batalie in Mures
Sansa echipei muresene este victoria "acasa", astazi, contra lui FC Bihor. Venirea lui Marcel Iancu la Oradea a insemnat redresarea echipei bihorene, dar si implicarea ei intr-o serie de jocuri banuite a nu fi tocmai curate. Cele doua cluburi au acum ocazia ca, fata in fata, sa transeze direct lupta pentru retrogradare: cine bate, ramane in Divizia B. Echipe sarace, ambele vad in ramanerea in Divizia B o sansa de supravietuire. Daca Bihorul pica, statutul de "satelit" al lui Dinamo Bucuresti, cu toate avantajele ce decurg de aici, ar disparea. La fel si Chimica, sprijinul orasului putandu-se diminua pana aproape de cota zero.
Timisoara, la mana rezultatelor
Politehnica este si ea in mare pericol. O victorie la Ramnicu Valcea nu ar fi, teoretic, prea greu de rezolvat. Numai ca cele trei puncte potentiale ar trebui legate de un egal la Tarnaveni sau de o victorie a gazdelor. Timisoara mai scapa si daca FC Bihor bate la Tarnaveni si Drobeta pierde acasa, cu Apulum. Apulum a mai tras pentru FC Bihor, relatiile intre cele doua cluburi fiind amicale. Dornic sa investeasca in Politehnica Timisoara, italianul Zambon va renunta sa mai dea bani daca echipa retrogradeaza in Divizia C.
Ovidiu DRAGAN 
A r h i v a
  Constantinovici spre Rapid    
  Fatih Terim ramane la Galata    
  Absente de marca in selectionata "cocosului galic"    
  Nationala pleaca in Olanda    
  Razbunarea lui Lippi    
  Mai sunt 16 zile pana la Euro 2000    
  Federatia din Tara lalelelor e multumita de selectioner    
 Top afisari / comentarii 
 Vadim prosteste natiunea cu titluri academice cumparate (65 afisari)
 Istoria zbuciumata a fondurilor mutuale din Romania 1993 (45 afisari)
 Miss Bucuresti 2000 (29 afisari)
 16.500 de casti albastre incearca sa puna capat razboiului diamantelor din Sierra Leone (27 afisari)
 Revansa PDSR (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00755 sec.