Ziua Logo
  23:21, luni, 22 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Zare_blog
Jos cenzura, La multi ani! 2006-12-22 ora 15:14
Stiti bancul cu Itzic, caruia ii moare cel mai bun prieten - Strul - si merge sa dea anunt la ziar, la Decese? Din economie, se prezinta cu cel mai scurt anunt posibil: "Strul mort", la care fata de la ghiseu ii spune ca poate sa mai puna doua cuvinte, fiindca pretul e tot atat. La care Itzic sta, se gandeste ce sa mai adauge acolo, pana cand ii vine ideea: "Strul mort. Vand butelie!"

La fel si eu, profit de acest ultim (probabil) post pe 2006 in blogul Ziua, ca sa scriu in titlu si urarile mele pentru voi, dar si ideea articolului.

Cu urarile, treaba e simpla: va doresc tuturor un Craciun fericit si plin de liniste sufleteasca si un An Nou mult mai bun decat 2006.

Mai complicat e cu cealalta idee... Probabil deja stiti: prestigioasa revista Time, care si-a facut un obicei din a publica la sfarsitul fiecarui an o coperta cu persoana pe care ei o considera a fi "Omul anului", a decis anul acesta ca "Omul anului" poti fi chiar tu. Coperta face referire directa la fenomenul bloggingului, care permite mai mult decat oricand in istorie (cel putin teoretic) ca vocea unui singur individ sa fie auzita de o lume intreaga.

Adaugati la aceasta informatie o alta, si anume ca in ultima vreme incercarile de a pune botnita comunicarii s-au inmultit si au cuprins si "bastioane ale democratiei", cum ar fi SUA: New York Times tocmai a publicat un articol despre Iran cenzurat de autoritati, desi acesta nu continea decat informatii care deja fusesera facute publice in diverse ocazii anterior (sursa mea pentru asta a fost tocmai... un blog, pe care vi-l recomand: http://www.jurnalismonline.ro/?p=590 - ca sa vedeti ce repede circula informatia azi).

Cele doua informatii, mai ales vazute impreuna, ar trebui sa ne dea de gandit.

Daca "ei" se straduiesc asa de tare sa ne puna botnita, o fi din cauza ca lucrurile pe care le-am putea avea "noi" de zis sunt foarte importante ori periculoase? Doar ca de data asta avem si noi ceva de spus.

La multi ani!

zare_zare@yahoo.com  
B L O G S
Actualitate »
Anunturi »
Aventurile familiei Peltz: din mahalalele Bucurestiului in mahalalele Israelului - amintiri , greturi si alte chestii »
Blog-admin »
Blogosfera politicienilor »
Bucurestii, orasul presedintilor »
Documente »
EURO2008 »
Forum Auto »
Fotografia Zilei »
Jagja »
Justitia si societatea »
Nu_ma_tem »
Protectia consumatorului »
Romania, tara mea! »
Site-ul Zilei »
The Daily Corporate Frustration »
Zare_blog »
  Lectia Saddam pentru intreaga omenire    
  Sus analfabetii!    
  Ce avantaje are comertul electronic?    
  Copii de miliarde de dolari    
  Sa gandim global, cu atentie la detalii    
  "Acolo" este tara mea. Si-a ta?    
Ziua armelor »
Ziua asiguratorilor »
ZIUA CARGO »
Ziua gandeste verde »
ZIUA TE MENTINE IN FORMA »
Ziua turistica »
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02923 sec.