< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - joi, 14 mai 2009

Stiri pe scurt

Cosmin Moti da permisul

Fotbalistul Cosmin Moti de la Dinamo trebuie sa predea permisul de conducere intrucat figureaza pe lista celor 297 de persoane ale caror carnete au fost suspendate, deoarece ar fi fost obtinute fraudulos. Marcel Proca, prefectul judetului Arges, a declarat, ieri ca, dupa ce va preda permisul, fotbalistul va primi o dovada care va confirma ca a predat documentul, iar ulterior nu i se va mai permite sa mai conduca autovehicule pe drumurile publice. Primul termen in instanta pentru anularea permisului lui Moti va avea loc in 17 mai la Judecatoria Pitesti, potrivit prefectului. Ofiterul de presa al clubului Dinamo, Ionel Culina, ne-a declarat, ieri, ca nu comenteaza informatia. (R.M.)

Mita din WC

Doi angajati ai Politiei Rutiere Bihor au fost fost prinsi in flagrant de ofiteri ai DGA dupa ce au primit mita de la un barbat implicat intr-o tamponare in Oradea, informeaza Newsin. Agentii Flaviu Secan si Ciprian Campan sunt acuzati ca ar fi pretins si primit o mie de euro pentru a nu intocmi dosar penal pentru fals in declaratii barbatului. Flagrantul a fost organizat in sediul Politiei Rutiere Bihor. In momentul in care unul dintre cei doi politisti a fost luat la intrebari de ofiterii de la DGA, celalalt s-a retras in toaleta institutiei si a aruncat banii pe un geam. Anchetatorii au avut nevoie de trei ore pentru a gasi banii, care au ajuns in curtea institutiei. (R.M.)

Turbare la Ghimbav

Carantina de gradul al treilea a fost instituita in Ghimbav (Brasov), pe o perioada de 90 de zile, dupa ce s-a stabilit ca o vulpe, care fusese gasita moarta, in curtea fabricii de avioane, avea rabie, informeaza Mediafax. Potrivit lui Flavius Barbulescu, directorul Serviciului de Gestiune a Animalelor Brasov, vor fi ridicati toti cainii fara stapan din localitate si vor fi tinuti sub obervatie timp de 14 zile, cat prevede legea. Doua focare de rabie mai sunt active in judet - unul la Bran si altul la Hoghiz. (A.N.P.)

Condamnati la CEDO

Statul roman a fost condamnat de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) in cazul unui barbat arestat pentru evaziune fiscala si inselaciune, care ar fi avut parte de tratament degradant in inchisoare si ar fi fost inchis preventiv o durata prea lunga de timp. Niculae Tanase (56 de ani) fost inchis in Penitenciarul Ploiesti, desi, sustine acesta, starea sa de sanatate era fragila si incompatibila cu detentia. El a reclamat ca nu a primit medicatia adecvata pentru cancer si diabet, ca a fost supus unui tratament degradant cat timp a fost internat in spital si ca ar fi fost legat cu catuse de patul de spital. CEDO i-a acordat romanului despagubiri totale de 10.000 de euro. (R.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=253088&data=2009-05-14