Ziua Logo
  Nr. 1749 de duminica, 19 martie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Trupele speciale ale Politiei dau iama in clanurile tiganesti din Rahova si Ferentari
"Fratii corsicani" au fost arestati chiar in timpul staborului
-- Judecata tiganeasca viza pedepsirea unui membru al "Clanului Tobosarilor" * Politia a descoperit la perchezitiile efectuate droguri, sute de milioane de lei, un kilogram de aur, acte de identitate in alb si numeroase arme
Politistii bucuresteni din Serviciul pentru Combaterea Crimei Organizate si Coruptiei, cu sprijinul luptatorilor DIAS, au organizat, pe data de 16.03.2000, o ampla actiune pe raza Sectorul 5, in urma careia a retinut mai multi membrii marcanti ai lumii interlope bucurestene. Actiunea a vizat in special oprirea unei judecati tiganesti - asa-numitul stabor - initiate de seful clanului Fratii corsicani impotriva unui membru al unei bande adverse, cunoscute in cartierul bucurestean Ferentari sub numele de "Clanul tobosarilor". La sfarsitul actiuni, Gheorghe Dragomir, zis "Gigi Ciungu", de 38 de ani, Nelu Dragomir, zis "Pitic", de 35 de ani, George Mihai Andritoiu, zis "Nas", de 24 de ani si Marian Dumitru, zis "Itic", de 32 de ani, toti fara ocupatie si cu antecedente penale au ajuns in beciurile Politiei Capitalei.
Staborul
Conform Politiei, pe data de 09.03.2000 patru membrii ai bandei "Fratilor corsicani" - "Gigi Ciungu", "Pitic", "Nas" si "Itic" - inarmati cu bate, s-au dus la magazinul SC "George-Comert" SRL, din B-dul. Pieptanari, unde au spart toate geamurile si l-au rapit pe Pavel Hariton. Acesta, cunoscut sub porecla de "Toni", face parte din "Clanul tobosarilor" si se pare ca datora o suma de bani "Fratilor corsicani", pe care o pierduse la barbut. "Toni" a fost transportat rapid intr-un garaj situat pe Str. Spulber nr. 7, unde i s-a cerut sa semneze o chitanta din care rezulta ca datoreaza 2000 de dolari lui Gheorghe Dumitru, seful "Corsicanilor". Dupa mai multe amenintari si lovituri, "Toni" a semnat polita. Hariton a fost eliberat in aceeasi zi, nu inainte de a fi deposedat de toate bijuteriile din aur pe care le avea asupra sa si de 300 de dolari.
Razia Politiei
Pentru a pune capat unei astfel de judecati tiganesti, politistii s-au hotarat sa execute descinderi-surpriza la toate adresele cunoscute unde locuiau membrii "Clanului corsicanilor". Prima perchezitie a fost executata acolo unde a fost sechestrat "Toni" - in Str. Spulber nr. 7 - loc in care sta si Nelu Dragomir. Politistii au descoperit 49 de grame de heroina pura, trei pistoale cu aer comprimat, doua sabii tip Ninja, 2000 de dolari si mai multe bijuterii din aur. In acelasi timp, luptatorii DIAS au descins in imobilul din Str. Sebastian nr. 35 unde s-au gasit 210 milioane de lei, un kilogram de bijuterii din aur, doua buletine de identitate in alb, chitanta semnata de "Toni" si mai multe documente olografe din care rezulta ca diferite persoane ii datorau lui Gheorghe Dragomir diverse sume de bani in valuta si erau garantate cu imobile. La aceeasi adresa politistii l-au gasit si pe Marian Dragomir, zis "Puica", frate cu Nelu si Gheorghe Dragomir. "Puica" era urmarit general si a fost imediat incatusat, politistii anihiland astfel una dintre cele mai renumite grupari mafiote ale Bucurestiului. Cei patru infractori care l-au rapit pe Hariton vor fi acuzati de talharie, lipsire de libertate in mod ilegal, distrugere, trafic de stupefiante si asociere in vederea comiterii de infractiuni.
Angela CRACIUNEANU 
 Afisari: 164  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Domnului Ambasador Ioan Maxim    
  Noul Acord al "firului rosu" a existat    
  Petre Roman declara ca in '90 "firul rosu" inca functiona    
  CDR cere o ancheta parlamentara    
  Iliescu vrea sa iasa basma curata printr-un artificiu tehnic    
  Tudjman si Milosevici vorbeau si ei pe "firul rosu"    
  Comandorul care i-a facilitat lui Dragodan imprumutul de la SAFI a primit patru ani de inchisoare    
 Top afisari / comentarii 
 "Fratii corsicani" au fost arestati chiar in timpul staborului (164 afisari)
 PSAL 1 la finis, se pregateste de start PSAL 2 (47 afisari)
 Comandorul care i-a facilitat lui Dragodan imprumutul de la SAFI a primit patru ani de inchisoare (45 afisari)
 Pompierii cer Primariei Bucuresti cosari publici (37 afisari)
 PDSR l-a facut pe Temesan dictatorul BANCOREX (10 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.