Ziua Logo
  Nr. 1748 de vineri, 17 martie 2000 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Seful Politiei Criminale din IGP, Lazar Carjan, face o declaratie soc
Romania a devenit raiul pedofililor
-- Codul Penal ar trebui sa incrimineze distinct aceasta infractiune, sunt de parere politistii
La briefingul saptamanal desfasurat ieri la sediul MI, generalul de divizie doctor Lazar Carjan, seful Directiei Politiei Criminale din IGP, si colonelul Tudorel Butoi, seful Serviciului Criminalistic al DGPMB, au prezentat principalele aspecte ale infractiunilor de natura sexuala si cu predilectie pe cele legate de pedofilie si homosexualitate.
Purtatorul de cuvant al MI, cpt. Mihaela Badic, a facut o succinta prezentare a cazurilor de pedofilie inregistrate in ultimii zece ani, precum si a datelor statistice cu privire la totalul general al infractiunilor la viata sexuala. Astfel, din 1990 pana in 1999, numarul de minori, de pana la 14 ani, agresati sexual a crescut de la 138 de cazuri in 1990, pana la cifra de 379, inregistrata in 1997. In 1998 s-a constatat o diminuare a abuzurilor sexuale asupra minorilor, fiind inregistrate numai 344 de cazuri, dar in anul 1999 cifrele au crescut din nou, pana la 357 de astfel de infractiuni. Una dintre tarele legislatiei penale romanesti este lipsa unei incadrari juridice exacte a pedofiliei, au concluzionat politistii. "Romania a devenit raiul pedofililor", a afirmat seful Politiei Criminale din IGP, generalul Lazar Carjan.
Codul Penal condamna "raportul sexual cu o minora", "seductia", "relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex", "perversiunea sexuala", "coruptia sexuala" si "incestul". Referitor la acest aspect, generalul Lazar Carjan a precizat: "Desi in Codul Penal apar pedepse care aparent satisfac necesitatile incadrarii juridice a faptei, pedofilia ar trebui tratata separat, deoarece se fac discriminari intre sexe".
Dupa o prezentare a profilului psihologic al pedofilului, singurul psiholog autorizat al Politiei Capitalei, colonelul psiholog Butoi, a conchis: "Sunt irecuperabili! In instinctul lor sexual s-a produs o fractura care deviaza natura finalizarii. Pentru ca sunt in permanenta nesatisfacuti, tensiunile sexuale ale pedofililor sunt de nestavilit. Dinamita tensionala pe care nu si-o pot stapani face din acestia niste oameni care nu pot fi readusi la normalitate". Referitor la implicarea societatii civile in combaterea pedofiliei, colonelul Butoi a precizat: "Politistul ar trebui sa fie ultimul care intervine. Eu stiu ce le-as face!"
Petre NITEANU 
A r h i v a
  Secretul "Firului rosu"    
  Aleksandr Prohanov: "Tot ce apare in revista se verifica foarte atent. Informatia e adevarata"    
  Au mai ramas doar trei suspecti in cazul pedofilului criminal de la Iasi    
  Banda proxenetului Studentu' a fost decapitata    
  Anchetatorii reconstituie drumul lui Sandu Geamanu    
  Modificarea Codului de Procedura Civila urmareste celeritatea in solutionarea proceselor    
 Top afisari / comentarii 
 Anchetatorii reconstituie drumul lui Sandu Geamanu (56 afisari)
 Banda proxenetului Studentu' a fost decapitata (37 afisari)
 Fane Spoitoru a fost condamnat la cinci ani de inchisoare (37 afisari)
 Secretul "Firului rosu" (9 afisari)
 Ungaria a cerut sechestrarea companiei "Aurul" (9 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2000 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00745 sec.